ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چرا حذف صفرها از پول ملی به رشد اقتصادی کمک نخواهد کرد؟ ــ گفت‌و‌گو با احمد علوی

به گفته احمد علوی، حذف چهار صفر از ریال در صورت اجرا، به دلیل رفع نشدن مشکلات ساختاری اقتصاد ایران همچون نرخ تورم دو رقمی و کسری بودجه، تأثیری بر رشد اقتصادی یا کاهش تورم نخواهد داشت.

علی ربیعی، سخنگوی دولت چهارشنبه ۹ مرداد از حذف چهار صفر پول ملی ایران خبر داد. او اعلام کرد که لایحه حذف چهار صفر از پول ملی ایران در جلسه هیئت وزیران تصویب شده و به‌زودی به مجلس شورای اسلامی تقدیم می‌شود.

طرح ایده حذف صفر از ریال به بانک مرکزی دولت هاشمی رفسنجانی باز می‌گردد. این ایده در دولت احمدی‌نژاد برای مدتی جدی‌تر پیگیری شد اما به سرانجام نرسید تا اینکه شش ماه پیش دولت حسن روحانی از جدیت‌اش برای اجرای چنین طرحی خبر داد.

درباره این طرح، دلیل اجرای آن در این موقعیت تاریخی و تأثیرهای آن با احمد علوی، اقتصاددان، گفت‌و‌گو کردیم. به گفته او، این طرح به لحاظ نظری توجیهی ندارد و در صورت اجرا، به دلیل رفع نشدن مشکلات ساختاری ایران همچون نرخ تورم دو رقمی و کسری بودجه، تأثیری بر رشد اقتصادی یا کاهش تورم نخواهد داشت و اثر پایداری به دنبال نمی‌آورد. این گفت‌و‌گو را در ادامه بشنوید:

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • امیر

    کم کردن یا زیاد کردن صفر فرقی به حالت ملت نخواهد کرد چون اندوخته بانکی یا ملک و املاکی ندارند که بخواهند با ان معامله کنند. این فقط پاک کردن صورت مسئله هست که د ولت مقدار اسکناسی که باید جابجا کند را تبدیل به سکه میکنه و مردم هم سکه ها چون سنگینی میکنه تو جیبشان مجبور به هزینه آن خواهد کرد. وگرنه ارزشی که 3 میلیارد تو مان هست که با برداشتن سه یا چهار تا صفر پایین نمیاد . سیاستهای اقتصادی دولت باید عوض بشود و حمایت های دولت و قوه قضاییه از اسیب دیده ها در پرونده های کلاهبرداری که رانت خواران دولتی رقم زده اند را متوقف سازد . ضمن اینکه اجازه بده که بخش خصوصی در چارچوب قانون نسبت به معاملات خود ازادانه عمل کند و دولت مالیاتش را بگیرد . مثل بقیه دنیا. در اینجا هم میخواد واردات و صادرات را کنترل کند دلار را کنترل کند و باعث عدم تعادل بازار میشه . شاید باید یک سیاست مدار و یک اقتصاددان در راس جامعه حکومتی بنشینند تا تمام مباحث اجتماعی را هدایت کنند . متاسفانه دولت بدلیل ترس از دست دادن قدرت اجازه نمیده و با ندانم کاری مدیریتی درحال از دست دادن قدرت هست . هرکسی که پول داره ، درحال کنترل کردن سیاست های دولت هست . پس به این نتیجه میبرسیم که حذف 4 تا صفر به جامعه اقتصادی کشور کمکی نخواهد کرد.

  • حسین عرب

    طبعا دکتر علوی از منظر اقتصادی به تجزیه و تحلیل حذف چهار صفر از پول ملی کرده اند، اما جمهوری اسلامی به دلایل دیگری، آنهم در این شرایط اضطراری، اقدام به این عمل کرده است. یکی از صفات جمهوری اسلامی از ابتدای استقرار، جنگ چریکی با مردم است، در این مورد، دولت حساب می کند که برای تعویض پولهای قدیم با پولهای جدید باید به بانکها مراجعه کنند و این فرصتی است تا دولت بتواند مچ آنها را گرفته و از آنها باج بگیرد، دوم دلیل، دولت امیدوار است افرادی که پول را احتکار کرده اند (در داخل یا خارج کشور) نتوانند اقدام به تعویض اسکناسهای خود بکنند و از این راه درآمد باد آورده ای به جیب دولت واریز شود.