ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حصارکشی ۳۰ کیلومتر از مرز مشترک پاکستان و ایران

دو طرف هدف از ایجاد دیوار مرزی را «افزایش کنترل مرزی» و «مبارزه با قاچاق و تروریسم» اعلام کردند، قربانیان این دیوار اما مهاجران و پناهجویان خواهند بود.

مرز ایران و پاکستان در سال‌های اخیر محل جدال و کشمکش دو طرف بوده است. ایران در درگیری با گروه‌های مسلح در استان سیستان و بلوچستان، پاکستان را به «حمایت» و یا «پناه دادن» به گروه‌های مسلح مخالف جمهوری اسلامی متهم می‌کند و پاکستان هم ایران را به حمایت از گروه‌های مخالف شیعی. هدف پنهان و اعلام نشده دیوار مرزی در شرق و غرب ایران اما مهاجران و پناهجویان افغانستانی هستند.

حصارکشی مرز ایران و پاکستان- عکس: آرشیو

تهران و اسلام‌آباد برای کاهش تنش‌ها و آنچه که «اقدام مشترک علیه تروریسم» و «مبارزه با قاچاق» می‌نامند، از آغاز سال جدید میلادی برای ایجاد یک دیوار مرزی توافق کردند.

یکشنبه ۲۲ سپتامبر/ ۳۱ شهریور عاصم سلیم باجواه، فرمانده لشگر بلوچستان ارتش پاکستان از دیوار مرزی میان دو کشور دیدار کرد و گفت: این روند بدون وقفه ادامه خواهد یافت.

به گفته او ۳۰ کیلومتر از مرز مشترک میان دو کشور «حصارکشی» انجام شده است.

ایران و پاکستان نزدیک به ۹۵۹ کیلومتر مرز مشترک دارند و قرار است در طول این مرز، دیواری به ارتفاع سه متر ساخته شود.

مقام‌های دولتی ایران پیش از این «به شدت» از این طرح استقبال کرده و مجلس شورای اسلامی نیز برای ساخت دیوار مرزی اعتبار تصویب کرده است.

حسین ذوالفقاری، معاون وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، اسفند سال گذشته بدون بیان جزئیات بیشتر گفت: طرح امنیت مرزها در شورای عالی امنیت ملی تصویب شده اما اعتبار اختصاص یافته برای اجرای طرح ناکافی است.

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ایران هم همان زمان در مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: ایران از دیوار مرزی «به شدت استقبال می‌کند».

علاوه بر این، ایران با ترکیه و افغانستان هم برای ساختن دیوار مرزی توافق کرده است.

ساخت دیوار مرزی در مرزهای شرقی و غربی ایران در کنار اهدافی که به صورت رسمی اعلام شده است، یک مانع بزرگ برای پناهجویان و مهاجرانی که از افغانستان خارج می‌شوند، ایجاد می‌کند.

دولت جمهوری اسلامی ایران از یک‌سال قبل محدودیت‌های بیشتری برای پناهجویان و مهاجران افغانستانی اعمال می‌کند.

معاون امنیتی وزیر کشور جمهوری اسلامی اسفند سال گذشته اعلام کرد؛ ایران ۷۴۰ هزار مهاجر افغانستانی را به این کشور بازگردانده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • علی

    در این سایت چرا «اما» را اول جمله نمی‌گذارید؟ به جای «قربانیان این دیوار اما مهاجران و پناهجویان خواهند بود.» بهتر نیست بنویسید: «اما قربانیان این دیوار مهاجران و پناهجویان خواهند بود»