ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

همزمان با دومین حمله طالبان به بغلان: آمریکا و طالبان در آستانه توافق

تسلط طالبان بر این وسعت از افغانستان از سال ۲۰۰۱ تاکنون سابقه نداشته و طالبان را در مذاکرات صلح با آمریکا در جایگاه قدرت قرار داده است.

همزمان با حمله نیروهای طالبان به دومین شهر ولایت بغلان، زلمی‌ خلیل‌زاد اعلام کرد مذاکره‌کنندگان آمریکا و طالبان به توافقی برای کاهش درگیری‌ها و برگزاری گفت‌وگوهای صلح بین افغان نزدیک می‌شوند.

همزمان با پایان دور نهم گفت‌وگوهای صلح با طالبان، شورشیان این گروه به پلخمری در ولایت بغلان هجوم بردند

به گزارش خبرگزاری رویترز، زلمی‌خلیل‌زاد، نماینده آمریکا برای صلح در افغانستان، یکشنبه ۱۰ شهریور/۱ سپتامبر اعلام کرد برای مشورت و جمع‌بندی دور نهم گفت‌وگوهای صلح با طالبان که در قطر انجام شد، به کابل سفر خواهد کرد. او در حساب توئیتر خود نوشت:

«ما در آستانه رسیدن به توافقی هستیم که خشونت‌ها را کاهش خواهد داد و درها را برای طرفین افغان خواهد گشود تا برای رسیدن به صلحی شرافتمند و پایدار و یک افغانستان متحد و مقتدر به مذاکره بنشینند. افغانستانی که تهدیدی برای آمریکا و متحدانش یا هر کشور دیگری محسوب نشود.»

زلمی خلیل‌زاد پیش‌تر اظهار امیدواری کرده بود که تا امروز ۱۰ شهریور / ۱سپتامبر به توافق نهایی دست یابند.

همزمان با اظهارات خلیل‌زاد، نیروهای شورشی طالبان به شهر پلخمری در ولایت شمالی بغلان حمله کردند و همچنان با نیروهای امنیتی افغانستان درگیر هستند.

صدها نیروی طالبان نیز شنبه ۹ شهریور در حمله‌ای که به یک قدرت‌نمایی شباهت داشت، بخش‌هایی از شهر کندوز در بغلان را مورد تاخت و تاز خود قرار دادند. پس از این‌که نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت داخلی افغانستان اعلام کرد کندوز «آرام» است و شورشیان طالبان در طی یک عملیات «پاکسازی» به بیرون از شهر رانده شده‌اند، طالبان دو پایگاه را در دو ناحیه از پلخمری تصرف کردند و با نیروهای امنیتی افغانستان درگیر شدند.

صفدر محسنی، رئیس شورای ولایتی بغلان درباره حمله طالبان گفت:

«کل شهر بسته شده است. اگر دولت مرکزی سریعا وارد عمل نشود، وضعیت وخیمی را شاهد خواهیم بود.»

به نوشته روزنامه ۸ صبح عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی نیز یکشنبه در پیامی درباره حمله به کندوز گفت:

«مخالفان مسلح با راه‌اندازی چنین حملاتی، نه‌تنها امتیازی در میز گفت‌وگوهای صلح به دست نخواهند آورد، بل بیش‌تر از پیش چهره خشن، جنگ‌افروز و تروریستی خویش را بروز داده و در اذهان عمومی بدنام و منفور خواهند شد.»

طالبان از زمان شروع مذاکرات صلح به بمبگذاری‌های انتحاری و درگیری‌های نظامی ادامه داده و تاکنون بخش زیادی از مناطق افغانستان را تحت کنترل خود درآورده است. از سال ۲۰۰۱ تاکنون تسلط طالبان بر این وسعت از افغانستان بی‌سابقه است و طالبان را در مذاکرات صلح با آمریکا در جایگاه قدرت قرار داده است.

جزئیات نامشخص توافق و سرنوشت گفتگوهای بین افغان

در پایان نهمین دور گفت‌وگوهای صلح آمریکا با طالبان، زلمی خلیل‌زاد جزئیات توافق با طالبان را اعلام نکرد اما پیش‌بینی می‌شود توافق فوق به خروج هزاران سرباز آمریکا از افغانستان منجر شود و در قبال خروج آمریکا، طالبان ضمانت خواهد داد که اجازه ندهند از افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات نظامی تروریستی استفاده شود.

بیش از ۲۰ هزار سرباز پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان حضور دارند که ۱۴ هزار نفر آن آمریکایی هستند. مشخص نیست چه تعداد نیرو از افغانستان خارج خواهند شد. آمریکا و ناتو به‌طور رسمی عملیات نظامی خود در افغانستان را در سال ۲۰۱۴ به پایان رساندند اما نیروهای آمریکا و ناتو به آموزش و تقویت ارتش افغانستان ادامه دادند. همچنین از آن زمان، نیروهای آمریکایی در چارچوب عملیات هوایی به نیروهای افغانستان در نبرد با طالبان و گروه «دولت اسلامی» (داعش) کمک کرده‌اند.

سهیل شاهین، یکی از سخنگویان دفتر سیاسی طالبان در دوحه گفته طرفین با موفقیت این دور از گفت‌وگوها را پشت سر گذاشته‌اند و  جزئیات فنی را بررسی و نهایی می‌کنند. او در توئیتر نوشت:

«ما در لبه پایان دادن به تهاجم و رسیدن به یک راه‌حل صلح‌آمیز برای افغانستان هستیم.»

توافق آمریکا با طالبان به درگیری‌های طالبان و نیروی پلیس افغانستان خاتمه نمی‌دهد. اما قرار است زمینه را برای دیدار بین ‌افغان در اسلو، پایتخت نروژ  آماده کند. با این‌وجود همچنان مشخص نیست که طالبان با دولت غنی بر سر میز مذاکره بنشیند. طالبان تا امروز مذاکره مستقیم با نمایندگان دولت افغانستان را نپذیرفته و این مقامات را «عروسک‌های خیمه‌شب‌بازی ایالات متحده» نامیده است. پیش از این دو گفت‌و‌گوی بین ‌افغان دیگر در مسکو برگزار شده اما در هیچ‌کدام از آنها نمایندگان رسمی دولت حضور نداشته‌اند.

طالبان علاوه بر رد گفت‌وگو با دولت افغانستان، با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ سپتامبر نیز مخالفت کرده و خواستار تشکیل یک دولت انتقالی در افغانستان است. اما رئیس‌جمهوری افغانستان و رهبران احزاب مخالف سیاسی این درخواست را رد کرده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.