ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دهها نفر در کشمیر بر اثر شلیک گاز اشک‌آور و تفنگ ساچمه‌ای مجروح شدند

اعتراضات پراکنده در کشمیر ادامه یافته و امروز نیز جدایی‌طلبان مردم را به یک راهپیمایی اعتراضی تا دفتر سازمان ملل فراخوانده اند.

دست کم ۱۵۲ نفر در ماه اخیر در دو بیمارستان اصلی سرینگر در کشمیر به خاطر جراحات ناشی از گاز اشک‌آور و شلیک تفنگ ساچمه‌ای تحت مداوا قرار گرفتند. با وجود ادامه فضای امنیتی در کشمیر و جامو، اعتراضاتی پراکنده در دو هفته اخیر صورت گرفت. اما امروز برای اولین بار جدایی‌طلبان مردم را به یک راهپیمایی اعتراضی تا دفتر سازمان ملل فراخوانده اند.

Kashmiri protestors clash with Indian government forces after Eid prayers in downtown Srinagar on June 26, 2017. The Islamic fasting month of Ramadan, which ended with the Eid al-Fitr feast, was particularly bloody one for mainly Muslim Kashmir. Fifty-one people were killed this Ramadan in the restive region according to Khurram Parvez from the Jammu Kashmir Coalition of Civil Society, which monitors conflict-related deaths. / AFP PHOTO / TAUSEEF MUSTAFA
اعتراضات کشمیر سابقه‌ای طولانی دارد؛ عکس بالا تصویری از مقابله معترضان و نیروهای امنیتی درماه رمضان 2017 است/ عکس از آرشیو

مقامات هند برای تصرف کشمیر نیروی پلیس و شبه‌نظامی بیشتری را به منطقه فراخواندند، تجمع‌های عمومی را لغو کردند، تلفن همراه و خطوط اینرنتی را از کار انداختند تا جلوی اعتراضات گسترده علیه لغو خودمختاری کشمیر را بگیرد. از روز پنجم ماه اوت مبادی ورود و خروج شهر بسته شده است.

ادامه اعتراضات و فراخوان جدایی‌طلبان

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، هنوز مردم به خصوص جوانان در سرینگر، شهری در ایالت جامو و کشمیر، به مناسبت‌های مذهبی از جمله نماز جمعه یا عید قربان به کوچه و خیابان آمده اند تا در واکنش به سرکوب نیروهای امنیتی سنگ پرتاب کنند.

روز جمعه ۱۶ اوت، معترضان پیر و جوان در شهر سرینگر که شهر اصلی منطقه است، با در دست داشتن پلاکاردها و پرچم‌های سبز اسلامی که روی آنها نوشته شده بود «به نسل‌کشی در کشمیر پایان دهید، دنیا بیدار شو!» در خیابان‌ها تظاهرات کردند.

منتقدان می‌گویند تا کنون اعتراض چشمگیری در سایر شهرهای هند نسبت به این تصمیم دولت شکل نگرفته است. بسیاری از هندوها نیز از تصمیم دولتشان دفاع می‌کنند.

رویترز همچنین صبح امروز گزارش داد که در پی فراخوان جنبش جدایی‌طلب کشمیر برای راهپیمایی اعتراضی تا دفتر سازمان ملل (گروه دیده‌بان نظامی برای هند و پاکستان) در سرینگر، اقدامات امنیتی در این شهر شدت گرفته است، نیروهای نظامی و شبه‌نظامی در خیابان‌ها حضور دارند و برخی از مسیرها را با ایست بازرسی سد کرده اند.

این اولین فراخوان جدایی‌طلبان از پنجم اوت و شروع تصرف ایالت از سوی ارتش است.

دهها تن مجروح شد‌ه‌اند

رویترز اطلاعاتی به دست آورده که نشان می‌دهد ۱۵۲ نفر از پنجم تا ۲۱ اوت به دو بیمارستان اصلی شهر سرینگر آورده شدند تا جراحات ناشی از شلیک تیر و گاز اشک‌آور را درمان کنند.

دولت که هنوز هیچ آماری از مجروحان اعتراضات پراکنده ارائه نداده، اعلام کرد که هیچ کس در تظاهرات ماه اخیر در این ایالات کشته نشده است. این در حالی است که از سال ۱۹۸۹ که شورش‌های مسلحانه در این ایالت شکل گرفت بیش از ۵۰ هزار تن جان باخته اند.

یک مقام محلی جامو و کشمیر گفته است که احتمالاً تعداد مجروحان بیشتر از آماری است که از دو بیمارستان اصلی شهر به دست آمده است.

این مقام محلی که نخواست نامش فاش شود گفته است که بسیاری از کسانی که بعد از چند ساعت مرخص شدند در آمار این بیمارستان‌ها لحاظ نشدند، در عین حال که برخی افراد نیز در بیمارستان‌های کوچکتر مداوا شدند.

جامو و کشمیر، تنها ایالت هند با اکثریت مسلمان، اکنون به دو منطقه مجزا تقسیم شده است. هند امیدوار است که با لغو وضعیت ویژه کشمیر، همچون حقوق انحصاری مردم این ایالت بر زمین، مشاغل دولتی و پذیرش دانشگاهی، و گشودن این امکانات به روی سایر مردم هند موفق شود که این منطقه را با موفقیت در نظام سیاسی خود ادغام کند.

کشمیری‌ها نگران‌اند که شرایط جدید به قصد تغییر فرهنگ و ترکیب جمعیتی منطقه تحمیل شده است. برخی منتقدان وضعیت را با شهرک‌سازی‌های غیرقانونی اسرائیلی‌ها در سرزمین‌های فلسطینی مقایسه کرده‌اند.

پاکستان نیز که به خاطر اکثریت مسلمان کشمیر این منطقه را بخشی از خاک خود می‌داند، تصمیم هند برای تغییر وضعیت ویژه کشمیر و جامو را محکوم کرده است. هند و پاکستان هر کدام بخشی از این منطقه هیمالیا را در کنترل خود دارند. چین نیز به علت هم‌مرزی با این ایالات نگران تاثیر این تحولات در منطقه است.

شورای امنیت سازمان ملل برای نخستین بار پس از چند دهه به درخواست چین و پاکستان بر سر مساله جامو و کشمیر تشکیل جلسه داد. شورای امنیت به دنبال این جلسه که پشت درهای بسته برگزار شد تصمیمی نگرفت.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.