ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هند به ائتلاف دریایی آمریکا در تنگه هرمز ملحق نمی‌شود

مودی در در ولادی‌وستوک روسیه گفت هند به تنهایی امنیت نفتکش‌هایش را تأمین می‌کند. پوتین از آمادگی روسیه برای حضور نظامی در خلیج فارس خبر داد.

نارندا مودی، نخست‌وزیر هند پنجشنبه ۱۴ شهریور/ ۵ اوت در سخنانی در اجلاس ۲۰۱۹ «مجمع اقتصادی شرقی» در ولادی‌وستوک روسیه گفت دهلی‌نو در ائتلاف نظامی آمریکا و بریتانیا برای تأمین امنیت کشتی‌رانی در تنگه هرمز شرکت نمی‌کند. با این‌حال مودی اعلام کرد که دولت هند تدابیر امنیتی مشخصی برای عبور و مرر نفتکش‌هایش از تنگه هرمز در نظر گرفته است.

تنگه هرمز

با بالا گرفتن تنش‌ها بین ایران و آمریکا در تنگه هرمز، نیروی دریایی هند ۳۱ خرداد سال جاری با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد دو کشتی جنگی به نام  «ای ان اس چنای» و «ای ان اس سوناینا» برای انجام عملیات امنیت دریایی به خلیج فارس و دریای عمان اعزام کرده است. جنگنده‌های نیروی دریایی هند بر این کشتی‌ها نظارت هوایی دارند. پیش از این اقدام، سازمان کل کشتیرانی هند به کشتی‌های این کشور که از تنگه هرمز، خلیج فارس و دریای عمان عبور می‌کنند هشدار داده بود که تمام احتیاط لازم را انجام داده و تمهیدات امنیتی را به کار گیرند.

مودی در اجلاس ۲۰۱۹ «مجمع اقتصادی شرقی» در ولادی‌وستوک روسیه گفت:

«اخیراً مشکلاتی در منطقه به ‌وجود آمد که ما را به تأمل واداشت. ما نمی‌خواهیم از پیامدهای جانبی وضعیتی که هم‌اکنون شاهد آن هستیم، آسیب ببینیم.  امنیت ما نباید به خطر بیفتد و نفتکش‌ها و کشتی‌های ما نیز نباید در خطر باشند.»

مودی در ادامه سخنانش یادآوری کرد که به رغم این نگرانی‌ها هند هیچ علاقه‌ای به پیمودن یک مسیر نظامی ندارد:

«ما اقداماتی را برای تأمین امنیت نفتکش‌هایمان انجام داده‌ایم، اما هیچ تمایلی برای دخالت در امور داخلی یک کشور نداریم. ما هیچ اقدام نظامی بیشتری انجام نمی‌دهیم، ما راه و رسمی برای طی کردن مسیر نظامی نداریم و هیچکسی هم در جهان از این اقدامات ما انتقاد نکرده است.»

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در سخنانی که در «مجمع اقتصادی شرقی» ایراد کرد، اعلام کرد که چنانچه تنش‌ها در خلیج فارس کاهش نیابد، روسیه منعی برای حضور نظامی روسیه در تنگه هرمز وجود ندارد:

«با توجه به پیشرفت نیروهای مسلح و نیروی دریایی ما، ما [برای حضور در تنگه هرمز] مشکلی نداریم. مهم‌ترین مشکل اثربخشی اقداماتی است که برای تنش‌زدایی و ارتقای امنیت منطقه و به ویژه تنگه هرمز انجام می‌شود.»

روحانی ۱۵ مرداد سال جاری یک روز بعد از آنکه بریتانیا به ائتلاف دریایی آمریکا در تنگه هرمز ملحق شد در سخنانی در ساختمان وزارت خارجه با اشاره به تنش ایران و آمریکا در تنگه هرمز گفت:

«امنیت برابر امنیت. تنگه برابر تنگه. نمی‌شود تنگه هرمز‌ برای شما آزاد باشد و‌ تنگه جبل‌الطارق برای‌ ما آزاد نباشد. پارسال گفتم بازهم می‌گویم: صلح با ایران مادر تمام صلح‌هاست و جنگ با ایران مادر تمام جنگ‌ها.»

پوتین در سخنانش در در ولادی‌وستوک به پیشنهاد فرانسه برای لغو بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران برای تنش‌زدایی اشاره دارد. ایالات متحده اما با پیشنهاد فرانسه موافقت نکرد و ایران هم گام سوم کاهش تعهداتش در برجام را از شنبه آینده برمی‌دارد.

 دو ماه قبل فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران اعلام کرد که ایران و روسیه قصد دارند به زودی رزمایش مشترکی در دریای عمان و اقیانوس هند برگزار کنند.

دریادار حبیب‌الله سیاری، رئیس ستاد مشترک ارتش دوشنبه ۴ شهریور اعلام کرد که ناوشکن سهند به همراه ناو پشتیبانی و بالگردبر خارگ مأمور تأمین امنیت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی در آب‌های آزاد شده است. قرار است این ناوگروه در مأموریت در  دریای عمان و  خلیج عدن نفتکش‌های حامل نفت خام ایران را اسکورت کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.