ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی قوه قضائیه: سحر خدایاری اعتراف کرده بود

غلامحسین اسماعیلی گفته است سحر خدایاری گرچه «شخصیت متعادلی نداشته» اشتباه خود را پذیرفته اما برخی در جامعه اشتباهات خود را نمی‌پذیرند.

غلامحسین اسماعیلی در برنامه «پرونده ویژه» که با موضوع «پرونده سحر خدایاری (دختر آبی)» از شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی پخش شد، گفت او در جریان بازجویی‌ها اشتباهات خود را پذیرفته و به صراحت به اشتباه خود اعتراف و ابراز ندامت کرده بود.

اسماعیلی در عین حال گفت که سحر خدایاری دارای شخصیت متعادلی نبوده است اما آن‌قدر از خودش شخصیت نشان داده که اشتباه خود را بپذیرد «ولی برخی که ادعاهایی در جامعه دارند، اشتباهات خود را نمی‌پذیرند و نسبت به جبران آن اقدام نمی‌کنند.»

او در ادامه این گروه را چهره‌های اجتماعی، مسئولان و خبرگزاری‌ها معرفی کرد.

سحر خدایاری، دختر آبی

به دنبال خودسوزی و مرگ سحر خدایاری، مشهور به دختر آبی که سال گذشته به دلیل تلاش برای ورود به استادیوم برای تماشای فوتبال با برخورد ماموران مواجه شده بود، برخی رسانه‌های داخلی و نمایندگان مجلس به این واقعه واکنش نشان دادند. خبر آنلاین به عنوان رسانه‌ای که نخستین بار این خبر را منتشر کرد، از آن زمان هدف برخورد اصولگرایان و گروه‌هایی قرار گرفته که این واقعه را از اساس دروغ می‌خوانند.

پروانه سلحشوری، علی مطهری و محمود صادقی، نمایندگانی هستند که پس از این حادثه با سخنرانی در مجلس یا انتشار توئیت و مصاحبه به عواملی که باعث این خودسوزی و مرگ شده، اعتراض کرده‌اند.

پروانه سلحشوری روز یک‌شنبه ۱۷ شهریور در گفت‌وگو با سایت آزادی، جریان خودسوزی سحر خدایاری را با واکنش مردم تونس به خودسوزی یک دستفروش مقایسه کرد که در سال ۲۰۱۰ منجر به انقلاب در این کشور و پایان دادن به حکومت ۲۳ ساله بن‌علی شد:

«مگر سوختن یک دکه‌دار در تونس منجر به انقلاب نشد؟ پس چرا ما این‌قدر نسبت به هم بی‌تفاوت هستیم؟ چرا وقتی این همه زنان را تحت فشار قرار می‌دهند، ساکت هستیم و کسی حرفی نمی‌زند؟»

علی مطهری هم چهارشنبه گذشته در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، حکم شش ماه زندان برای سحر خدایاری را با پرونده ستار بهشتی که زیر دست بازجو در اثر شکنجه جان باخت مقایسه کرد و از رئیس قوه قضائیه خواست از صدور احکام سنگین برای معترضان خودداری شود:

«برخی قضات خیال می‌کنند با این احکام سنگین دیگران را می‌ترسانند و در نتیجه نظام حفظ می‌شود و حتی خیال می‌کنند محفوظ ماندن نظام تا امروز به دلیل این سخت‌گیری آنهاست، در حالی که سخت در اشتباه‌اند.»

سحر خدایاری که دو هفته پیش برای پیگیری پرونده‌اش به دادگاه انقلاب تهران مراجعه کرده ‌بود، بر اساس برخی گزارش‌ها به دلیل غیبت قاضی پرونده و شنیدن اینکه محکومیت شش ماهه در انتطارش خواهد بود، در خیابان معلم تهران خودسوزی کرد.

سخنگوی قوه قضائیه اما گفته سحر خدایاری در مراجع قضایی محکومیت کیفری نداشته و اصلا دادگاهی برای رسیدگی به پرونده او تشکیل نشده که محکومیتی برای او صادر شده باشد.

او گفته برخی از رسانه‌ها و افراد دارای مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی، خلاف واقع ادعا کرده‌اند که این فرد دارای محکومیت کیفری بوده و این حکم محکومیت، زمینه‌ساز اقدام مرحومه شده است که به هیج وجه صحت ندارد.

اسماعیلی همچنین این ادعا را که فرد دیگری به سحر خدایاری گفته «دارای محکومیت هستی و حکمی برایت صادر شده»، رد کرده و آن را شایعه‌سازی و خبرسازی دانسته و این اخبار را «خوراک بیگانگان و معاندین نظام و انقلاب» خوانده است.

سخنگوی قوه قضائیه ایران گفته که خبرگزاری‌ها، چهره‌ها و افرادی که این خبر را در فضای مجازی بازنشر دادند، با مقامات قضایی در ارتباط با صحت و سقم این ادعا تماسی نداشته‌اند و قبل از انتشار مطلب اقدام به بررسی این موضوع و صحت و سقم آن نکرده‌اند.

او درباره احتمال برخورد با منتشرکنندگان این خبر هم گفته که برخورد قضایی به عنوان آخرین اقدام و علاج نهایی به کار گرفته می‌شود اما قوه قضائیه انتظار دارد اقدام مناسب از ناحیه نهادهای شبه قضایی که دارای مسئولیت حقوقی و قانونی هستند صورت گیرد.

اسماعیلی هیات نظارت بر مطبوعات، هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری و حراست‌ها و بازرسی‌ها و هیات نظارت بر رفتار نمایندگان را مسوول برخورد با کسانی دانسته که درباره این موضوع اظهارنظر کرده‌ یا خبر منتشر کرده‌اند.

مراجع قضایی تاکنون اقدام به اعلام شکایت و تشکیل پرونده در این زمینه نکرده‌اند.

اسماعیلی گفته در صورتی که وظایف دیگران منتهی به نتیجه مطلوب و اثربخشی نشود، مراجع قضایی تکلیف قانونی خود را انجام خواهند داد.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • بهادر

      آقای غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، گفته است که: سحر خدایاری دارای شخصیت متعادلی نبوده است، اما ... اشتباه خود را پذیرفته ... در پاسخ ایشان باید گفت شاید این دخت ایرانی یکی از معدود ایرانیانی بود که درس آزادگی و زیر بار ظلم نرفتن را بدرستی بلد بود و به مردم ایران آموزش داد. بنابراین، خلاف گفته این ابزار سرکوب نظام، این شیر زن ایرانی دقیقاً می‌دانسته که چه می‌کند و چه ضربتی به ریشه سراسر تعفن جمهوری اسلامی می‌زند. اینکارها از شخصی که تعادل ندارد بر نمی‌آید! ضمناً اگر ایشان اظهار پشیمانی و ندامت می‌کرد که توسط شما به زندان محکوم نمی‌شد و همانند دیگر دوستانش آزادش می‌کردید، و به نشانه اعتراض دست به خودسوزی نمی‌زد!!! اسماعیلی همچنین ادعا کرده محکومیت 6 ماهه سحر خدایاری، شایعه‌سازی و خبرسازی بیگانگان و معاندین نظام و انقلاب بوده است. اینجانب که این سطور را می‌نویسم شخصاً این مطالب را که دختر آبی حکم شش ماه زندان را توسط یکی از کارمندان دادگاه دریافت کرده، از سایت تابناک مطالعه کردم. اگر پاسدار محسن رضایی معاند نظام و انقلاب است، من حرفی برای گفتن ندارم!!