ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: نمی‌توانیم بگوییم آقای موشک به سمت ما نیا

دو بار رونمایی از یک سامانه موشکی در سه سال: پیامی آشکار به نشست گروه ۷. برنامه موشکی ایران قابل مذاکره نیست. ایران اما آماده مذاکره با همسایگان جنوبی است.

در روز صنعت دفاعی برای دومین بار در سه سال گذشته از سامانه پدافند هوایی باور ۳۷۳ رونمایی شد. این مراسم یک روز بعد از دیدار رهبر جمهوری اسلامی با اعضای هیأت دولت و روحانی و یک روز قبل از آغاز نشست گروه ۷ برگزار می‌شود. مکرون، رئیس جمهوری فرانسه قصد دارد در دیدار با ظریف، وزیر خارجه ایران پیشنهاد تازه‌ای مطرح کند: رفع تحریم‌ها در برابر مذاکره پیرامون موشکی و نفوذ ایران در خاورمیانه. پیام مراسم روز صنعت دفاعی اما این بود که هیچکدام از این دو موضوع قابل مذاکره نیست.

حسن روحانی در مراسم روز صنعت دفاعی (عکس: ایسنا)

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی صبح پنجشنبه ۳۱ مرداد در مراسم رونمایی از سامانه پدافندی باور ۳۷۳ که به مناسبت روز صنعت دفاعی در ایران برگزار شد، گفت:

«مشکل ما با آمریکا، سیاسی و‌ اقتصادی نیست، بلکه مشکل استراتژی و جهان‌بینی است. برابر زور‌ با منطق جواب نمی‌دهند و مثلا وقتی موشکی به سمت ما شلیک شود بگوییم آقای موشک این سمت نیایید! منطق برابر منطق و برابر زور، قدرت می‌خواهد. وقتی طرف از زور می‌خواهد استفاده کند باید تمام قدرت را به کار بگیریم؛ اینجا دیگر میز مذاکره نیست.»

سخنرانی حسن روحانی در مراسم رونمایی یک سامانه پدافند موشکی یک روز قبل از برگزاری اجلاس گروه هفت ممکن است به عنوان پیامی به هفت کشور صنعتی جهان درک شود: برنامه موشکی ایران قابل مذاکره نیست. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز گذشته اعلام کرد که قبل از آغاز نشست گروه هفت در دیدار و گفت‌وگو بامقامات ایرانی پیشنهادهایی برای رفع تحریم‌ها مطرح می‌کند با این شرط که ایران بپذیرد در مذاکرات درباره برنامه موشکی سپاه و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی شرکت کند. روحانی با اشاره به تحریم‌های اقتصادی گفت که ایران در این مدت از بالاترین میزان صادرات برق و گاز به همسایگانش برخوردار شده و می‌تواند بنزین و گازوئیل نیز صادر کند:

«به ما فشار اقتصادی آوردند و این فشار به زندگی مردم بود. همسایگان جنوبی که به آمریکا ‌دل خوش کرده بودند، به ما می‌گویند آنها وقتی خطری ‌باشد خودشان همان اول فرار می‌کنند.با همه همسایگان آماده همکاری و مذاکره برای رفع سوتفاهم‌ها هستیم. آبراه‌های جهانی از تنگه هرمز و اقیانوس هند و .... باید ‌برای‌ همه امن باشد. برای ‌دفاع و دوستی آماده‌ایم چنان که آماده‌ایم برای‌ دفع هرگونه ‌تجاوزی.»

— پاد (@PadDolat) August 22, 2019

روحانی با اشاره به تحریم نفتی ایران گفت:

«به آمریکایی‌ها می‌گویم راهی‌که انتخاب کرده‌اید اشتباه است و به نفع کسی نیست. حالا فرضاً هزار بشکه نفت هم ما کمتر صادر کردیم. خب ثم ماذا! چه چیزی به شما می‌رسد؟ اگر منظورتان این است که با این فشار نظام را عوض کنید و به این کشور برگردید و دوباره حکمرانی‌کنید، اشتباه است.»

امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران روز گذشته از رونمایی سامانه موشکی برد بلند پدافند هوایی باور۳۷۳ در روز صنعت دفاعی خبر داده بود. در مرداد ۹۵ روحانی رسماً در نمایشگاه وزارت دفاع از این سامانه پدافند هوایی رونمایی کرده بود. در شهریور ۹۳ نیز فرزاد اسماعيلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوايی خاتم الانبيا، خبر داده بود که اولين شليکِ موشک، توسط «سامانه باور ۳۷۳» که جايگزين سامانه دفاع موشکی اس ۳۰۰ روسی می‌شود، با «موفقيت» انجام شده است. رونمایی دوباره از یک سامانه موشکی تولید داخل با توجه به سخنان روز گذشته رهبر جمهوری اسلامی و صدور بیانیه‌ای از سپاه پاسداران معنی پیدا می‌کند.

چهارشنبه ۳۰ مرداد سپاه پاسداران بیش و کم همزمان با دیدار اعضای هیأت دولت و رئیس جمهوری با رهبر جمهوری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد «صنعت دفاعی ایران» نماد اقتدار و رونق «تولید ملی» و برخوردار از «توانمندی‌های سرشار بومی» است که سبب توسعه شبکه‌های دانش‌بنیان در کشور شده است. علی خامنه‌ای در سخنانی به دولت روحانی توصیه کرد در دو سال باقی‌مانده به توسعه شبکه‌های دانش‌بنیان و به شرکت‌های کوچک و متوسط و به صنایع پالایشگاهی توجه ویژه کند. امیر حاتمی، وزیر دفاع هم در سخنان روز پنجشنبه خود به تأکید یادآوری کرد که وزارت دفاع جایگزین شرکت‌های داخلی نشده، بلکه «در جایی که خارجی‌ها رفته‌اند» جایگزین آنها شده‌ است. امیر حاتمی تأکید کرد که برنامه موشکی ایران قابل مذاکره نیست.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.