ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دولت افغانستان هیئت مذاکره‌کننده با طالبان را تشکیل داد

هیئت مذاکره‌کننده‌ای که تشکیل شده ۱۵ نفر عضو دارد. زلمی خلیل‌زاد گفته است پرثمرترین مذاکرات را در کابل داشته و افغانستان و آمریکا بر سر مرحله بعدی روند صلح توافق کرده‌اند.

دولت افغانستان هیئت ۱۵ نفره‌ای را برای پیشبرد مذاکرات صلح با طالبان تشکیل داد. زلمی خلیل‌زاد پس از چند روز مذاکره «پُر دستاورد» با دولت افغانستان، به اسلام‌آباد و سپس به دوحه می‌رود تا مذاکره با طالبان را از سر بگیرد.

عکس از آرشیو

زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان چهارشنبه ۹ مرداد / ۳۱ ژوئیه در صفحه توئیتر خود نوشت «پُردستاوردترین» سفر خود به افغانستان را از زمانی‌که مسئولیت نماینده ویژه را به‌عهده گرفته است، به پایان رساند. خلیل‌زاد افزود ایالات متحده و افغانستان روی گام‌های بعدی توافق کرده‌اند، یک تیم مذاکره‌کننده و گروه پشتیبانی فنی نیز در حال نهایی شدن است.

زلمی خلیل‌زاد به کابل رفته بود و در آن‌جا با محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان، مقام‌های بلندپایه امنیتی، سیاستمدارانی از اپوزیسیون، دیپلمات‌ها و اعضای جامعه مدنی درباره روند صلح پیش از دستیابی به توافق‌نامه‌ای با طالبان، گفت‌وگو کرد.

— U.S. Special Representative Zalmay Khalilzad (@US4AfghanPeace) 31. Juli 2019

همزمان سلام رحیمی، وزیر دولت افغانستان در امور صلح چهارشنبه ۹ مرداد / ۳۱ ژوئیه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در نتیجه «رایزنی‌های مستمر و همه‌جانبه با طرف‌های ذینفع داخلی و تلاش‌های جدی دولت، هیئت مذاکره‌کننده افغانستان در فرایند صلح، تشکیل شد».

در این اطلاعیه گفته‌شده که در تشکیل این هیئت ۱۵ نفری، تنوع سیاسی، اجتماعی و قومی در نظر گرفته شده‌‎ است تا این هیئت بتواند از سوی دولت افغانستان  با درنظرداشت ارزش‌ها و دستاوردهای مردم مذاکره کند.

وزیر دولت در امور صلح همچنین ضمن بیان این‌که روابط راهبردی افغانستان و آمریکا از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهارات خلیل‌زاده را تأیید کرده و گفته است که افغانستان و آمریکا درباره گام‌های بعدی روند صلح به توافق رسیده‌اند، اما جزئیاتی از این توافق ارائه نشده است.

شنبه ۵ مرداد / ۲۷ ژوئیه وزارت دولت در امور صلح اعلام کرده بود که گفت‌وگوهای صلح بین طرف‌های افغان (دولت و طالبان) تا دو هفته دیگر در اسلو، پایتخت نروژ آغاز می‌شود اما طالبان این خبر را تکذیب کرد.

سفیر نروژ در کابل امروز (چهارشنبه) در دیداری با عبدالله عبدالله، رئیس هیئت اجرایی افغانستان، برای میزبانی گفت‌وگوهای صلح افغانستان اعلام آماد‌گی کرد.

ماه گذشته در قطر گروه طالبان و هیئت افغانستانی شامل چند نماینده دولت، افراد سرشناس و رهبران سیاسی گفت‌وگو کرده و درباره «نقشه راه صلح» به توافق رسیدند.

دو طرف در پایان قطعنامه‌ای هشت ماده‌ای تصویب کردند که در آن از جمله به التزام طرف‌ها برای به صفر رساندن تلفات غیرنظامی، پایان دادن به ادبیات تهدید و انتقام‌جویی، آزادی بی‌‌قید و شرط زندانیان سالمند و معلول، تضمین امنیت مکان‌های عمومی مانند بیمارستان، مدارس، دانشگاه‌ها اشاره شده است.

آمریکا نیز تاکنون هفت بار با طالبان گفت‌وگو کرده ‌است. در این گفت‌وگوها نخستین شرط طالبان برای گفت‌وگو با دولت افغانستان، خروج نیروهای خارجی از افغانستان بوده ‌است.

زلمی خلیل‌زاد امروز (چهارشنبه) در توئیتر خود افزوده است که به دوحه می‌رود و پیش از آن توقفی در اسلام آباد خواهد داشت. خلیل‌زاد نوشته است: «اگر طالبان سهم خود را انجام دهند، ما هم سهم خود را انجام خواهیم داد و توافق‌نامه را که روی آن کار می‌کردیم نهایی خواهیم کرد.»

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه نیز گفت: «ما مشورت‌ها با رهبران خود در مورد مذاکرات با ایالات متحده انجام دادیم . اکنون آماده‌ایم  و منتظر هستیم تا او (خلیل‌زاد) مذاکرات را از سر بگیرد.»

بسیاری از افغان‌ها از این بیم دارند که اعلام خروج سربازان آمریکایی قدرت چانه‌زنی آن‌ها طالبان را تضعیف کند.

نهادهای مدافع حقوق زنان نیز به ویژه در مورد بازگشت گروه طالبان که تحصیلات دختران را ممنوع اعلام کرده و محدودیت‌های شدیدی را در مورد حقوق زنان در کار و خارج از خانه اعمال می‌کنند، ابراز نگرانی کرده‌اند.

هفته گذشته طالبان گفتند که مذاکرات با دولت افغانستان فقط پس از دستیابی به توافق با آمریکا در مورد خروج نیروهای این کشور صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.