ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

صدها هکتار از جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای سال در آتش سوخته‌اند

۶۷۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی کهگیلویه و بویراحمد در ۲۴ فقره آتش‌سوزی از ابتدای سال جاری نابود شده اند. عامل انسانی علت اصلی آتش‌سوزی‌ها است.

روند نابودی جنگل‌های ایران در آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی ادامه دارد. این روند سال جاری در کهگیلویه و بویراحمد به نابودی صدها هکتار از زمین‌های جنگلی انجامیده است.

یک فقره آتش‌سوزی در جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ ــ عکس: تسنیم

عزیز فیلی، معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد دوشنبه ۴ شهریور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) درباره وسعت آتش‌سوزی‌ها گفت:

«متاسفانه در سال‌جاری ۲۴ مورد آتش‌سوزی گزارش شده که در سرجمع این تعداد آتش سوزی‌ها، ۶۷۰ هکتار اراضی جنگلی و مرتعی استان طعمه حریق شد.»

به گفته او، اکثر آتش‌سوزی‌ها عامل انسانی دارند و برخی از آنها «عمدی» هستند.

آتش‌سوزی‌های عمدی برای تصرف و تغییر کاربری زمین به صورت غیرقانونی رخ می‌دهند. بخشی از علت آتش‌سوزی‌های اخیر در جنگل‌های ارسباران (قره‌داغ) نیز همین بود و در آن سوی سیاره، جنگل‌های آمازون به دلیل مشابهی در حال سوختن هستند.

وجود کوره‌های متعدد زغال‌گیری در کوه‌های بهمئی یک دلیل دیگر آتش‌سوزی‌ جنگل‌های این استان است.

معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد دلیل گسترش آتش‌سوزی‌ها را رشد علوفه در مرتع‌زارها پس از بارش‌های سال جاری دانست: «با کوچکترین آتش‌سوزی، بخش عظیمی از مراتع در برخی از مناطق استان متاسفانه در شعله‌های آتش خاکستر می شود.»

به گفته عزیز فیلی، صعب‌العبور بودن مناطق جنگلی کهگیلویه و بویراحمد دسترسی به آنها و اطفای حریق را با دشواری روبرو می‌کند.

گزارش‌های ضدونقیضی از وضعیت آتش‌سوزی‌های سال جاری منتشر شده است.

علی عباس‌نژاد، فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری یکشنبه ۲۷ مرداد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دولتی دانشجویان ایران (ایسنا) گفته بود که در دو ماه ابتدایی تابستان ۱۱ هزار و ۲۵۴ هکتار از جنگل‌ها و مراتع در پی آتش‌سوزی تخریب شده اند و بیش از ۹۰ درصد آنها عامل انسانی داشتند.

او شمار حریق‌ها در مرداد به تنهایی را ۳۷۷ فقره ذکر کرده بود.

عباس‌نژاد اما دوم شهریور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت که از ابتدای سال تا کنون ۲۳۲ فقره حریق در جنگل‌ها رخ داده اند که نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد کاهش داشته است.

بر اساس آخرین آمار سازمان حفاظت از محیط زیست، نیمی از جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران در چهل سال گذشته نابود شده اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.