ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آلمان ائتلاف دریایی خلیج فارس به رهبری آمریکا را رد کرد

بریتانیا به رهبری جانسون به سمت آمریکا درغلتید. وزیر دفاع آلمان در واکنش به تغییر استراتژی بریتانیا اعلام کرد که تا نقشه راه مشخص نباشد، آلمان در ائتلاف نظامی شرکت نمی‌کند.

دولت بریتانیا در تشکیل ائتلاف دریایی برای تأمین امنیت دریانوردی در خلیج فارس از اروپا به سمت آمریکا متمایل شد. وزارت خارجه بریتانیا در پاسخ به پرسش خبرگزاری آلمان اعلام کرد یک ائتلاف دریایی با مشارکت اروپا اما تحت حمایت آمریکا بهترین راه برای تأمین امنیت دریانوردی در خلیج فارس است. برای آلمان و فرانسه که مایل نیستند در سیاست اعمال فشار حداکثری دولت ترامپ، دخیل باشند،  تغییر استراتژی دولت بوریس جانسون بحران‌زاست و ممکن است سبب فاصله گرفتن این دو قدرت اروپایی از ائتلاف دریایی مورد نظر بریتانیا شود.

نفتکش «استا ایمپریو» بریتانیا

به گزارش خبرگزاری آلمان یوحان داوید وادفول، معاون رئیس فراکسیون حزب دموکرات مسیحی در پارلمان آلمان (بوندستاگ) سه‌شنبه ۳۰ ژوئیه/ ۸ مرداد از دولت بریتانیا خواست طرح خود برای تشکیل ائتلاف دریایی را «شفاف‌سازی» کند:

«بریتانیا که نفتکش‌اش را ایرانی‌ها توقیف کرده‌اند باید موضع خود را روشن کند: یک ائتلاف اروپایی یا ائتلاف با آمریکایی‌ها.»

وادفول در ادامه سخنانش گفت:

«ما پالس‌هایی دریافت می‌کنیم که نشان می‌دهد بریتانیا به رهبری بوریس جانسون بیشتر به سمت آمریکا متمایل شده است.»

رولف موتسریش، رئیس موقت فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان نسبت به مشارکت آلمان در یک ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا هشدار داد. موتسریش در گفت‌وگو با زوددویچه تسایتونگ گفت چنین ائتلافی خطر درگیری نظامی را «بی‌اندازه» افزایش می‌دهد.

پس از توقیف نفتکش «استنا ایمپرو»  بریتانیا توسط نیروهای سپاه پاسدران که به عنوان پاسخ به توقیف نفتکش «گریس ۱» حامل نفت خام ایران در تنگه جبل‌الطارق درک شد، دولت ترزا می تشکیل جلسه اضطراری داد و جرمی هانت، وزیر خارجه پیشین بریتانیا در پارلمان این کشور پیشنهاد ائتلاف دریایی به رهبری اروپا را مطرح کرد. اما به زودی بوریس جانسون به نخست‌وزیر بریتانیا رسید و تغییرات بزرگی در کابینه اتفاق افتاد، از جمله جرمی هانت رفت و دومینیک راب وزیر خارجه شد. همزمان با این تحولات پنجشنبه ۲۵ ژوئیه/ ۳ مرداد نمایندگان نظامی آمریکا، بریتانیا و برخی کشورهای دیگر در ستاد سنتکام  واقع در «تامپا» در ایالت فلوریدای آمریکا جلسه ویژه‌ای برای ایجاد یک ائتلاف دریایی تشکیل دادند. بر اساس اطلاعاتی که زوددویچه تسایتونگ به دست آورده، بریتانیا در این جلسه رسماً اعلام کرد که قصد دارد در تشکیل ائتلاف دریایی با آمریکا هم‌پیمان باشد.

آلمان، فرانسه و بریتانیا در تلاش‌اند توافق هسته‌ای با ایران را حفظ کنند. به همین سبب پارلمان آلمان نیز با طرح تشکیل ائتلاف دریایی بریتانیا مخالفت نکرد. اما اکنون وضع متفاوت است. آنه‌گرت کرامپ-کارن باوئر، ئزیر دفاع آلمان گفت:

«ما وقتی می‌توانیم درباره ائتلاف دریایی صحبت کنیم که بدانیم دقیقاً چه نقشه‌ راهی تدوین شده است.»

دولت روحانی یکشنبه گذشته همزمان با ورود ناو دانکن بریتانیا به خلیج فارس اعلام کرد که تشکیل ائتلاف دریایی «پیام خصمانه‌ای» دارد.

کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران به بریتانیا پیشنهاد داد دو نفتکش توقیف شده ایرانی و بریتانیایی با یکدیگر مبادله شوند. وزیر خارجه بریتانیا اما این تقاضا را نپذیرفت. حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در بریتانیا بامداد سه‌شنبه با انتشار پیامی در توییتر نوشت:

«انگلیس به طور غیرقانونی کشتی حامل نفت ایران را توقیف کرد این در حالی است که ایران کشتی انگلیس را به دلیل نقض برخی از مقررات امنیتی در تنگه هرمز توقیف کرده است.»

بیان این معنا که مبادله دو کشتی از نظر ایران میسر نیست و وضعیت مبتنی بر «توقیف» استمرار پیدا می‌کند: مهم‌ترین خواسته سپاه که روز گذشته فیلم دیگری از توقیف نفتکش بریتانیا با این پیام منتشر کرد: «در مأموریت من دخالت نکن.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مسعود

    کتاب کلیله و دمنه در بیان دلیل قلع و قمع برمکیان از قول خلیفه می گه اینها مثل گربه هستند، گربه حیوان ملوسیه اما وقتی بترسه ببر رو هم می دره، نقشه ایران شبیه گربه است و مردم ایران کمابیش با برمکی ها قرابت بیشتری دارند تا با خلیفه و اعراب، بهتون اخطار می کنم ایرانی ها شاید از یه چیزهایی بترسن اما وقتی به جایی برسن که چیزی برای از دست دادن ندارن، کمترین چیزی که اتفاق می افته جنگ نفت کش هاست، شاید آخوندها یه مشت ترسو باشن، اما جوان اصفهان و تبریز و اردبیل و آبادان، جوان لر و بختیاری و قشقایی نه ناو هواپیمابر می شناسه نه اصول دیپلماسی کار رو به اونجا نرسونید که اون روی نژاد آریایی رو هم ببینید.