ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس دانشگاه علامه: دانشجویان خطوط قرمز را رعایت کنند

در پی درگیری دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی بر سر نصب تصویر میرحسین موسوی، رئیس این دانشگاه خواهان فعالیت سیاسی دانشجویان در چارچوب نظام شد.

آغاز سال تحصیلی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی با ضدوخورد بر سر عکس میرحسین موسوی همراه بود. رئیس دانشگاه علامه در واکنش به این درگیری‌ها می‌گوید دانشجویان در فعالیت‌های سیاسی باید خطوط قرمز نظام را رعایت کنند. او می‌گوید با عاملان این رویداد برخورد خواهد شد.

درگیری در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی - اول مهر ۱۳۹۸

دوشنبه اول مهر، همزمان با آغاز سال تحصیلی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، دانشجویان بسیجی به اعضای «انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش»، به دلیل نصب عکسی از میرحسین موسوی، روی میز این انجمن، حمله کردند که منجر به ضدوخورد بین دانشجویان و زخمی شدن یکی از آن‌ها شد.

میرحسین موسوی از رهبران جنبش سبز است که پس از اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به همراه همسرش زهرا رهنورد و مهدی کروبی، دو تن دیگر از رهبران این جنبش، بدون آن‌که محاکمه شوند حبس خانگی شدند.

حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی چهارشنبه ۳ مهر در اظهارنظری درباره رویدادهای دو روز پیش این دانشگاه تلاش کرد تا فضا را آرام کند و توجه دانشجویان را به اولویت «رشد و توسعه علمی دانشگاه» جلب کند.

او گفت: «تقاضای من از همه استادان و دانشجویان این است که کمک کنند تا ما به‌رغم تمامی کمبود امکاناتی که داریم بتوانیم شرایط رشد و توسعه علمی دانشگاه را مانند سابق فراهم کنیم و زمینه‌ توسعه دانشگاه را فراهم نماییم تا نشاطی داشته باشیم که بر اثر آن هم فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی رونق پیدا کنند و هم اینکه دانشگاه بتواند کار اصلی خود که توسعه و رشد علمی است را ادامه دهد.»

سلیمی با بیان این‌که «در آغاز سال تحصیلی امسال ما پیش‌بینی می‌کردیم که اقداماتی صورت بگیرد تا تحریکاتی اتفاق بیفتد» افزود: «نمی‌توانیم در اتفاق روز اول مهر گروه دانشجویی خاص را به عنوان مقصر قلمداد کنیم. چون این اتفاق درگیری بوده است و هر دو طرف نسبت به یکدیگر تعرضاتی را داشته‌اند.»

دو روز پیش فیلم‌هایی در شبکه‌های اجتماعی از درگیری‌ دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی منتشر شد. دانشجویان بسیجی می‌گویند نصب تصویر میرحسین موسوی خلاف قانون است و «انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش» علت درگیری را «خواسته غیرقانونی» دانشجویان بسیجی برای برداشتن عکس موسوی از روی میز دانسته که موجب درگیری و شکسته شدن دست یکی از دانشجویان این انجمن شده است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در این‌باره افزود: «اگر فعالیت یا به اصطلاح اقدامی در محیط سیاسی امروز کشور "ممنوع" تلقی می‌شود باید تمامی گروه‌های دانشجویی نیز آن را رعایت کنند و با عدم رعایت آن زمینه تحریکاتی که ممکن است هیجانات کوتاه مدت به وجود بیاورد را فراهم نکنند. (...) دانشجویان نیز باید خطوط قرمز نظام را رعایت کنند. این خطوط قرمز در قوانین مختلف اعم از سیاست‌های اعلامی توسط شورای عالی امنیت ملی، احکام مراجع قضایی و غیره مطرح شده است. طبیعتا مباحثی نظیر شرع، قواعد شرعی و ارکان نظام باید مورد احترام قرار بگیرند خارج از این مسائل سایر موضوعات می‌تواند در فضای باز و آزادتر توسط تشکل‌های دانشجویی پیگیری شود.»

گفته می‌شود که حبس خانگی موسوی، رهنورد و کروبی به دستور شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته و اشاره رئیس دانشگاه علامه به این شورا به همین دلیل است.

حسین سلیمی تأکید کرد: ‌«خط قرمز ما در فعالیت تشکل‌های دانشجویی عمدتاً قانون است و قانون را نیز ما به تنهایی تفسیر نمی‌کنیم مراجع قانونی این کار را عهده‌دار هستند و هر کسی هم قانون را زیر پا بگذارد ما موظف به برخورد هستیم.»

او در همین حال از دانشجویان بسیجی نیز انتقاد کرد و اقدام آن‌‌ها را مغایر با حکم علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر «آتش به اختیار» عمل کردن نیروهای نظام دانست: «جمله "آتش به اختیار " که از سوی رهبری عنوان شد اصلاً به معنی قانون‌شکنی، خشونت‌ورزی و یا زیر پا گذاشتن قواعد قانونی و اخلاقی نیست و هیچ کس در دانشگاه ما نیز چنین برداشتی از این جمله ندارد.»

اصطلاح «آتش به اختیار» نخستین بار توسط رهبر جمهوری اسلامی مطرح شد. خامنه‌ای پس از حملات تروریستی به ساختمان مجلس و مقبره آیت‌الله خمینی ۱۷ خرداد سال ۱۳۹۶ در دیدار با گروهی از دانشجویان به آن‌ها توصیه کرد که هرگاه اخلالی در دستگاه‌های فرهنگی دیدند، می‌توانند مانند زمانی که در جنگ اخلال به‌وجود می‌آید، به هر شکلی که مایل‌اند و بدون در نظر گرفتن قانون عمل کنند. او نام این کار را «آتش به اختیار» گذاشت.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی همچنین گفت: «با کسانی قواعد را زیر پا گذاشته و مرتکب خلافی شده باشند، برخورد می‌شود.» او بخشی از این تنبیهات را انضباطی و بخش دیگر را «جرایم عام» دانست که شاکی خصوصی لازم ندارد.

حسین سلیمی تأکید کرد که «فعالیت‌های سیاسی نباید به‌گونه‌ای باشند که فعالیت اصلی دانشگاه که فعالیت علمی و توسعه‌ای است را تحت‌الشعاع خود قرار دهند».

درگیری در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی همزمان بود با محکومیت فرشته طوسی، عضو «انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش» و فارغ‌التحصیل این دانشگاه به ۱۸ ماه زندان، دو سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی از جمله عضویت در شبکه‌های اجتماعی، فعالیت‌های مطبوعاتی، عضویت در گروه‌های سیاسی و ممنوع‌الخروجی.

اتهام فرشته طوسی مربوط به سخنرانی در مراسم ۱۶ آذر ۱۳۹۵ است. اتهام او «فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    این مسئله به ویژه با توجه به نزدیک بودن موعد نمایش انتخابات برای رژیم اهمیت بالایی دارد و به همین دلیل دانشجویان متمایل به جریان اصلاحات را از یک طف جلو انداخته و با شعارهای منسوخ و ارتجاعی مربوط به جنبش سبز، آنان را در مقام جناح منتقد و معترض معرفی میکنند، و از سوی دیگر هم بسیج دانشجویی و جریان موسوم به انجمن مستقل را قرار داده اند که در این صحنه آرایی وظیفۀ حمله به بساط منتقدان را دارد و به این ترتیب کوشش میکنند تا فضای دانشگاه ها را به قبل از جنبش دی 96 و شعار محوری و کلیدی «اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» برگردانند. متأُفانه در این میان رسانه هایی مانند رادیوزمانه هم که آشنایی کافی با فضای جنبش دانشجویی و صف بندی های درون دانشگاه ندارند، با چنین گزارش هایی ناخواسته! چنین صحنه آرایی را دامن زده و علیه دانشجویان مستقل چپ عمل میکنند، که پس از صدور احکام زندان فله ای و سرکوب چهره های تأثیرگذارشان در این بازۀ زمانی قبل از انتخابات زیر سرکوب مضاعف بوده و توان رقابت با این دوگانۀ حکومتی را ندارند. بنابراین از شما انتظار میرود در خبرنویسی خود جدا تجدیدنظر کنید.

  • کارو

    تمام آنچه که در تحلیلتان نوشته اید تنها ظاهر ماجرا را نشان میدهد. واقعیت این است که پس از ظهور جنبش مستقل چپ که مطالبات صنفی و اعتراض به پولی شدن آموزش را مبنا قرار داده و موفق به جلب نظر بدنۀ دانشجویی شد، احکام سنگین انصباطی و سرکوب امنیتی و زندانی کردن دانشجویان سبب شد تا مقامات امنیتی بار دیگر به فکر احیای دوگانۀ اصولگرا-اصلاح طلب در دانشگاه ها بیفتند تا بتوانند جنبش صنفی و خواست ادارۀ شورایی دانشگاه ها و اعتراضات به پولی شدن آموزش را کنترل کنند. در همین راستا چند تن از چهره های سلبریتی دانشجویی اصلاح طلب همچون ضیا نبوی و بهاره هدایت را با توصیۀ حزب اتحاد ملت وارد دانشگاه علامه کردند تا با تبلیغ حول این چهره ها بار دیگر تنور اصلاحات را در دانشگاه ها روشن کنند و جلوی جریان چپ صنفی را بگیرند. نخستین حرکت این افراد در 23 اردیبهشت با بهانۀ اعتراض به جنگ و تحریم صورت گرفت و تلاش کردند که چهره های زندانی و بازداشت شدگان چپ و کارگری را به نام خودشان مصادره کرده و ذیل هویت اصلاح طلب معرفی کنند. سوی دیگر ماجرا یعنی بسیج هم وظیفه دارد با حمله به نمایش هایشان، فضای دوقطبی ایجاد کند.

  • Amir

    اصلاح طلب اصولگرا دیگه تموم شد ماجرا کور خوندین؟ میخایین ما رو برگردونین دوران طلایی امام با این بازی ها! به کوری چشم آخوند این زمستون بهاره