ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سیستانی خواهان مبارزه با فساد در عراق شد

نماینده مرجع تقلید شیعیان عراق در خطبه‌های نماز جمعه کربلا بر مسئولیت پارلمان نسبت به شهروندان تأکید کرد و گفت تا دیر نشده باید اصلاحات انجام شود.

 نماینده آیت‌الله سیستانی در خطبه‌های نماز جمعه شهر کربلا، از مسئولان و معترضان خواست پیش از آنکه دیر شود، دست از خشونت بردارند. مرجع شیعیان عراق با دعوت از مسئولان عراقی برای مبارزه با فساد، خواستار اصلاحات واقعی در این کشور شد.

اعتراض عمومی به بیکاری، فساد اقتصادی و فقدان خدمات کافی با گرایش محسوس به خشونت در هر دو سو

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در سومین روزی که از اعتراضات در بغداد و چند شهر دیگر عراق می‌گذرد تعداد کشته‌شدگان به ۴۲ نفر افزیش یافت. کانون اعتراضات در بغداد قرار دارد اما خشونت‌ها در نصیریه در ۳۲۰ کیلومتری پایتخت شدیدترتر است. در این شهر ۲۵ نفر در سه روز گذشته در درگیری با مأموران امنیتی کشته شدند. جوانان معترض از دولت می‌خواهند برای آن‌ها شغل ایجاد کند و خدمات عمومی بهتری ارائه دهد. آن‌ها دولت را به فساد اقتصادی و فرقه‌گرایی و بی‌کفایتی متهم می‌کنند. عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق در یک نطق تلویزیونی که صبح جمعه از تلویزیون عراق پخش شد، معترضان را به گفت‌‌وگو فراخواند. عبدالمهدی وعده کمک‌های مالی به خانواده‌های کم‌بضاعت داد اما همزمان اعلام کرد که دولت نمی‌تواند معجزه کند.

آیت‌الله علی سیستانی، مرجع تقلید شیعیان عراق در بیانیه‌ای که در نماز جمعه کربلا قرائت شد هم از دولت و هم از پارلمان عراق انتقاد کرد که به وعده‌های خود به مردم عمل نکرده‌اند.

احمد الصافی، نماینده آیت‌الله سیستانی، در نماز جمعه کربلا مسئولیت پارلمان را بیش از سایر نهادها در مبارزه با فساد و انجام اصلاحات دانست و یادآوری کرد که سیستانی پیش از این از نهادهای مسئول خواسته بود تا روش خود را تغییر داده و با فساد مبارزه کنند. سیستانی خشونت‌ها را محکوم کرد:

«اقدامات غیر قابل قبولی علیه تظاهرات‌کنندگان و [در جهت تخریب] اموال عمومی در بغداد و برخی استان‌ها صورت گرفته است که محکوم است و در برخی حالات اعتراضات به آشوب و زد و خوردهای خونین منجر شد و دهها مجروح به جا گذاشت و بسیاری از مؤسسات دولتی خسارت دیدند که جای تأسف بسیار دارد و در سال‌های گذشته چنین اتفاقاتی رخ نداده بود.»

مرجع تقلید شیعیان عراق از دولت عبدالمهدی خواست به وظایف خود در کاهش آلام شهروندان عراقی عمل کند.

آیت‌الله سیستانی یک بار دیگر پیشنهاد خود برای تشکیل کمیته‌ای از افراد سرشناس و متخصص برای مقابله با فساد اقتصادی را تکرار کرد و گفت این تنها راه برای برون‌شد از بحران کنونی است.

عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق در نطق تلویزیونی صبح جمعه اعلام کرد عراق بین دو گزینه قرار گرفته: دولت باقی بماند یا مستعجل شود.

صلیب سرخ جهانی، عفو بین‌الملل، سفارت آمریکا در بغداد و همچنین سازمان ملل متحد از بالا گرفتن خشونت‌ها در عراق اظهار نگرانی کرده‌اند و از دولت خواسته‌اند با معترضان مدارا پیشه کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    چرا چنین درایران وعراق و سوریه میشود نه این است که چپاولگران ازکره مریخی برآنها نازل میشوند بلکه ازقشونی ازضمیمه تمامی مردمان این کشورها را تشکیل داده ومیدهند...بدون هیچ تعارف و تکلمی خصلت چپاولگری و دزدی ومفت خواهی و مفت خوری وتصاحب کردن مال دیگران همانند شعله شمعی درموجودیت تمامی مردمان این کشورها وجود داشته ودارد ولی این شعله شمع ها وقتی موهبت حکومت گری و مقام های حکومت بودن و رئیس بودن برآنها نازل میشود همچون فروریختن بنزینی برشعله شمع ها میشود که یکباره ازآنها شعله های بس بزرگ چپاوگرهای و دزدی ها و مفت خوری ها زبانه می کشد...