ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کلانتری: حق ورود به موضوع بازداشتی‌های محیط زیست را نداریم

کلانتری همچنان از اختلاف‌ دستگاه قضائی و وزارت اطلاعات در بازداشت فعالان محیط زیست می‌گوید. او می‌گوید موظف است نظر وزارت اطلاعات را بیان کند، چون تشخیص جاسوسی با این وزارتخانه است.

رئیس سازمان محیط زیست اعلام کرد که دستگاه قضائی اجازه ورود به موضوع بازداشت فعالان محیط ‌زیست را نمی‌دهد. او مدارس طبیعت را «غیرشرعی و قانونی» دانست و از تعطیلی آن‌ها حمایت کرد.

عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست

عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره تلاش‌ها در مورد آزادی فعالان محیط ‌زیست از زندان گفت: «وقتی دستگاه قضائی رسماً به ما اعلام کرده که حق ورود به این مسئله را نداریم چه کاری از دست من برمی‌آید؟»

او تغییرات اخیر در دستگاه قضائی با رئیس قوه قضائیه شدن ابراهیم رئیسی در این زمینه را عملاً بی‌‌تأثیر دانست و افزود: «رئیس قوه اعلام کرده که قاضی در این رابطه تصمیم می‌گیرد، امیدوارم قاضی برمبنای واقعیت‌ها تصمیم بگیرد. وزیر اطلاعات رسماً اعلام کرده است که این افراد وارد هیچ جرمی نشده‌اند اما دستگاه اطلاعاتی موازی می‌گوید این افراد مجرم هستند.»

اوایل بهمن ۹۶ فعالان محیط زیست «موسسه میراث پارسیان» – هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز و کاووس سیدامامی- بازداشت شدند. کمی بعد عبدالرضا کوهپایه نیز به جمع آن‌ها افزوده شد. این فعالان محیط زیست در زمینه حفظ حیات وحش ایران مشغول کار بودند.

دو هفته بعد مسئولان قضائی اعلام کردند که کاووس سیدامامی در زندان خودکشی کرده است. اما خانواده و وکیل او خواستار بررسی بیشتر علت مرگ شدند. هنوز گزارش دقیقی از مرگ او منتشر نشده است.

دیگر دستگیرشدگان علی‌رغم مخالفت وزارت اطلاعات دولت حسن روحانی و سازمان حفاظت از محیط زیست، به جاسوسی و افساد فی‌الارض متهم شدند. فعالان محیط زیست را مأموران اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت کرده بودند.

عیسی کلانتری در این‌باره افزود: «من موظف هستم نظر وزارت اطلاعات را اعلام کنم، چون در قانون اساسی تعریف شده که جاسوس کسی است که وزارت اطلاعات او را به عنوان مجرم شناسایی کند.»

چهارم تیرماه سال جاری بیش از ۱۰۰ تن از استادان دانشگاه‌ها و اعضای جامعه علمی ایران در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی خواهان آزادی فعالان محیط زیستی زندانی شدند. آن‌ها هشدار دادند که ادامه این بازداشت به گسترش ناامیدی اجتماعی دامن خواهد زد.

رئیس سازمان محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود به بستن مدارس طبیعت اشاره کرد و گفت: «من مسئول این موضوع نیستم، به ما دستور داده شد که رفتارهای انجام شده در مدارس طبیعت غیرشرعی است، مراجع می‌گفتند این‌که خرگوش، سگ، گربه و... جای خواهر برادر بچه‌ها در خانه‌ها حضور داشته باشند. یعنی به بچه تک‌فرزند به جای برادر و خواهر، خانواده‌ها برای آن‌ها حیوانات مختلفی می‌خریدند... کدام دیوانه‌ای اجازه می‌دهد این مدارس غیرشرعی و قانونی ادامه کار بدهند؟»

مدارس طبیعت در ایران کمتر از پنج سال عمر دارند. این مدارس با هدف آشنایی و آشتی کودکان و نوجوانان شهرنشین با طبیعت تأسیس شدند و برنامه‌های طبیعت‌گردی و آشنایی با انواع گیاهان و حیوانات و آشتی با گل و خاک را در دستور کار خود قرار دادند. شمار این مدارس در سطح کشور به ۷۷ مدرسه رسیده بود که طبق بخشنامه‌ای کسب مجوز برای این مدارس الزامی اعلام شد. سازمان حفاظت محیط زیست صدور مجوز مدارس طبیعت را به وزارت آموزش‌وپرورش واگذار کرد و این نهاد نه تنها مجوزی صادر نکرد، بلکه برای فعالیت این مجموعه‌ها محدودیت‌های زیادی نیز ایجاد کرد.

روند تعطیلی مدارس طبیعت از سال گذشته آغاز شد. مراجع دینی این مدارس را «غیرشرعی» و وزارت اطلاعات، بنیان‌گذاران آن را «توده‌ای» می‌دانند.

عیسی کلانتری در گفت‌وگو با خبرآنلاین به موضوع استعفای کاوه مدنی، معاون پیشین سازمان محیط زیست و اتهام جاسوسی او نیز اشاره کرد و او را «انسان بزرگوار، دانشمند، با برنامه و یک فرصت برای کشور» نامید و گفت: «مدنی در کارش هیچ مشکلی نداشت و نه دوتابعیتی بود، نه جاسوس. من تا یک حدی می‌توانستم در برابر آن اتفاقات مقاومت کنم، مقاومت بیشتر، به صلاح او نبود.»

او افزود: «اگر به عقب برگردیم و مراجع ذی‌ربط اجازه بدهند باز هم کاوه مدنی را انتخاب می‌کنم.»

کاوه مدنی ۲۵ فروردین، پس از آن از کشور خارج شد که عکس‌هایی از او در یک مهمانی در مالزی در حال رقصیدن منتشر شده بود. او پس از خروج از ایران از حفاظت محیط زیست استعفا داد.

وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه در زمینه اتهام نفوذی بودن فعالان محیط زیست با هم اختلاف دارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.