ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیسی: باید صدای کارگران را شنید - فعالان کارگری: از زندان؟

رئیس قوه قضاییه خصوصی‌سازی را معادل تاراج دانست و گفت باید صدای کارگران هفت‌تپه را شنید. کارگران هفت‌تپه پاسخ دادند: لازم نیست پشت و پناه ما باشید.

رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی بار دیگر درباره کارگران و مشکلاتشان اظهارنظر کرد و گفت باید صدای کارگران اراک و هفت‌تپه را شنید. در مقابل، برخی فعالان کارگری این پرسش را در مقابل ابراهیم رئیسی گذاشتند که آیا صدای کارگران را باید از زندان‌ها شنید؟

عکس از آرشیو

رئیس قوه قضاییه پنج‌شنبه ۷ شهریور در «گردهمایی بزرگ مبلغان محرم» که در سالن همایش‌های غدیر قم برگزار شد، گفت سیستم خصوصی‌سازی که باعث تضعیف تولید در کشور شود درست نیست و باید صدای کارگران اراک و هفت‌تپه را شنید:

«در سفر به اراک قبل از هر جلسه‌ای حرف کارگران اراکی را شنیدم و باید به حرف‌های آنان توجه شود.»

اعتراض‌های اراک عمدتا مرتبط به شرکت هپکوست که خصوصی‌سازی آن عملا باعث زیان‌ده شدن کارخانه و ایجاد مشکل برای کارگران شده است.

    رئیسی شکل خصوصی‌سازی در ایران در شرایط فعلی را «به تاراج دادن اموال عمومی» دانست و گفت این خصوصی‌سازی با آنچه مورد نظر قانون بوده، متفاوت است و قوه قضاییه به این موضوع رسیدگی خواهد کرد:

    «خصوصی‌سازی در کشور نیاز است و دولت باید حامی بخش خصوصی باشد ولی در کنار خصوصی‌سازی، مجموعه‌ای به گونه‌ای واگذاری شد که یک واحد فعال رو به افول رفت. باید شرایط و نحوه واگذاری مورد بررسی قرار بگیرد. مشکلات رفتاری و ساختاری در قضیه خصوصی‌سازی وجود دارد.»

    در حال حاضر رئیس پیشین سازمان خصوصی‌سازی در بازداشت است.

    میرعلی اشرف عبدالله‌ پوری حسینی در حالی بازداشت شد که قوه قضاییه دی ماه سال گذشته اعلام کرده بود در سازمان خصوصی‌سازی تخلفات سنگینی اتفاق افتاده است. یکی از تخلفات: واگذاری دشت مغان.

    همچنین واگذاری مجتمع نیشکر هفت‌تپه، گروه ملی صنعتی فولاد ایران و هپکوی اراک به بخش خصوصی سبب اعتراضات گسترده کارگری در ایران شد.

    پوری حسینی صبح چهارشنبه ۲۳ مرداد ابتدا به سازمان بازرسی کل کشور احضار شد. ساعتی بعد او از سمت خود استعفا داد و وزیر امور اقتصاد و دارایی هم استعفای او را پذیرفت. سپس مأموران او را بازداشت کردند.

      ابراهیم رئیسی اما روز دوشنبه چهارم شهریور هم در دیدار با گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مسائل کارگری پرداخت و در صحبت‌هایی که به حمله به اعتراض‌های کارگری تعبیر شد، از کارگران خواست خودشان مقابل کسانی که فضای اعتراضات کارگری را «آلوده» می‌کنند، بایستند.

      او درباره آلودگی مورد نظرش توضیح بیشتری نداد اما گفت:

      «اعتراضات کارگری در کشور کم نیست و ما در حال رسیدگی به آنها هستیم، منتها گاهی کسی در پوشش مسائل کارگری، اهداف دیگری را دنبال می‌کند که ما این قبیل اقدامات را نباید به حساب کارگران بگذاریم.»

      رئیسی درباره این «اهداف دیگر» هم توضیح بیشتری نداد.

      در واکنش به این اظهارات، جمعی از کارگران هفت‌تپه در بیانیه‌ای خطاب به رئیس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی نوشتند:

      «آقای رئیسی! ما نمی‌خواهیم پشت و پناه کارگر باشید. فقط لطف کنید بی‌طرف باشید.»

      در روزهای گذشته اما تنها در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری شهرستان شوش دست‌کم ۱۷ کارگر معترض شرکت نیشکر هفت‌تپه محاکمه شده‌اند. برخی از این کارگران صرفاً به اتهام انتشار پیام‌هایی در شبکه‌های اجتماعی به دادگاه احضار و محاکمه شده‌اند.

      برابر آخرین گزارش‌ها، دادگاه بدوی ۹ کارگر هفت‌تپه را به هشت ماه حبس تعزیری و ۳۰ ضربه شلاق محکوم کرده اما این احکام را چهار سال به حال تعلیق در آورده است. یک کارگر دیگر این کارخانه هم از اتهامات تبرئه شده است.

      دادگاه این کارگران روز ۲۳ مرداد ماه برگزار شده بود. سندیکای کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه گفته بود در این دادگاه ۱۴ نفر محاکمه می‌شوند.

      این کارگران، جدیدترین گروه از متهمان اعتراض‌های هفت‌تپه بودند که محاکمه ‌شدند.

      از سوی دیگر برای مرضیه امیری که همراه با آنیشا اسداللهی، ندا ناجی و عاطفه رنگریز، در روز جهانی کارگر سال جاری بازداشت شد، حکم ۱۰ سال و نیم حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق صادر شده است.

      همچنین نسرین جوادی، از دیگر بازداشتی‌های روز جهانی کارگر به هفت سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

      کارگران هفت‌تپه اعلام کردند با چنین احکامی نمی‌توان اعتراضات کارگری را متوقف کرد.

      علاوه بر این موارد، رسیدگی به اتهامات اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی‌فر، ساناز الله‌یاری، علی نجاتی و عسل محمدی، شهروندان بازداشت شده در جریان تجمعات اعتراضی کارگران نیشکر هفت‌تپه در زمستان ۱۳۹۷ نیز از روز شنبه دوازدهم مرداد ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران آغاز شد. تاکنون چهار جلسه از این دادگاه برگزار شده است.

      پس از اولین جلسه، برخی منابع خبر از درگیری لفظی اسماعیل بخشی، از نمایندگان کارگران معترض نیشکر هفت‌تپه با رئیس دادگاه دادند و گفتند که قاضی محمد مقیسه به همین علت جلسه رسیدگی را نیمه کاره گذاشته و رسیدگی به پرونده اسماعیل بخشی را به جلسات بعد موکول کرده است: اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان اعتراضات هفت‌تپه برگزار شد

      در جلسه دوم هم که روز یک‌شنبه ۱۳ مرداد برگزار شد، عسل محمدی پس از حضور در شعبه ۲۸، در جریان دادگاه متهمان هفت‌تپه بازداشت شد.

      علت بازداشت او را لغو قرار وثیقه از سوی قاضی مقیسه به دلیل شکایت وزارت اطلاعات گزارش شد.

      در حالی که خانواده افراد متهم برای اطلاع‌رسانی نکردن درباره جزییات مربوط به این دادگاه تحت فشارند، روز شنبه ۱۹ مرداد نیز جلسه محاکمه سپیده قلیان، از دیگر متهمان این پرونده برگزار شد. او در این جلسه در برابر قاضی اعلام کرد که اعترافاتش در بازجویی تحت شکنجه گرفته شده و بی‌اعتبار است.

      این فعال مدنی همچنین از قاضی مقیسه خواست تا به قرار بازداشتی که برایش صادر شده پایان داده شود که این درخواست مورد توجه دادگاه قرار نگرفت.

        چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان اعتراض‌های کارگری نیشکر هفت‌تپه نیز روز یک‌شنبه ۲۰ مرداد برگزار شد. قرار بود در این جلسه به اتهامات امیرحسین محمدی‌فرد و ساناز الله‌یاری رسیدگی شود.

        دادگاه در این جلسه با تبدیل قرار بازداشت این متهمان به قرار وثیقه مخالفت کرد.

          این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

          آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

          .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

          توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

          نظر بدهید

          در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

          نظرها

          • اعتراض کارگران حجمی گاز

            لطفا در خصوص نحوه گروگانگیری مسئولین و پیمانکاران بخش خصوصی از کارگران حجمی و نحوه فریبکاری و زمینه سازی سرکوبگری کارگران حجمی در شرکتهای گاز و اقدامات خودافشاء گری عوامل بسیجی در زمان شروع تحریمها با مستندپراکنی به زبان کارگری در سایتهای وابسته به بسیج و مدعی عدالتخواهی ساختگی و نسبت دادن هویت کارگران معترض به بسیج و انقلاب و عوامل دولتی و منحرف نمودن اعتراضات آنها برای جلوگیری از حمایت جوامع مدافع حقوق بشری از کارگران معترضی که مورد سوء استفاده مسئولین قرار گرفته اند. کارگرانی که هیچ گونه وابستگی به رژیم و عوامل آن نداشته ولی به راحتی از طریق به گروگانگیری در این شرکتهای در جهت پنهانکاری هویت مسئولین اصلی و پیمانکاران بخش خصوصی و پنهانکاری مستندات مربوط به تخلفات گذشته آنها که با مطالعه مستندات کارگران حجمی و عناوین مندرج بر روی قراردادهای غیرقانونی و نامعتبر آنها نشانگر این موضوع است که جذب کارگران در این شرکتها و بلاتکلیف نگه داشتن آنها در طول سالها زمینه سازی برای گروگانگیری بوده نه استخدام… مسئولین در این شرکتها کارگران حجمی که استخدام یا طرف قرارداد مستقیم این شرکتها نبوده برای دور زدن تحریمها با پنهانکاری مسئولین بوده است و معوقات مزدی صرفا بخش بسیار کوچکی از موضوع فوق میباشد. عوامل بسیجی با جوسازی سیاسی و منحرف نمودن اعتراضات کارگری کارگران معترض را با فریبکاری به گروگان مسئولین درآورده و مدعی هستند که با خودافشاء گری به زبان کارگری از هرگونه حمایت جوامع مدافع حقوق بشری از هر اعتراض به حق کارگری و با نسبت دادن کارگران به خود رژیم آنها را در جهت منافع متصدیان اصلی امور و پیمانکاران بخش خصوصی در بن بست قرار خواهند داد و از طرق مختلف با بدنام کردن کارگران با صحنه سازیهای ساختگی در برابر تحریمها قرار خواهند داد و در صورت هرگونه اعتراضی با برچسب ضد انقلابی و اتهامات مسئولین بر علیه کارگران که به روشهای مختلفی در این شرکتها انجام پذیرفته زمینه سرکوب آنها توسط دستگاههای امنیتی و قضائی تدارک دیده خواهد شد. از جوامع مدافع حقوق بشری خواهشمندیم تمامی مستندات کارگران حجمی در این شرکتها و عناوین مندرج بر روی این قراردادها و سکوت تمامی دستگاههای دولتی در قبال این امر ضد کارگری مورد بررسی و حمایت قرار دهند.

          • قحط رجال!؟

            یکی نیست از این جنایتکار فاشیست *&%#@بپرسه: وقتی هزاران هزار زندانی سیاسی بی گناهِ, بی دفاع را قتل عام می کردی, آیا صدای آنان را میشنفتی؟ که می گفتند "ننگ و نفرت بر جمهوری اسلامی". به هر صورت وی باید اطمینان داشته باشد که صدای کارگران را برای مدت طولانی ای خواهد شنید. در دادگاه عدالت مردم ایران, به عنوان یکی از متهمین ردیف اول. اما مردم ایران بر خلاف او و نظامش (که از روز اول هیچ جز توحش عریان نبوده) مجازات اعدام را لغو می کنند, و حتا متهمین ردیف اول نیز فقط محکوم به زندان ابد میشوند, با اعمال شاقه , و اگر از از اعمال شاقه مردند که چه بهتر. شاید ۳۰, ۴۰ سال دیر.

          • حقیقتگو

            برفرماید که صدای کارگران باید با چه فرکانس فیزیکی درجهت گوش های محترم زیر عمامه به سمع تان برسد؟ صدای صاحب خانه هائی که اجاره اتاق و منزلشان را طلب می کنند وهمچنین صدای قاروقورشکم گرسنه شان و ونداشتن پول برای خرید سیب زمینی و پیازو رب گوجه فرنگی و همچنین صدای منشی دکترها که اول پول را به صندوق واریز کنید بعد دکتر می آید را هم ضمیمه کنند؟ صدای زلزله زده گان و سیلاب زده گان بی خانه مان چطور؟ حتما می خواهید اینگونه صداها را درجبعبه های زرگوبی شده تحویل تان دهند؟ صدای شکنجه ها کارگران و مدافعان حق وحقوقشان در داخل زندان ها چطور؟ اگر گوش های مبارکتان زیر عمامه مشکلی سمعی دارد چشم های مبارک اسلام ناب محمدی تان همانطور که ویلاها و مجتمع ها و اتومبیل های لوکس وارقام نجومی درحساب های بانکی تان و علاوه برمزایای کلان را می بیند لطفی کند صفوف زحمتکشان گرسنه را هم ببیند..

          • کارو

            بله، نخست باید فعالان آگاه تر را دستگیر کرد و به زندان انداخت، با گروه های سازمان یافته برخورد کرده و هستۀ آنها را از هم پاشانید، برای فعالان کارگری جسورتر و پیگیرتر احکام زندان طولانی صادر کرد، طرفداران آن ها را نیز در نهادهای مدنی به محبس برد، و وقتی در آستانۀ انتخابات مجلس شورا و خبرگان نیازمند جلب نظر مردم بودیم و با آن سرکوب ها دیگر می شد موج سواری کرد و شعارهای خوشگل و زیبا و گوگولی مگولی انتخاباتی داد، آن وقت در یک تجمع کارگری حضور پیدا کرده و از کارگران حمایت کنیم!!! خیلی زیباست، نه؟!؟