ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پاسخ ایران به چهار کشور عربی: ادعاها بی‌پایه و غیرمستند است

عربستان، مصر، امارات و بحرین در بیانیه مشترکی ایران را متهم به اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه و دخالت در امور داخلی کشورهای عربی کردند. ایران بیانیه را «استمرار اشتباهات سیاسی» گذشته دانست.

کمیته وزارتی چهار کشور عربی عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و بحرین در بیانیه پایان نشست خود در قاهره ایران را متهم کردند که با اقدامات خود هم به ثبات خاورمیانه آسیب می‌رساند و هم با تجهیز نیروهای نیابتی به دخالت در امور داخلی کشورهای عربی می‌پردازد. وزارت خارجه ایران در پاسخ، این بیانیه را بی‌اساس و غیرمستند خواند و آن را نتیجه «ناتوانی آن‌ها در درک واقعیت‌های منطقه و جهان» دانست.

کمیته وزارتی چهار کشور عربی عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و بحرین

کمیته وزارتی چهار کشور عربی متشکل از ابراهیم العساف، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، انور قرقاش، وزیر مشاور امارات متحده عربی در امور کشورهای عربی خلیج فارس، سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر و خالد بن احمد، وزیر امور خارجه بحرین، با حضور احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب دوزادهمین نشست خود را در قاهره برگزار کرد و روز گذشته، چهارشنبه ۲۰ شهریور / ۱۱ سپتامبر، در بیانیه پایانی خود حکومت ایران را به‌دلیل سیاست‌های منطقه‌ای آن مورد حمله قرار داد.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پنج‌شنبه ۲۱ شهریور / ۱۲ سپتامبر در واکنش جمهوری اسلامی به بیانیه نشست کمیته عربی گفت: «از این‌که برخی به جای تکیه بر قدرت کشورهای حوزه خلیج فارس، ادعاهای واگرایانه، بی‌پایه و غیرمستند در خصوص امنیت منطقه ابراز داشته و ادعاهای بیگانگان را با عجز خویش مورد استقبال قرار می‌دهند، متأسفیم.»

موسوی اتهامات کشورهای عربی علیه جمهوری اسلامی را «اصرار بر استمرار اشتباهات سیاسی گذشته» دانست و آن را حرکتی در مسیری غلط «که نتیجه‌ای جز افزایش مشکلات در منطقه به دنبال نخواهد داشت» خواند. او گفت این بیانیه نتیجه «ناتوانی آن‌ها در درک واقعیت‌های منطقه و جهان» است.

در بیانیه کمیته وزارتی چهار کشور عربی گفته شده بود که جمهوری اسلامی ایران همچنان با دخالت در امور کشورهای عربی و پشتیبانی از «گروه‌های تروریستی» به بحران در خاورمیانه دامن می‌زند.

در این بیانیه ارسال موشک‌های بالستیک ایران به شیعیان حوثی یمن و شلیک این موشک‌ها به شهرهای پرجمعیت عربستان سعودی نقض قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل عنوان شد.

قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت در آوریل ۲۰۱۵ در رابطه با جنگ یمن تصویب شد. این قطعنامه نیروهای نظامی در یمن را تحریم تسلیحاتی کرد و از مشروعیت عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن پشتیبانی کرد.

بیانیه چهار کشور عربی همچنین به حمله به کشتی‌ها در دریای عمان اشاره کرده و ایران را مسئول این اقدام دانسته است.

۲۳ خرداد / ۱۳ ژوئن به دو نفتکش فرانت آلتر و کوکوکا کوریجوس در دریای عمان حمله شد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با اتکا به ویدیویی که ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (ستنکام) منتشر کرد اعلام کردند که حمله به نفتکش‌ها کار ایران است. ایران این اتهام را رد کرد. این رویداد تنش بین دو کشور را افزایش داد. منطقه خلیج فارس در این مدت شاهد شش حمله به تانکرهای نفتی، از جمله توقیف نفتکش استنا ایمپرو متعلق به بریتانیا توسط سپاه پاسداران بوده است.

کمیته وزارتی چهار کشور عربی همچنین از تهدیدهای ایران علیه ناوبری بین‌المللی در دریای سرخ از طریق عوامل جمهوری اسلامی در منطقه، از جمله هدف قرار دادن یک نفتکش سعودی توسط شبه‌نظامیان حوثی در تنگه باب المندب گفتند و آن را نیز نقض حقوق بین‌الملل دانستند.

این کمیته سخنان حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان در روز عاشورا را نیز «خصمانه» خواند و آن را «در راستای تحریک فتنه و نفرت» دانست.

حسن نصرالله در سخنان خود به اسرائیل تاخته و از جمهوری اسلامی ایران حمایت کرده بود. او پیش از این نیز به کشورهای عربی منطقه و آمریکا هشدار داده بود که هرگونه جنگی علیه ایران کل منطقه را در آتش خواهد سوزاند و تل آویو و ریاض بهای آن را خواهند پرداخت.

چهار کشور عربی از دولت لبنان خواستند که در برابر سخنان حسن نصرالله موضع‌گیری کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مرتضي

    اول به صورت حرفه اى خبر مربوط به اظهارات چهار كشور عربى رو ميداديد بعد خبر پاسخ ايران رو مطرح ميكرديد. تصميم بگيريد كه ميخواهيد حرفه اى باشيد يا قراره كه بنحوى الگو بردارى از صدا و سيما ى جمهورى اسلامى بكنيد.