ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هشدار اردوغان: عملیات «هوایی و زمینی» در سوریه انجام می‌دهیم

رئیس‌جمهوری ترکیه بار دیگر تهدید کرد که ترکیه عملیاتی نظامی علیه نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) انجام خواهد داد.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه هشدار داد که کشورش «عملیات نظامی هوایی و زمینی» انجام خواهد داد تا نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) به پشتیبانی آمریکا را در شرق فرات به عقب‌نشینی وادار کند.

ورود سربازان ترکیه به خاک سوریه برای انجام گشت زمینی مشترک با آمریکا ــ عکس: AFP

به گزارش خبرگزاری «الجزیره»، تهدید اردوغان شنبه ۵ اکتبر/۱۳ مهر، صریح‌تر از دفعات پیش بود. او در ماه‌های گذشته چندین بار تهدید کرد که کشورش یک‌طرفه در سوریه عملیات نظامی انجام خواهد داد اما ظاهراً این تهدید هر بار شدیدتر شده است.

حدود دو ماه از زمان تصمیم مشترک آنکارا و واشنگتن برای ایجاد «منطقه امن» در شرق رود فرات می‌گذرد. مهلت تعیین‌شده از سوی اردوغان برای آمریکا به‌منظور ایجاد منطقه امن در شمال سوریه در پایان ماه سپتامبر به اتمام رسید.

رجب طیب اردوغان اکنون با گذشت کمتر از یک هفته از این مهلت گفته است که «خود را آماده کرده‌ایم، و با توجه به دستورات لازم، برنامه‌هایمان برای عملیات را تکمیل کرده‌ایم.»

اردوغان چند روز پیش نیز گفته بود آنکارا هیچ گزینه‌ای جز اقدام یک‌جانبه برای تشکیل «منطقه امن» در مرز خود با شمال شرقی سوریه ندارد، زیرا ایالات متحده «زمان زیادی برای اقدام (در این زمینه) تلف کرده است.»

ترکیه پیش از این در سه سال گذشته دو حمله نظامی به شمال سوریه انجام داده و نیروهای خود را در منطقه تحت کنترل شورشیان ادلب مستقر کرده است. آنکارا اکنون می‌گوید مقدمات عملیات دیگری را کامل می‌کند.

آنکارا و واشنگتن، دو متحد ناتو در تاریخ ۷ اوت، یعنی حدود دو ماه پیش تصمیم گرفتند که منطقه حائل در مرز سوریه ایجاد کنند. با وجود آغاز گشت مشترک دو کشور در سپتامبر امسال، اختلاف میان آنها بر سر برخی جزییات این برنامه ادامه دارد.

دو کشور بر سر وسعت منطقه مزبور، مسئول اصلی نظارت بر این منطقه و گروه‌هایی که باید برای پاکسازی آن شرکت داشته باشند، اختلاف نظر دارند.

ترکیه گفته است که این منطقه باید تا ۳۰ کیلومتر در خاک سوریه امتداد داشته باشد، و اعضای یگان‌های مدافع خلق (YPG) در آن مشارکت نکنند. یگان‌های مدافع خلق، شامل شبه‌نظامیان کرد فعال در سوریه است که ترکیه آن را وابسته به حزب کارگران کردستان (PKK) و یک «سازمان تروریستی» می‌داند.

ایالات متحده اما از نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری یگان‌های مدافع خلق حمایت می‌کند. این نیروها از عوامل شکست دولت اسلامی (موسوم به داعش) در سوریه بود.

ترکیه که در حال حاضر میزبان ۳,۶ میلیون پناهجوی سوری است، می‌گوید قصد دارد دو میلیون پناهجو را در «منطقه امن» اسکان دهد.

نیروهای دموکراتیک سوریه نسبت به جنگ «همه جانبه» هشدار دادند

نیروهای دموکراتیک سوریه که در نبرد با نیروهای دولتی سوریه هستند به سرعت به سخنان اردوغان پاسخ دادند و اعلام کردند که «برای تبدیل هر گونه حمله غیرتحریک‌شده از سوی ترکیه به یک جنگ همه‌جانبه درنگ نمی‌کنند.»

یک گروه شورشی تحت حمایت ترکیه روز جمعه اعلام کرد که از حمله احتمالی آنکارا به این سوی مرزها پشتیبانی می‌کند.

اردوغان بارها از متحدان ترکیه خواسته که پشتیبانی مالی برای ایجاد «منطقه امن» را فراهم کنند. او چندی پیش در سخنرانی خود در سازمان ملل نیز این درخواست را تکرار کرد اما با استقبال چندان گرمی مواجه نشد.

اردوغان همچنین به اتحادیه اروپا هشدار داده که ترکیه در صورت دریافت نکردن بودجه بیشتر، می‌تواند دوباره «دروازه‌ها را به‌روی پناهجویان سوری باز کند». آنکارا در ازای بستن راه ورود پناهجویان سوری به اروپا در سال ۲۰۱۶، میلیاردها یورو از اتحادیه اروپا دریافت کرده است.

انتظار می‌رود که برنامه اردوغان با مخالفت بشار اسد، رئیس‌جمهوری رژیم سوریه و همچنین روسیه و ایران متحدان این رژیم همراه شود.

مهم‌ترین حزب اپوزیسیون ترکیه، حزب جمهوری‌خواه خلق نیز گفته است که دمشق باید در هر اقدام ترکیه برای ایجاد «منطقه امن» مشارکت داشته باشد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    «نیروهای دموکراتیک سوریه که در نبرد با نیروهای دولتی سوریه هستند ...» نویسندۀ محترم خبر، با این طرز خبرنویسی چه هدفی را دنبال میکند؟! «نیروهای دموکراتیک سوریه» با «نیروهای دولتی سوریه» درگیر نیستند. اگرچه چندین مورد درگیری محدود بین این دو نیرو در سال های قبل بوده، اما به همان اندازه هم همکاری میان این دو نیرو وجود داشته است. نویسندۀ زمانه به دنبال القای چه چیزی است که چنین دروغی را نشر می دهد؟!؟ «نیروهای دموکراتیک سوریه» از بدو پیدایش تنها با داعش و گروه های اسلامگرای تروریستی همچون النصره و فتح الشام و آدمخواران دستپروردۀ ترکیه درگیر بوده و اکنون نیز هستند. هیچ حمله ای از جانب این نیرو نه به ارتش اسد و نه به مرزهای ترکیه انجام نشده است. تمام این تبلیغات و جنجال سازی ها برای تروریست نشان دادن این نیروی محبوب مردمی است و در خدمت منافع ارتش اشغالگر تورکیه قرار دارد. متأسفانه در خبرنویسی دربارۀ مسائل سوریه، کردستان و روژاوا خط مشی مشکوکی را در پیش گرفته است.