ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل: بریتانیا و فرانسه در جنایت‌ جنگی در یمن مشارکت دارند

سازمان ملل می‌گوید تمامی طرف‌های درگیر در جنگ یمن احتمالاً مرتکب جنایت جنگی شده‌اند. آمریکا، بریتانیا و فرانسه نیز با ارسال سلاح و پشتیبانی تدارکاتی از ائتلاف سعودی در این جنایت‌ها نقش دارند.

سازمان ملل در گزارش تازه‌ای گفته است تمامی طرف‌های درگیر در جنگ یمن، شامل ائتلاف عربی به‌رهبری عربستان سعودی و شیعیان حوثی، احتمالاً مرتکب جنایت جنگی شده‌اند. همچنین آمریکا، بریتانیا و فرانسه، به‌عنوان فروشنده سلاح و پشتیبان‌های ائتلاف عربی در این جنایت‌ها نقش دارند.

یک کودک یمنی در میان آواره‌های جنگ ـ عکس از آرشیو
یک کودک یمنی در میان آواره‌های جنگ ـ عکس از آرشیو

سازمان ملل در گزارشی که سه‌شنبه ۱۲ شهریور / ۳ سپتامبر منتشر کرده از کشورهای دیگر خواسته است که با ممنوعیت انتقال و فروش سلاح به طرف‌های متخاصم، مانع از استفاده آن‌ها از این سلاح‌ها برای ارتكاب تخلفات جدی شوند.

ملیسا پارک، كارشناس گروه مستقل تحقیقات سازمان ملل در یک نشست خبری گفت: «روشن است كه ادامه ارسال تسلیحات برای طرفین درگیری موجب تداوم جنگ و طولانی شدن رنج مردم یمن می‌شود. به همین دلیل است که ما از کشورهای عضو [سازمان ملل] می‌خواهیم که دیگر سلاح‌های طرفین درگیری را تأمین نکنند.»

عربستان سعودی و امارات متحده عربی اصلی‌ترین اعضای ائتلاف عربی هستند که در یمن با شیعیان حوثی مورد حمایت ایران می‌جنگند. این دو کشور بزرگترین خریداران سلاح از آمریکا، بریتانیا و فرانسه هستند.

کارشناسان سازمان ملل لیستی مخفی از مظنونان به جنایت جنگی را هم گردآوری کرده‌اند. آن‌ها با تأکید بر جنایت‌های احتمالی هر دو طرف درگیری‌ها، از نقش کشورهای غربی به‌عنوان پشتیبان کشورهای عربی و ایران در حمایت از حوثی‌ها نیز گفته‌اند.

چارلز گَراوِی، یکی دیگر از کارشناسان سازمان ملل گفت: «در این جنگ دست‌های پاکیزه وجود ندارد.»

گزارش، ائتلاف ضدحوثی‌ها به‌رهبری عربستان سعودی و امارات متحده عربی را به دلیل کشتار غیرنظامیان در جریان بمباران‌ها و جلوگیری عامدانه از پخش مواد غذایی در کشوری که از قحطی و گرسنگی رنج می‌برد، متهم کرده است.

در سوی دیگر حوثی‌ها نیز با گلوله‌باران شهرها و استفاده از کودکان در جنگ مرتکب جنایت شده‌اند.

حوثی‌ها دولت یمن را در سال ۲۰۱۴ از صنعا پایتخت یمن بیرون راندند. ائتلاف سعودی به رهبری کشورهای مسلمان سنی سال بعد مداخله کرد تا دولت برکنار شده را بازگرداند، مداخله‌ای که از آن زمان ده‌ها هزار نفر را به کشتن داده است.

این جنگ در یمن قحطی ایجاد کرده و سازمان ملل از آن به‌عنوان بزرگترین بحران بشری در جهان یاد می‌کند. اکنون زندگی ۲۴ میلیون نفر به کمک‌های انسانی وابسته است.

گروه مستقل سازمان ملل، «افرادی را كه می‌توانند مسئول جنایت‌های بین‌المللی باشند» شناسایی كرده و نام آن‌ها را در لیستی مخفی به میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل فرستاده است.

در این لیست بیش از ۱۶۰ «بازیگر اصلی» در بین مقام‌های سعودی، اماراتی، یمنی و حوثی معرفی شده‌اند.

در این گزارش آمده است: «قانونی بودن ارسال تسلیحات توسط فرانسه، بریتانیا، آمریکا و سایر كشورها همچنان مشكوک است و موضوع مراحل مختلف دادرسی داخلی است.»

گزارش همچنین می‌گوید یک گروه ارزیابی كه توسط عربستان سعودی برای بررسی موارد نقض حقوق بشرِ ادعا شده علیه ائتلاف عربی تشکیل شده بود، نتوانسته است پاسخگو باشد و عاملان کشتار غیرنظامیان در یمن را شناسایی کند. گزارش «نگرانی از بی‌طرفی تحقیقات این گروه» را مطرح كرده است.

چارلز گَراوِی در این‌باره گفت: «ما از یک چیز تقریباً مطمئن هستیم که در روند هدف‌گذاری [ائتلاف عربی] همه چیز اشتباه پیش رفته است.»

هیئت تحقیقات سازمان ملل می‌گوید گزارش‌هایی مبنی بر این‌که امارات متحده عربی و نیروهای وابسته به آن در زندان‌های مخفی دست به شکنجه، تجاوز و کشتار مخالفان مظنون زده‌اند، دریافت کرده است. همچنین در سوی دیگر مین‌های زمینی نیروهای حوثی موجب کشته شدن صدها نفر شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.