ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مجلس درباره یارانه‌ها به تصمیم نرسید

علی لاریجانی گفت مجلس هنوز تصمیمی برای تغییر وضعیت یارانه‌ها نگرفته و بررسی‌ها و اقدامات تحقیقی مجلس در این زمینه تا زمان رسیدگی به بودجه سال آینده ادامه خواهند داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که مجلس درباره تغییر وضعیت یارانه‌ها هنوز تصمیمی نگرفته است و بررسی‌ها و تحقیقات در این زمینه تا زمان رسیدگی به بودجه سال آینده ادامه خواهند داشت.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی دوشنبه ۱۵ مهر در حاشیه جلسه غیرعلنی مجلس درباره موضوع یارانه‌های «پیدا و پنهان»، گفت مرکز پژوهش‌های مجلس، سازمان برنامه و بودجه و مراکز دیگری در دولت کار نسبتاً تحقیقاتی مبسوطی در این زمینه انجام داده‌اند «تا اول تصویری از موضوع روشن شود».

لاریجانی گفت: «تصمیم‌گیری در این‌باره یک خط نیست وقتی تصمیمی می‌خواهد گرفته شود باید مراقبت شود به خانوارها صدمه وارد نشود و به تولید هم لطمه نخورد. (...) الان بنا نیست مجلس تصمیمی فوری بگیرد؛ زیرا ما برای این کار فرصت داریم و بناست برای بودجه سال آینده بررسی‌ها کامل‌تر شود.»

به‌گفته رئیس مجلس شورای اسلامی «در حال حاضر طبقات بالاتر در ابعاد مختلف بیشتر یارانه مصرف می‌کنند و طبقات پایین‌تر کمتر. هر تصمیمی بگیریم اراده مجلس این است که زندگی طبقات پایین بهتر شود».

پس از ۹ سال پرداخت یارانه، دولت جمهوری اسلامی در تیر ۹۸ تصویب کرده بود که سه دهک پردرآمد جامعه را از مهر سال جاری از فهرست یارانه‌بگیران حذف کند. براساس تقسیم‌بندی درآمدها، گروه‌های فوق افرادی را شامل می‌شوند که درآمد ماهیانه آن‌ها از پنج میلیون تومان بیشتر است و دولت به دلایل مختلف در ۹ سال گذشته از کنارگذاشتن آن‌ها از یارانه‌بگیران خودداری کرده است.

از آذرماه ۸۹ تاکنون بیش از ۹۱ درصد جمعیت ۸۳ میلیون نفری ایران یارانه می‌گیرند. علی ربیعی، سخنگوی دولت گفته بود که از سال ۸۹  دولت هر ماه ۱۳۶۵ میلیارد تومان و به صورت سالیانه ۱۶ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان به حساب این ۳۰ میلیون نفر واریز کرده است.

رقم ۱۶ هزار میلیاردی در شرایطی هر ساله خرج افراد پردرآمد جامعه شده است که آن‌ها بدون نیاز این مبلغ را دریافت کرده‌اند و از سوی دیگر بخش‌های مهمی که قانون هدفمندی یارانه‌ها برای آن مصرف تعیین کرده بود از جمله تولید و بهداشت بی‌نصیب مانده‌اند.

دولت ماهانه ۳۴ هزار میلیارد ریال یارانه پرداخت می‌کند که حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال آن از محل افزایش قیمت‎‎ حامل‌های انرژی غیر از برق، تأمین و بقیه بر اساس قانون از بودجه عمومی برداشت می‌شود.

علی لاریجانی ضمن اشاره به این‌که پیشنهادهای مختلفی درباره اصلاح یارانه‌ها وجود دارد، گفت: «یکی از راه‌ها این است که سهمیه‌های سوخت به اندازه‌ای باشد که الان هست؛ یعنی نرخ آن همین باشد راه‌های بدیل دیگری هم مطرح است. ما روی راه حل تصمیم نگرفتیم. بحث‌ها دارد پخته‌تر می‌شود. دولت هم مسائلی دارد که در بودجه مطرح می‌شود.»

لاریجانی درباره‌ تصمیم‌گیری در مورد اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در جلسه هماهنگی اقتصادی سران قوا اعلام کرد که‌ یکی از موضوعاتی که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در اصلاح ساختار بودجه دستور داده مورد بحث قرار گیرد همین موضوع است، «ولی هنوز تصمیم قاطعی گرفته نشده است».

امروز دوشنبه ۱۵ مهر علی ربیعی نیز درباره برنامه دولت در زمینه یارانه‌ها گفت: «این بحث در ستاد سران سه قوه مطرح شد و باید تصمیمی اتخاذ کنیم که این تصمیم وجوه اقتصادی، اجتماعی، زندگی و رفاه مردم را باهم در نظر داشته باشد. در این زمینه سناریوهای متعددی مطرح بوده و در دستور کار قرار دارد و وقتی به یک نظریه منسجم و قابل تصویب برسد اطلاع‌رسانی و اعلام خواهد شد.»

ربیعی تأکید کرد که «هرگونه تصمیمی درباره یارانه‌ها و به‌ویژه موضوع سوخت، افزایش، توان و رفاه دهک‌های پایین جامعه را در نظر خواهد گرفت».

شورای عالی هماهنگی سران سه قوه شنبه ۳۰ شهریور درباره حذف یارانه انرژی تصمیماتی گرفتند اما جزئیات آن در جایی منتشر نشد.

در جلسه غیرعلنی امروز مجلس درباره یارانه‌ها علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران نیز شرکت داشت و سخنرانی کرد. این در حالی است که هیچ کدام از وزیران کابینه دولت در این جلسه شرکت نداشتند.

پیش از این، سازمان برنامه و بودجه در گزارشی از وجود ۸۹۰ هزار میلیارد تومان یارانه پیدا و پنهان در کشور خبر داده و گفته بود انتظار می‌رود یارانه بنزین در سال ۹۸ بیش از ۱۲۳ هزار میلیارد تومان باشد.

در دو سال اخیر با تحریم‌های آمریکا و وضعیت بد اقتصادی کشور، بارها از قصد دولت برای افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی و سهمیه‌بندی بنزین سخن به‌میان آمده است اما به دلیل نگرانی از افزایش تورم و احتمال گسترش نارضایتی‌های عمومی عملی نشده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.