ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خلیل‌زاد: واشنگتن در اصول با طالبان به توافق رسید

خروج پنج هزار سرباز آمریکایی، آتش‌بس و آغاز گفت‌وگوهای مستقیم میان دولت افغانستان و طالبان بخش‌هایی از این تفاهم‌نامه است. کابل می‌گوید پس از بررسی جزئیات درباره آن اظهارنظر خواهد کرد.

فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان پیش‌نویس تفاهم‌نامه ایالات متحده و طالبان را به رئیس‌جمهوری و رئیس اجرایی دولت افغانستان ارائه داد. بر این اساس در مرحله اول حدود پنج هزار سرباز آمریکایی در ۱۳۵ روز از پنج پایگاه ایالات متحده خارج می‌شوند. بازگشت امارات اسلامی خط قرمز آمریکاست. به گفته زلمی خلیل‌زاد رئیس جمهوری آمریکا درباره اینکه این توافق کجا و در کدام سطح به امضای طرفین برسد تصمیم می‌گیرد. سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفته است نظر دولت پس از بررسی جزئیات تفاهم‌نامه اعلام می‌شود.

زلمی‌خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان

زلمی خلیل‎زاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان دوشنبه ۱۱ شهریور / ۲ سپتامبر پس از دیدارهای جداگانه با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت افغانستان در ارگ، پیش‌نویس توافق صلح آمریکا با طالبان را به رهبران دولت وحدت ملی ارائه داد.

دیدار خلیل‌زاد با اشرف غنی در حضور جان بس، سفیر آمریکا در افغانستان، محمدیونس قانونی، محمد محقق، سید حامد گیلانی و شماری دیگر از چهره‌های سیاسی افغانستان برگزار شد. شخصیت‌های سیاسی افغانستان در این دیدار بر تأمین صلح سرتاسری و پایدار در کشور تأکید کرده و در رابطه به اقدامات بعدی در روند صلح، قطع جنگ و خشونت، جدول زمان‌بندی خروج نیروهای خارجی از افغانستان و دیگر مسایل مربوط به صلح نگرانی‌های‌ خود را با زلمی خلیل‌زاد در میان گذاشتند.

صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست‌جمهوری پس از این دیدار در یک نشست خبری گفت: «دولت افغانستان جزئیات این تفاهم‌نامه‌ را با دقت کامل و در چارچوب منافع ملی کشور بررسی و به‌زودی دیدگاه‌ها و نظرات خود را با زلمی خلیل‌زاد در میان خواهد گذاشت. »

صدیقی اعلام کرد که آتش‌بس و آغاز گفت‌وگوهای مستقیم میان دولت افغانستان و گروه طالبان از بخش‌های مهم این تفاهم‌نامه است.

زلمی خلیل‌زاد نیز در گفت‌وگو با شبکه طلوع‌نیوز افغانستان اعلام کرد که براساس این تفاهم‌نامه، در مرحله‌ نخست پنج هزار سرباز آمریکایی «در مدت ۱۳۵ روز» پنج پایگاه نظامی را ترک خواهند کرد و در مقابل طالبان خشونت‌ها را کاهش خواهند داد.

آمریکا در حال حاضر ۱۴ هزار تا ۱۳ هزار سرباز در افغانستان دارد.

خلیل‌زاد پس از آن‌که شامگاه یکشنبه ۱۰ شهریور / یکم سپتامبر، نهمین دور گفت‌وگوهای خود با طالبان را در قطر به پایان برد دو بار با اشرف غنی دیدار کرد. او در این‌باره گفت: «ما در واقع با طالبان به توافق دست یافتیم اما تا زمانی که رئیس‌جمهوری آمریکا با آن موافقت نکند، این توافق هنوز نهایی نیست.»

هفته گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به شبکه فاکس‌نیوز گفته بود که قصد دارد پس از حصول توافق با طالبان، ۵۴۰۰ سرباز آمریکایی را از افغانستان خارج کند. به‌گفته رئیس‌جمهوری آمریکا چنان‌چه توافق موفقیت‌آمیز باشد، احتمال دارد شمار بیشتری از سربازان آمریکایی از افغانستان خارج شوند.

سخنگوی ریاست‌جمهوری افغانستان تأکید کرد که کابل «با درنظر گرفتن خواسته‌های مردم افغانستان و نقشه‌ راهی که اعضای لویه‌جرگه‌ مشورتی صلح برای حکومت تعیین کرده‌اند، ابراز نظر خواهد کرد».

صدیقی صلح را اولویت جدی دولت افغانستان دانست و ابراز امیدواری کرد که این تلاش‌ها سرانجام منجر به پایان جنگ در افغانستان شده و زمینه را برای مرحله‌ حساس صلح که آغاز گفت‌وگوهای مستقیم کابل با طالبان است، فراهم کند.

او همچنین گفت هیئت مذاکره‌کننده‌ دولت افغانستان برای آغاز گفت‌وگوهای مستقیم آماده است.

پیش از این، با توجه به حساسیت مذاکرات آمریکا و طالبان و نقش جنبی دولت افغانستان در مذاکرات قبلی، روشن نبود که پیش‌نویس تفاهم‌نامه واشنگتن و طالبان به اشرف غنی و تیم او ارائه می‌شود.

این مذاکرات در حالی به توافق نزدیک شده که طالبان در یک سال اخیر قدرت بیشتری گرفته‌اند و حملات خود را در مناطق مختلف افغانستان افزایش داده‌اند. در آخرین مورد، در دو روز اخیر آن‌ها به ولایت‌های قندوز و بغلان در شمال افغانستان حمله کردند. این حملات در پی یک انفجار انتحاری در مقر پلیس که منجر به کشته شدن چهار نفر و زخمی شدن ۱۷ نفر شد، صورت گرفت.

حدس و گمان‌های بزرگی وجود دارد که توافق صلح بین آمریکا و طالبان انتخابات ریاست‌جمهوری در افغانستان را که قرار است ۶ مهر / ۲۸ سپتامبر سال جاری برگزار ‌شود به تعویق اندازد، به‌ویژه از آن رو که خلیل‌زاد گفته بود رأی‌گیری می‌تواند مانع تلاش‌های صلح شود.

صدیق صدیقی اما احتمال تعویق انتخابات را رد کرد و گفت هیچ‌گونه بحثی در مورد تعویق انتخابات نه برای دولت و نه برای مردم افغانستان قابل قبول نیست. او برگزاری انتخابات را روندی جدا از صلح خواند و  تأکید کرد که انتخابات در تاریخ تعیین‌شده‌ برگزار خواهد شد.

گروه طالبان ۱۵ مرداد / ۶ اوت سال جاری در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در راه جلوگیری از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تلاش خواهد کرد و کارزارهای انتخاباتی را بخشی از اهداف نظامی خود قرار خواهد داد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    تمامی مردم افغانستان که سالهای سال مورد حمله ارتجاعیون طالیبان و القاعده بوده و می باشند هزاران کشته وزخمی و معلول درضمیه کارنامه و فلسفه این قشون هاست بدرستی میدانند که فاجعه بس بزرگ برانها ظهور خواهد کرد و چرا ترامپ که برعلیه تروریست های حکومت اخوندی چارمی زند عجولانه و آنهم بدون توجه به هشدارهای سیاسیون امریکائی تن به صلح آنهم با همچنین قشون هائی درافغانستان میدهد که نه مذارکره ای را به رسمیت می شناسند و نه امضائی را به ارزش پشگل گوسفندان می دانند؟ ترامپ برای نشان دادن آنکه با اسلامیون مشکلی ندارد وقصد دخالت برآنچه درافغانستان برمردم افغاتسان می گذرد و خواهد گذشت درحقیقت خواهان ترقیب حکومت آخوندی ایران به رفاقت است که بله ما دخالتی درامورافغانستان نداریم و ما دخالتی درامور حکومت اخوندی درایران را نخواهیم داشت وازترامپ و سیاست ترامپ نترسید و به ما اطمینان کنید ...بارها و بارها ترامپ گفته است که ما خواهان سقوط حکومت اخوندی درایران نیستیم و دخالتی درامور حکومتی آخوندی نخواهیم کرد..درحقیفت ترامپ افغانستان را قربانی دوستی وجلب اعتماد با حکومت آخوندی ایران کرده است..جای بسیارتوجه وتفکراست که دردوران مذاکره امریکا با طالیبان و امضاء قرارداد صلح طالیبان مرتکب کشتار بسیاری ازمردم افغانستان شده است و کلمه دراین مورد ازدهان ترامپ بیرون نمی زند ولی می گوید نظامیون امریکائی نباید مورد هدف قرار گیرند!!! ترامپ حریصانه ازانچه نصیب چینی ها و روس ها واروپائی ازحکومت اخوندی دراین چهل شده است می خواهد سهمی هم وی داشته باشد و صندلی دردربار علی خامنه ای ...بسیاری ازمردم ایران که خوش خیالانه و خوش تصورانه براین عقیده هستند که ترامپ انها را ازشرحکومت آخوندی نجات خواهد...تمامی تحریم ها و تشرزدن های ترامپ و سیاسیونش واظهارات آنچنانی مردم دوست وارانه و عوام فریبانه فقط برای روابط حسنه با دربارخامنه ای است ونه برای مردم ایران..بنابه به گزارشی فقط ازشروع سال 2019میلادی تابحال بیش از30000ازمردم افغانستان طعمه تروروبمب گذاری های طالیبان وکشته وزخمی و معلول شده اند..

  • شکر خوری آمریکا

    فرستادهء ویژه آمریکا هم خودش را مسخره کرده, اما مثل اینکه انقدر به این مسخره بازی عادت کرده که براش عادی شده. صبح اعلام می کنند که آمریکا به صلح با طالبان نزدیک است, طرفای ظهر عملیات تروریستی مهیب نشان می دهد که تمام این "مذاکرات" چیزی نیست جز خالی بازی و خالی بندی. از ۲۰ سال پیش تا به حال, که قندهار مرکز طالبان بود, تروریستهای طالبان توانسته اند که عملیات خود را به تمام افغانستان تعمیم دهند. ۴۰ سال پیش آمریکا در رقابت با شوروی سابق یک شکری خورد و تروریستهای مسلمان افغانی را پرورش داد. و حالا مثل خر تو گل مانده. نه راه پیش , نه راه پس. با این فساد مزمن و بی لیاقتی وحشتناکی که گریبانگیر دولت های مختلف در افغانستان (از حمله آمریکا تا به حال) است, هیچ بعید نیست که ۴۰ سال دیگر هم اوضاع افغانستان کماکان خر تو خر باقی بماند.