ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

الجبیر: عربستان پیام متفاوتی برای تهران فرستاده بود

وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی گفته است که سخنان مقام‌های ایرانی درباره این‌که عربستان از طریق دیگر کشورها برای ایران پیام‌هایی ارسال کرده، «دقیق نیست».

وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی در واکنش به سخنان مقام‌های ایرانی درباره دریافت پیام‌های عربستان به جمهوری اسلامی این اظهارات را دقیق ندانست و گفت موضع عربستان سعودی در مورد رژیم ایران همان موضع همیشگی است که در سازمان ملل نیز بیان شده است.

عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی

عربستان سعودی ایران را متهم می‌کند که در حملات ۲۳ شهریور / ۱۴ سپتامبر به تأسیسات نفتی‌اش دست داشته است اما ایران این اتهام را رد می‌کند. روز دوشنبه ۸ مهر / ۳۰ سپتامبر علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران اعلام کرد که ریاض از طریق رهبران کشورهای دیگر پیام‌هایی به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران فرستاده است.

ربیعی بدون اشاره به محتوای این پیام‌ها گفته بود: «ما باید پیام علنی آن را بدانیم و یکی از پیام‌های آن می‌تواند پایان حمله به یمن باشد. بخشی از طرح صلح هرمز نیز کار با همسایگانی نظیر عربستان است؛ بنابراین، ایران از این روند استقبال می‌کند (...) ما از ابتدا خواهان پایان جنگ در یمن و تجاوز عربستان سعودی بودیم و الان هم خواهان آتش‌بس و استقرار صلح در یمن هستیم. اشکال تا کنون از خود عربستان بوده است (...) این باید در عمل هم دیده شود و تجاوزات آن‌ها به یمن قطع شود.»

عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی در پاسخ یه این اظهارات در صفحه توئیتر خود نوشت: «آن‌چه درباره ارسال پیام پادشاهی سعودی به رژیم ایران گفته شد، دقیق نیست. اتفاقی که افتاد این بود که کشورهای دوست به‌دنبال آرام کردن اوضاع بودند و ما به آن‌ها گفتیم که پادشاهی [سعودی] همواره به‌دنبال امنیت و ثبات در منطقه است.»

محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی روز یکشنبه گذشته در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌بی‌اس نیوز ضمن هشدار این‌كه اگر جهان برای مهار ایران متحد نشود، قیمت نفت ممکن است «به‌شکل غیرقابل تصوری افزایش یابد»، گفته بود كه راه حل سیاسی را بر نظامی ترجیح می‌دهد.

بن سلمان همچنین افزوده بود: «اگر ایران از کمک تسلیحاتی و نظامی به حوثی‌های یمن دست بردارد، رسیدن به توافق صلح ساده‌تر است.»

الجبیر در این‌باره گفته است: «ما به آن‌ها (مقام‌های ایرانی) گفتیم که تنش‌زدایی باید از سوی طرفی که با اعمال دشمنانه هرج و مرج را در منطقه گسترش داده‌ است صورت گیرد. ما موضع خود را در قبال رژیم ایران به آن‌ها منتقل کردیم، موضعی که همواره آشکارا در همه مکان‌ها و به‌تازگی در سازمان ملل اعلام کرده‌ایم.»

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز گذشته سه‌شنبه ۹ مهر در مصاحبه با بخش عربی شبکه خبری الجزیره قطر اعلام کرد ایران از پیشنهاد بن‌سلمان برای صلح و حل اختلافات میان تهران و ریاض استقبال می‌کند و درهای مذاکره با ایران بر روی عربستان سعودی باز است.

لاریجانی با بیان این‌که «گفت‌وگوی دوجانبه بین ایران و عربستان سعودی می‌تواند بسیاری از مشکلات امنیتی و سیاسی منطقه را حل کند»، در مورد خاتمه دادن به جنگ در یمن گفت به حوثی‌های یمن (انصارالله) پیشنهاد می‌کند هرگونه پیمان آتش‌بس با عربستان سعودی را بپذیرند.

با توجه به اظهارات علی لاریجانی و دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی در روزهای گذشته، به نظر می‌رسید عربستان سعودی و ایران برای گفت‌وگو در مورد مسائل منطقه از جمله جنگ یمن به یکدیگر نزدیک می‌شوند. اظهارات الجبیر گامی به عقب در این زمینه است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.