ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: تاکنون ۸۰ درصد از پزشکان از ثبت‌نام در سامانه مالیاتی طفره رفته‌اند

امیدعلی پارسا رقم مالیاتی قشر «پزشکان غیردولتی» را حدود یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از این رقم پرداخت می‌شود.

امیدعلی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد پس از فراخوان سازمان امورمالیاتی تنها ۲۰ درصد از پزشکان یعنی ۱۵ هزار نفر برای دریافت دستگاه کارتخوان ثبت نام کرده‌اند. به گفته او فرار مالیاتی «پزشکان غیردولتی» به هزار میلیارد تومان می‌رسد.

به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی، آرم این سازمان بر پرینت دستگاه‌های کارتخوان، مشخصه اتصال آنها به سامانه مالیاتی‌ست

امیدعلی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی شنبه ۲۳ شهریور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری اعلام کرد به‌دنبال فراخوان این سازمان برای نصب و راه‌اندازی سامانه پایانه‌فروش (دستگاه کارتخوان) در مطب‌ها و اتصال به سامانه امورمالیاتی، تاکنون تنها ۲۰ درصد از پزشکان معادل ۱۵هزار نفر به سامانه متصل شده‌اند.

به‌دنبال انتشار گزارش‌های رسمی و غیررسمی که پیش‌تر از فرارمالیاتی پزشکان منتشر شده بود، سازمان امور مالیاتی به پزشکان، پیراپزشکان، داروسازان و دامپزشکان مهلت داده بود تا ۲۳ مرداد ۹۸ در نظام سامانه فروش و استفاده از پایانه فروشگاهی (کارتخوان بانکی) ثبت‌نام کنند.

طبق اعلام امیدعلی پارسا اما این روند تنها منحصر به پزشکان نخواهد بود و علاوه بر پزشکان نظارت مالیاتی بر ۱۵ گروه و ۵۰ صنف از جمله وکلا، مشاوران حقوقی و خانواده، دفتر اسناد رسمی، مشاورین املاک، تالارهای پذیرایی، رستوران‌ها، مراکز اقامتی اعم از هتل، هتل‌آپارتمان‌ها، مسافرخانه‌ها، نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های وسایل نقلیه، آرایشگاه‌های زنانه و مردانه، بازی‌های رایانه‌ای، دفاتر خدمات ارتباطی و دیگر اماکن در کل کشور تشدید خواهد شد.

امیدعلی پارسا در مورد مجازات خودداری از اتصال به سامانه امورمالیاتی گفت علاوه بر اعمال جریمه غیرقابل بخشش، ۱۰۰ درصد درآمد کتمان شده، مشمول مالیات محسوب خواهد شد:

«اگر مطلع یا مظنون شویم که کسی مترصد فرار مالیاتی است یا کتمان می‌کند، به‌طریقی می‌رسیم به درآمد مشمول مالیاتی آن‌ها و در این باره باید گفت ۱۰۰ درصد درآمد کتمان‌شده مشمول مالیات است. این در حالی‌ست که در خصوص پزشکان ۶۰ درصد درآمد را هزینه و مابقی را سود می‌دانیم. اما در صورت کتمان درآمد، ۱۰۰ درصد درآمد مشمول مالیات می‌شود و ۳۰ درصد هم جریمه غیرقابل بخشش برای خاطیان در نظر گرفته می‌شود. ضمناً ۲ درصد از فروش افراد به‌عنوان جریمه شرکت نکردن در سامانه امور مالیاتی در نظر گرفته خواهد شد.»

فرید موسوی، از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز خبر از قطع دیگر دستگاه‌های کارتخوان خبر داد و گفت:

«طبق توافقات سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی، تا پایان امسال، ارتباط دستگاه‌های پوزی که به سامانه امور مالیاتی متصل نباشد قطع خواهد شد».

فرهنگ پرداخت مالیات و خوداظهاری

رئیس سازمان امور مالیاتی سهم درآمدهای دولت از مالیات مردمی را ۸ درصد اعلام کرد و گفت:

«در کشورهای دنیا این رقم حدود ۳۰ درصد است. عدد کل مالیات‌های کسب‌شده از همه بخش‌های کشور تنها نصف حقوق کارکنان نظام را تشکیل می‌دهد.»

پارسا همچنین رقم مالیاتی قشر پزشکان غیردولتی را حدود یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد:

«حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از این رقم پرداخت می‌شود و مابقی را می‌توان فرار مالیاتی محسوب کرد.»

طبق اعلام رئیس سازمان امور مالیاتی کشور مالیات علی‌الراس (مالیاتی که توسط کارشناسان اداره مالیات محاسبه می‌شود) از سال ۹۹ حذف خواهد شد و همه موظف به پرداخت مالیات براساس اظهارنامه مالیاتی و درآمدهای «واقعی» خود می‌شوند.

فرید موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درمورد تخلف‌هایی که تاکنون در اظهارنامه‌های مالیاتی پزشکان مشاهده شده است گفت:

 «در تهران از ۲۰ هزار پرونده پزشکی قانونی که برای رسیدگی به امور مالیاتی تشکیل شده بود حدود ۱۱ هزار پرونده اقدام به خوداظهاری نموده‌اند و در این اقدام درآمد ماهانه هر پزشک به‌طور میانگین ۵ میلیون و هفتصد هزار تومان اعلام شده است. دوستان امور مالیاتی با اندک اطلاعاتی که از مرکز جامع آمار دریافت کردند بر اساس بررسی‌های فراوان، میانگین درآمد هر پزشک را از ۵ میلیون به ۱۴ میلیون تومان اعلام کرده است.»

او در مورد تفاوت (تبعیض) در محاسبه مالیات پزشکان توضیح داد:

 «میان این ۱۱ هزار نفر که خوداظهاری کرده‌اند حدود ۵۰۰ نفر درآمدهای بالایی داشته‌اند و بر اساس اعلام نظر آن‌ها میانگین درآمد ماهانه آن‌ها حدود ۱۷میلیون تومان است این در حالی‌ست که براساس بررسی‌های دوستان امور مالیاتی، میانگین درآمد این ۵۰۰ نفر حدود ۷۶ میلیون تومان بوده است، این در حالی‌ست که یک کارگر یا کارمند که از حداقل حقوق دریافتی برخوردار است اول مالیاتش را کسر و بعد حقوقش را پرداخت می‌کنیم.»

به گفته موسوی بخشی از معضل خودداری از پرداختن مالیات به «نبودن فرهنگ مالیاتی در کل کشور» برمی‌گردد. برخی از مسئولان اما فساد مالی گسترده در «طرح تحول سلامت» را نیز در مسئله فرار مالیاتی پزشکان دخیل می‌دانند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.