ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گزارش اولیه انتخابات افغانستان: مشارکت «کم‌رنگ» بود

نزدیک به ۵۰۰ شعبه رای‌گیری به دلیل تهدیدهای امنیتی بسته ماند. در برخی مناطق مشارکت زنان به همین دلیل «بسیار کم» گزارش شده است.

انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شنبه ششم مهر برگزار شد. در برخی ولایت‌ها به دلیل تهدیدات طالبان برخی از شعب رای‌گیری بسته ماندند. با این حال انتخابات به مدت دو ساعت تمدید شد اما گزارشگران مستقل و رسانه‌ها مشارکت را «کمرنگ» گزارش کردند.

یک شعبه رای‌گیری در افغانستان

به گزارش روزنامه‌ اطلاعات روز، ناظران بنیاد انتخابات شفاف افغانستان (تیفا) گزارش کردند:

«با وجود فضای نسبتا امن از ابتدای صبح تا ختم رای‌دهی اشتراک به‌صورت چشم‌گیری افزایش نیافته است.».

ناظران کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان تهدیدهای امنیتی را مهم‌ترین علت کم‌رنگ‌بودن مشارکت مردم در انتخابات بیان کردند:

«مثلا در ولایت قندوز، به‌دلیل تهدیدها، سطح مشارکت مردم، به‌ویژه زنان، اندک بوده است. اما در ولایت‌های بامیان، دایکندی، هرات و هلمند اشتراک زنان به صورت گسترده گزارش شده است.»

موسسه‌ اجتماع انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان (فیفا) نیز میزان مشارکت شهروندان، به‌‌ویژه زنان را در انتخابات امسال کم‌رنگ خوانده است:

«در تمامی ولایت‌ها میزان اشتراک مردم پایین گزارش شده است.»

روز گذشته همزمان با رای‌گیری، برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز میزان مشارکت مردم در انتخابات را در مقایسه با دوره‌های پیشین کمرنگ‌تر ارزیابی کرده بودند.

چهارمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان یک روز قبل (شنبه ۶ مهر/ ۲۸ سپتامبر) در حدود ۵ هزار شعبه رای‌گیری، برگزار شد. بر اساس گزارش رسانه‌های داخلی افغانستان، از میان ۵‌ هزار و ۳۷۳ مرکز رای‌دهی، ۴۴۵ مرکز به دلیل تهدیدهای امنیتی به ویژه از سوی طالبان بسته ماند و مردم در ۴ هزار و ۹۳۲ مرکز دیگر به پای صندوق‌های رای رفتند.

براساس گزارش منابع خبری در روز برگزاری انتخابات در نتیجه ۱۲۳ حمله در سراسر این کشور، دست‌کم ۴۰ نفر کشته و نزدیک به ۲۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.

نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، دولت را به تامین نکردن امنیت و تدابیر کافی برای برگزاری انتخابات متهم کردند.

رسانه‌های افغانستان از عبدالله عبدالله و محمد اشرف غنی به عنوان دو شانس اصلی پیروزی در این انتخابات نام می‌برند.

شمارش آرا از شامگاه شنبه آغاز شده و به گزارش کمیسیون برگزاری انتخابات، تا صبح یک‌شنبه حدود دو میلیون از آرا شمارش شده است.

شمار واجدین شرایط رای دادن در این دوره از انتخابات ۹,۵ میلیون تن اعلام شده بود اما برخی از افرادی که برای رای دادن ثبت‌نام کرده بودند، پس از مراجعه به محل رای‌گیری متوجه شدند نامشان در فهرست وجود ندارد یا افراد دیگری با مشخصات آنها رای داده‌اند.

محمدرضا فیاض، معاون سخنگوی کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی از ثبت بیش از یک هزار و ۹۰۰ شکایت تا پایان شامگاه شنبه ششم مهر خبر داد.

به گفته او بیشترین شکایت‌ها در مورد فهرست رأی‌دهندگان و دستگاه‌های بیومتریک بوده است.

کمیسیون برگزاری انتخابات وعده داده است تا پایان روز یک‌شنبه ۷ مهر نتایج نهایی انتخابات را اعلام کند.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.