ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

احمد توکلی: به ‌زودی چند میلیون حاشیه‌نشین به ۱۱میلیون حاشیه‌نشین اطراف شهرها اضافه می‌شود

​احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس هیات مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت در نامه‌‌ای سرگشاده به روسای قوا، مجمع تشخیص مصلحت نظام و اعضای شورای نگهبان هشدار داده است که حاشیه‌نشینی به زودی در شهرها افزایش چشمگیر خواهد یافت.

​احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس هیات مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت در نامه‌‌ای سرگشاده به روسای قوا، مجمع تشخیص مصلحت نظام و اعضای شورای نگهبان هشدار داده است که حاشیه‌نشینی به زودی در شهرها افزایش چشمگیر خواهد یافت.

زندگی در حاشیه
یک سوم جمعیت شهری ایران در مناطق حاشیه‌نشین یا بافت‌های فرسوده سکونت دارد

او خواستار ارائه راهکارها و تدابیر اساسی در زمینه مسکن و اجاره مسکن شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، توکلی در نامه خود با انتقاد از عباس آخوندی، وزیر پیشین راه و شهرسازی او را «وزیر شیفته نظام سرمایه‌داری» خوانده و نوشته است:

«با آمدن وزیر جدید راه و شهرسازی، برخی اقدامات مثبت آغاز شده که نسبت به فاجعه بی‌سرپناهی پس از بحران ارزی به هیچ وجه پاسخگو نیست.»

توکلی پرسیده است:

«چگونه وقتی بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی میانگین قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در تهران، به ۱۳ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان در تیر ماه ۹۸ رسیده است، از تلاش بخشی و ناتمام، می‌توان حل مشکل موجود را انتظار داشت؟»

به گفته این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تلاطم صعودی قیمت ارز، هرج‌ و مرج بی‌سابقه‌ای در اکثر بازارها پدیدار شد که این هرج ‌و مرج در بازار خرید و اجاره مسکن به شکل دهشتناکی رسیده است:

«هجوم سرمایه سوداگر به این بازار با جهاندن بی‌سابقه قیمت‌ها و بی‌حساب ‌و کتاب بودن بازارها، موجران را به افزایش اجاره بها کشاند. افزایش غیرمتناسب و بی‌انصافی برخی مؤجران، وضعیت غیرقابل تحملی را برای گرفتارترین اقشار اجتماع رقم زده است، وضعیتی که چاره‌اندیشی فوری را ضروری ساخته است.»

او نوشته است مشاهدات بسیار دردناک و هشدار دهنده‌اند و اگر به سرعت تدابیری اندیشیده نشود، به‌ زودی چند میلیون حاشیه‌نشین به ۱۱ میلیون حاشیه‌نشین موجود در اطراف شهرها افزوده خواهد شد.

توکلی در نامه خود در چهار بند پیشنهادهایی هم برای تغییر وضع موجود ارائه کرده است که از این قرارند:

۱- مالیات بر عایدی سرمایه در بخش زمین و مسکن که مالیات بر سود حاصل از افزایش ارزش دارایی بدون ایجاد ارزش افزوده و فعالیت تولیدی است.

۲- مالیات بر خانه‌های خالی اگر نرخش به درستی و مؤثر تعیین شود.

۳- تعدیل اجاره‌بها به عنوان اقدامی فوری در شهرهای بزرگ، به ویژه در تهران.

۴- اختصاص بودجه برای کمک به اسکان مستضعفان.

بر اساس آخرین آمارها، نزدیک به ۲۵ درصد جمعیت ایران ساکن مناطق حاشیه‌نشین و بافت‌های فرسوده است. ۴۰ درصد جمعیت نیز زیر خط فقر قرار دارد. هفت دهک درآمدی بدون حمایت‌های دولتی برای امرار معاش با مشکل روبه‌روست.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • ساشا

      جناب توکلی مزاح می فرمایند

    • چندین و چند میلیون بیشتر از این حرفها

      نخیر عزیز جان, از یازده میلیون خیلی بیشتر هست و مقداری نزدیک ۲۰ میلیون. بنابر شیوهء حساب کردن حاشیه نشینی, چیزی بین ۱/۵ تا ۱/۴ جمعیت کشور حاشیه نشین هستند. تخم لق حاشیه نشینی در سطح کلان را "انقلاب سفید" راه انداخت, اما ج.ا. هم طبق سنت دیرینه اش گند کار را در آورده و معضل حاشیه نشینی را (مانند دیگر آسیب شناسی های اجتماعی در ۴۰ سال اخیر) به ابعادی بی سابقه رسانده است. به نظر می رسد که در انتخابات گذشته رئیسی خیلی از آرای حاشیه نشینان را از آن خود کرده بود.