ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

داوطلبان دانشگاه‌ها از رشته‌های بدون کنکور استقبال نکردند

تنها ۱۷ درصد داوطلبان کنکور سراسری ۹۸ توانستند از سد کنکور بگذرند. با وجود این، ۶۱ درصد ظرفیت رشته‌های «بدون آزمون» خالی ماند.

گرچه تنها ۱۷ درصد داوطلبان کنکور سراسری ۹۸ توانستند از سد کنکور بگذرند، بسیاری از آنها که از قبولی در رشته‌های مطلوب خود باز ماندند حاضر به ثبت‌نام برای ورود به دانشگاه «بدون آزمون» نشدند. بنابراین، طرح مسئولان برای کاهش تب کنکور امسال نیز شکست خورد و ۶۱ درصد ظرفیت رشته‌های بدون آزمون خالی ماند.

طرح پذیرش دانشجو بدون آزمون در اولین سال شکست خورد/ عکس از آرشیو

امسال دو روش برای ورود متقاضیان به دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده بود: شرکت در کنکور، یا پذیرش در برخی رشته‌ها بر اساس سوابق تحصیلی. اما ظاهراً این طرح نتوانسته تب کنکور را بخواباند، و متقاضیان تمایل چندانی برای ورود به رشته‌های بدون کنکور نشان ندادند.

۴۸ سال از برگزاری کنکور می‌گذرد و بسیاری از کارشناسان آموزش در ایران از اثرات و فشار روانی حاصل از این رقابت بزرگ بر دانش‌آموزان ابراز نگرانی می‌کنند. تلاش‌های مسئولان برای کاهش فشار این رقابت چند ساعته و سرنوشت‌ساز هنوز به نتایج مطلوب نرسیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، داوطلبان هنوز برای دستیابی به ۱۳ رشته پرطرفدار مهندسی، پزشکی، و علوم انسانی باید از سد کنکور گذر کنند. سایر رشته‌ها با اقبال چندانی مواجه نیستند.

ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها در مهرماه ۱۳۹۸ در تمامی انواع پذیرش با آزمون و بدون آزمون در مجموع ۷۶۷ هزار و ۴۷۲ نفر در نظر گرفته شد. از این تعداد، ۷۸ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها (۵۹۶ هزار و ۸۸ نفر) بر اساس سوابق تحصیلی به پذیرش دانشجو اقدام می‌کرد و حدود ۲۲ درصد ظرفیت (۱۷۱ هزار و ۳۸۴ نفر) برای دوره‌های با آزمون در نظر گرفته شد.

این در حالی است که اغلب متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها، که بالغ بر یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۴۱۱ نفر بودند، برای شرکت در کنکور ثبت نام کردند تا شانس اول خود را در این راستا محک بزنند.

اما از میان بیش از یک میلیون شرکت‌کننده در کنکور سراسری، تنها ۱۹۱ هزار و ۲۱۵ نفر قبول شدند که نزدیک به ۱۷ درصد داوطلبان را شامل می‌شود.

ورود به دانشگاه بدون کنکور؛ وجود موانعی دیگر

۷۴ دانشگاه دولتی، ۲۸ دانشکده و مرکز آموزش عالی دولتی، واحدهای دانشگاه پیام ور در ۳۰ استان کشور، و ۳۰۴ دانشکاه و موسسه آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی در استان‌های مختلف رشته‌هایی را برای ورود دانشجویان بدون کنکور در نظر گرفتند.

دانشجویان از اسفند ۹۷ تا پایان شهریور همین سال، یعنی به مدت هفت ماه فرصت داشتند تا برای پذیرش به این طبق ثبت نام و انتخاب رشته کنند. در پایان این فرصت تنها ۲۸۶ هزار و ۲۱۷ داوطلب نام‌نویسی و انتخاب رشته کردند و از این میزان حدود ۸۶ درصد آنها پذیرفته شدند.

به عبارتی ۶۱ درصد ظرفیت رشته‌های بدون کنکور خالی ماند.

پولی بودن بسیاری از رشته‌های بدون آزمون، دور بودن آنها از مرکز و محل زندگی دانشجویان و عدم وجود بازار کار مناسب برای رشته‌های کم‌طرفدار، از جمله عوامل عدم اقبال دانشجویان به این رشته‌هاست.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.