ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دفترهای حشد شعبی در سراسر عراق تعطیل شد

به نیروهای حشد شعبی دستور داده شده که از هرگونه فعالیت اقتصادی در عراق خودداری کنند. هدف این است که شبه‌نظامیان شیعه عراقی از زیر نفوذ ایران خارج شوند.   

همزمان با پایان ضرب‌الاجل دولت عراق، فالح فیاض، رئیس هیأت حشد شعبی و مشاور امنیت ملی این کشور در پیامی به عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر و فرمانده کل قوا اعلام کرد که دفترهای حشد شعبی در تمامی استان‌های عراق تعطیل شد.

نیروهای حشد شعبی (عکس: آرشیو)

حشد الشعبی نیروهای شبه‌نظامی عمدتاً شیعه عراقی بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر هستند که ایران از آن‌ها حمایت می‌کند. عراق در تلاش است تا شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران را تحت کنترل خود درآورد. ابتدای ژوئیه/ تیر سال جاری عادل عبدالمهدی،‌ نخست وزیر عراق دستور بستن تمام مقرهای گروه‌های حشد شعبی در شهرها و خارج از آنها را صادر کرد. بر اساس این فرمان، گروه‌های حشد شعبی مختار بودند به نیروهای امنیتی دولتی بپیوندد اما ابتدا می‌بایست سلاح خود را تحویل دهند. عبدالمهدی اعلام کرده بود که اگر شبه‌نظامیان شیعه طبق دستور نخست‌وزیر عمل نکنند فعالیت‌شان خارج از قانون تلقی خواهد شد.

مهلتی که عادل عبدالمهدی برای حشد شعبی تعیین کرده بود به سر آمد. به گزارش الجزیره فالح فیاض، رئیس هیأت حشد شعبی و مشاور امنیت ملی عراق در پاسخ به فرمان نخست‌وزیر اعلام کرد تمامی دفترهای هیأت حشد شعبی در تمامی استان‌های عراق بسته شده و تمام محتویات و تجهیزات این دفترها به طرف مربوطه در حشد شعبی تحویل داده شده‌اند.

علاوه بر این تمامی عناوین خارج از چارچوب دستور، از جمله عنوان «حشد عشایر» حذف شده و چارچوب‌هایی برای یکدست شدن تشکیلات حشد شعبی در نظرگرفته شده که تا دو ماه آینده عملی می‌شود. فالح الفیاض همچنین اعلام کرد که به نیروهای حشد شعبی دستور داده شده که از هرگونه فعالیت اقتصادی در عراق خودداری کنند.

 شبه‌نظامیان شیعه فعالیت نظامی خود را با فتوای آیت‌الله سید علی سیستانی مرجع شیعیان عراق در ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴، سه روز بعد از تسلط داعش بر استان‌های نینوا، کرکوک، صلاح‌الدین و دیالی و الانبار آغاز کردند و به زودی گسترش یافتند و به شاخه‌هایی مانند سپاه بدر، عصائب الحق، گردان‌های سرایا السلام تقسیم شدند. بعدها با فشارهای آمریکا شبه‌نظامیان سنی نیز به آنها ملحق شدند.

عادل عبدالمهدی یکم مرداد سال جاری اعلام کرد که قصد ندارد نیروهای حشد شعبی را در ارتش عراق ادغام کند. عبدالمهدی گفت: این گروه باید مانند ارتش و پلیس، یک صنف سازمان‌یافته و منضبط شود که دارای ساختار، درجه‌بندی و آیین‌نامه داخلی باشد:

«هر شخصی که سلاح حمل می‌کند، باید تحت حاکمیت عراق باشد. هیچ سلاحی خارج از حکومت و هیچ فعالیتی خارج از آن وجود ندارد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.