ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طرح مجلس برای تدریس «زبان محلی» در مدارس

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از تهیه طرحی برای اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی مبنی بر تدریس «زبان محلی» در مدارس خبر داده و گفته این طرح ضرب‌الاجلی را برای دولت به منظور اجرای این اصل تعیین کرده است.

عکس از آرشیو

میرحمایت میرزاده گفته است:

«طبق اصل ۱۵ قانون اساسی صحبت‌ کردن به زبان مادری در مدارس و دانشگاه‌ها آزاد است و زبان رسمی کتب درسی و نوشتاری، زبان فارسی است. همچنین تدریس ادبیات زبان‌های محلی در مدارس می‌تواند صورت گیرد. اکنون با گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب هنوز این اصل اجرایی نشده و کار اساسی برای زبان محلی اقوام صورت نگرفته است.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    در استانهایی که دو یا چند قومیت در کنار یکدیگر زندگی میکنند، نباید هر قوم فقط زبان خودش را بیاموزد. این کار میان قومیت ها شکاف بزرگی ایجاد خواهد کرد و ارتباط میان قومیت ها را نیز مختل خواهد کرد. بلکه باید هر دو قوم اصلی و بزرگ آن استان، هر دو زبان را بیاموزند. به عنوان مثال در استان آذربایجان غربی قومیت های تُرک، کُرد، آشوری، ارمنی در کنار هم زندگی می کنند. دو قومیت کرد و ترک قومیت های اصلی استان هستند. شیوۀ تدریس باید بدین صورت باشد که به هر دو قوم کرد و ترک هر دو زبان کردی و ترکی آموزش داده شود. یعنی دانش اموزان کرد به جز زبان مادر یخودشان (کردی) زبان ترکی آذربایجانی را هم بیاموزند، و دانش آموزان ترک هم به جز زبان مادری خودشان (ترکی آذربایجانی) زبان کردی را هم بیاموزند. زبان فارسی هم برای همه تدریس می شود و بدین صورت نه تنها ارتباط میان قومیت ها مختل نمی شود، بلکه زمینۀ رفع گسست قومی هم به وجود می آید.