ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چالش گروه هفت: منفعت اقتصادی یا نجات آمازون؟

فرانسه تهدید کرد جلوی قرارداد تجاری با بلوک تجاری آمریکای جنوبی را می‌گیرد. آلمان اما این اقدام را برای نجات آمازون بی‌فایده دانست.

آلمان می‌گوید که فسخ قرارداد تجاری میان اتحادیه اروپا و بلوک تجاری آمریکای جنوبی (مرکوسور) به کاهش تخریب جنگل‌های آمازون منجر نخواهد شد. فرانسه و ایرلند خواستار لغو قرارداد مرکوسور و افزایش فشارها بر برزیل شدند. به گفته کارشناسان، آتش‌سوزی‌های آمازون در برزیل منشاء انسانی دارد و با هدف توسعه اقتصادی صورت می‌گیرد.

تصویری هوایی از جنگل‌زدایی در آمازون، ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۷ ـ منبع: AFP

به گزارش خبرگزاری «اسوشیتدپرس»، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و میزبان گروه هفت، از کشورهای دیگر حاضر در اجلاس خواست آتش‌سوزی در آمازون را موضع بحث ویژه این آخر هفته گروه هفت قرار دهند.

رئیس‌جمهوری فرانسه همچنین از قدرت‌های جهان خواست که برای خاموش کردن آتش‌‌سوزی‌ها به کمک برزیل و سایر کشورهای آمریکای جنوبی بشتابند.

 آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز شنبه ۲۴ اوت/ دوم شهریور گفت که نگرانی مکرون درباره آتش‌سوزی‌ها را درک می‌کند.

مرکل گفت رهبران گروه هفت نمی‌توانند در برابر آتش‌سوزی‌هایی که بخش‌هایی از جنگل‌های آمازون را فرا گرفته سکوت کنند و می‌خواهند که هر اقدام فوری‌ای که بتواند جلوی این آتش‌سوزی‌ها را بگیرد، انجام شود.

مکرون روز جمعه تهدید کرده بود که قرارداد تجاری با مرکوسور را تحریم می‌کند. ایرلند نیز تهدیدی مشابه را مطرح کرده است.

مرکوسور نام بازار مشترک تعدادی از کشورهای آمریکای جنوبی (شامل برزیل، آرژانتین، ونزوئلا، اروگوئه و پاراگوئه) است که برای تسهیل روابط تجاری و اقتصادی میان این کشورها ایجاد شده است.

دولت آلمان اما برخلاف سخنان صدراعظم روز شنبه به مکرون پاسخ داد که قرارداد مرکوسور شامل فصلی مهم درباره پایداری است که در آن هر دو طرف مقید می‌شوند نسبت به محیط‌ زیست و تغییرات جوی حساس باشند و تعهد می‌دهند که توافق پاریس برای حفظ اقلیم را به اجرا بگذارند.

در بیانیه دولت آلمان آمده است:

«بیرون گذاشتن این قرارداد از نقطه نظر ما پاسخی مناسب به آنچه در حال حاضر در برزیل در حال وقوع است نخواهد بود.»

دولت‌های هفت کشور جهان در شهر ساحلی بیاریتز در فرانسه با یکدیگر دیدار می‌کنند. در آستانه این دیدار شهر ساحلی بیاریتز در هفته آخر تابستان از توریست‌ها خالی شده است.

همزمان معترضان نیز به این شهر آمده‌اند تا علیه نابرابری و سیاست‌های مخرب اقتصادی و سیاسی هفت کشور بزرگ دموکراتیک جهان اعتراض کنند.

ارتش برزیل به آمازون اعزام شد

در حالی که خشم عمومی و جهانی نسبت به آتش‌سوزی‌های آمازون بالا گرفته است، ارتش برزیل برای مبارزه با این آتش به منطقه اعزام شد.

این اقدام خلاف سیاست قبلی ژئیر بولسونارو، رئیس‌ جمهوری برزیل است که از کارگران معدن و مردم محلی خواسته بود به جنگ آتش بروند.

احتمالا این تغییر سیاست نتیجه تهدیدهای خارجی برای تحریم اقتصاد برزیل است.

علاوه بر تهدیدهای فرانسه و ایرلند، وزیر دارایی فنلاند نیز از اروپا خواسته واردات گوشت گاو برزیلی را متوقف کنند.

بولسونارو اما در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفته که آتش‌سوزی جنگل در تمام دنیا وجود دارد و نمی‌تواند موجب تحریم یک کشور شود.

رئیس جمهوری برزیل اوایل تابستان امسال انتقادهای اروپا به برزیل در مورد تعهدات این کشور در زمینه محیط زیست را رد کرد و گفت رهبران خارجی به ‌لحاظ تاریخی بر تصمیماتی که مانع از پیشرفت برزیل شده‌اند تأثیر گذاشته‌اند.

دو روز پیش از آن فرانسه تهدید کرده بود اگر برزیل از پیمان اقلیمی پاریس خارج شود، توافق مبادلات آزاد تجاری بین بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی (مرکوسور) و اتحادیه اروپا را تحریم خواهد کرد. وزیر محیط زیست فرانسه نیز گفته بود برزیل باید به تعهدات خود برای حفاظت از جنگل‌های آمازون احترام بگذارد.

کارشناسان گفته‌اند بخش بزرگی از آتش‌سوزی‌های آمازون عمدی است و از سوی کشاورزانی آغاز می‌شود که به طمع زمین بیشتر و منفعت اقتصادی دست به این کار می‌زنند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.