ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران می‌گوید آماده است میان نیروهای کرد، سوریه و ترکیه میانجی‌گری کند

ظریف در توئیتی که بخشی از مصاحبه او با شبکه تی آر‌ تی ترکیه است، نوشته که توافقنامه آدانا میان ترکیه و سوریه هنوز معتبر است و می‌تواند راه بهتری برای رسیدن به امنیت باشد.

ایران روز شنبه ۲۰ مهر/ ۱۲ اکتبر اعلام کرد آماده است به عنوان میانجی میان کردهای سوریه، دولت سوریه و ترکیه بر سر ایجاد امنیت در مرزهای سوریه و ترکیه وارد عمل شود. ترکیه از چهار روز قبل در مرزهای شمالی سوریه دست به انجام عملیات نظامی در مناطق کردنشین زده است.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با اعلام میانجی‌گیری ایران، به یک توافقنامه امنیتی ۲۱ ساله اشاره کرده است که دمشق را ملزم به جلوگیری از پناه دادن به شبه نظامیان حزب کارگران کردستان (پ ک ک) می‌کند. ترکیه می‌گوید که این پیمان هرگز عملی نشده است.

ظریف در توئیتی که بخشی از مصاحبه او با شبکه تی ‌آر ‌‌تی ترکیه است، نوشته:

«توافقنامه آدانا میان ترکیه و سوریه هنوز معتبر است و می‌تواند راه بهتری برای رسیدن به امنیت باشد. ایران می‌تواند برای جمع کردن کردهای سوریه، دولت سوریه و ترکیه برای گفت‌وگو میانجی‌گری کند و سپس ارتش سوریه و ترکیه می‌توانند از مرزها حفاظت کنند.»

این پیشنهاد ایران در چهارمین روز حمله ترکیه به مناطق کردنشین و نیروهای کرد دموکراتیک سوریه مطرح شده است.

آنکارا نیروهای دموکراتیک سوریه را مرتبط به حزب کارگران کردستان می‌داند و فعالیت آنها را «تروریستی» می‌خواند

آمریکا اما می‌گوید ترکیه با حمله به شمال سوریه لطمه بزرگی به ارتباط دو کشور می‌زند و ممکن است با تحریم مواجه شود.

مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، روز پنج‌شنبه گفته بود توافق‌نامه سال ۱۹۹۸ تنها در صورتی می‌تواند اجرا شود که در سوریه ثبات سیاسی به وجود بیاید.

او همچنین گفته بود اجرای توافق‌نامه آدانا به این نیاز دارد که دولت سوریه کنترل شمال این کشور را به دست داشته باشد که چنین شرایطی وجود ندارد.

ایران متحد نزدیک بشار اسد است و همواره از ترکیه خواسته که به تمامیت ارضی سوریه احترام بگذارد و از اقدام نظامی در شمال این کشور خودداری کند.

دمشق می‌گوید که به توافق آدانا پایبند است.

توافق آدانا مهر ماه سال ۱۳۷۷/ ۲۰ اکتبر ۱۹۹۸ در نشستی میان دو هیات سوری و ترک در شهر آدانای ترکیه و بین دو دولت ترکیه و سوریه امضا شد، اما اکنون اجرای تمام آن برای دمشق دشوار است.

این توافق به ترکیه حق داده است اعضای حزب کارگران کردستان را تا عمق پنج کیلومتری شمال سوریه تحت تعقیب قرار دهد و سوریه هم اعضای این گروه را «تروریست» بداند.

بر اساس این توافق، سوریه متعهد شده است اعضای یگان‌های مدافع خلق کُرد (یعنی شهروندانی که سال‌ها بعد از این توافق با داعش جنگیده‌اند) را مرتبط با حزب کارگران کردستان بشناسد و آن‌ها را در ردیف گروه‌های تروریستی قرار دهد.

در برابر این تعهدات سوریه، آنکارا هم متعهد شده است به جای منطقه حائل در شمال شرق سوریه که به نیروهای ترکیه اجازه پیش‌روی ۳۲ کیلومتری در خاک این کشور را می‌داد، این منطقه به پنج کیلومتر کاهش پیدا کند.

طبق این تعهد، قرار شد ترکیه حکومت سوریه را دوباره به رسمیت بشناسد و سفارت‌خانه‌های دو کشور در آنکارا و دمشق دوباره بازگشایی شوند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    یکی با زلزله می کشد و دیگری با بمب و توپ ....حکومت اخوندی قبل ازمیناجگیری تیلیغاتی شان بفرمایند درزلزله کردستان چگونه ازمردنان کرد زلزله زده و آواره حمایت کردید؟ حتی سپاهیون کالاهای جمع آوری شده مردم ایران را ضبط و دزدیدند و حتی پولهای جمع اوری شده هم چنین سرنوشتی شاملاشان شد و بسیاری که ازانچه مردمان زلزله زده کردستان بدلیل نداشتن حمایت حکومتی چه مسکنی و چه غذائی انتقاد کرده بودند دستگیرو زندانی شدند...برمردمان سیستان و بلوچستان چه می گذرد ...برمردمان خرمشهر چه می گذرد؟ چه تعداد از کردهائی که ازاوضاع بد اقتصادی و بیکاری انتقاد کرده اند درزندان ها اسیر حکومت اخوندی هستند؟

  • کارو

    رادیو زمانه به طرز عجیبی تجمعات اعتراضی دیروز و پریروز در اعتراض به تجاوز رژیم فاشیست تورکیه به کنفدراسیون دموکراتیک شمال و شرق سوریه (روژاوای کوردستان) را بایکوت خبری کرده است. هرچه فکر میکنم سر در نمی آورم که دلیل این بایکوت خبری چیست و چرا این تجمعات در سرخط خبرهای رادیو زمانه جایی ندارند؟؟ اما دلیلش هرچه هست، در آینده سبب ریزش مخاطبان زمانه و بی اعتمادی مخاطبان به این سایت خواهد شد. ----- زمانه: سلام کاربر گرامی. پوشش اعتراض‌های سراسری در واکنش به حمله ترکیه به کردهای سوریه اینجاست: https://www.radiozamaneh.com/468879

  • کارو

    «بر اساس این توافق، سوریه متعهد شده است اعضای یگان‌های مدافع خلق کُرد (یعنی شهروندانی که سال‌ها بعد از این توافق با داعش جنگیده‌اند) را مرتبط با حزب کارگران کردستان بشناسد و آن‌ها را در ردیف گروه‌های تروریستی قرار دهد.» وضعیت خبرنویسی در رادیوزمانه افتضاح و بی سوادی (و شاید هم غرض ورزی!) خبرنویسان زمانه مثال زدنی است. توافقنامۀ ادانا در سال 1998 امضا شد. در آن زمان چیزی به نام «یگان های مدافع خلق» وجود نداشت. یگان های مدافع خلق در سال 2012 تأسیس شد، زمانی که حزب اتحاد دموکراتیک موفق شد کنترل اوضاع را در غرب کردستان (روژاوا) در دست بگیرد. در توافقنامۀ آدانا تنها به نام حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) اشاره شده است و نه هیچ حزب دیگر. سوریه هم فقط و تنها فقط ملزم شده که پ.ک.ک را به عنوان تروریست به رسمیت بشناسد. هیچ صحبتی در مورد حزبی دیگر نشده است. خود حزب اتحاد دموکراتیک (پ.ی.د) هم در سال 2003 یعنی 5 سال بعد از توافقنامۀ آدانا تأسیس شده است، بنابراین نمیتوان با اتکا به توافقنامۀ آدانا این حزب و شاخۀ نظامی آن یعنی ی.پ.گ و ی.پ.ژ را تروریست دانست. اگر شناختی از مسائل سیاسی کردستان ندارید، قدری مطالعه کنید و سپس دست به شایعه سازی بزنید. متأسفانه دشمن داخلی از همین جملۀ اشتباه شما استفاده کرده و از کاه کوه خواهد ساخت. دست به شایعه سازی در این فضای ملتهب نزنید. بروید مطالعه کنید. ------- زمانه: با سپاس از شما کاربر گرامی. ترکیه از مدتها پیش خواستار ایجاد «منطقه امن» در شمال سوریه شده بود. دولت این کشور قصد دارد با ایجاد این منطقه حائل یگان‌های مدافع خلق (ی پ گ) شاخه نظامی حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه (پ ی د) را از مرزهای خود دور نگه دارد. شبه‌نظامیان کرد از سال ۲۰۱۲ شمال سوریه را تحت کنترل خود دارند. ترکیه ی‌پ‌گ را یک «سازمان تروریستی» و وابسته به حزب کارگران کردستان (پ ک ک) می‌داند که سالها با دولت ترکیه در جنگ بوده است. هرچند ترکیه و ایالات متحده و چند کشور دیگر پ ک ک را در فهرست گروه های تروریستی قرار داده اند، این حزب در فهرست سازمان های تروریستی سازمان ملل نیست. اتحادیه اروپا نیز علی رغم حکم دادگاه عمومی این اتحادیه برای خارج کردن پ ک ک از فهرست گروه های تروریستی (آوریل ۲۰۰۸)، هنوز این حزب را در فهرست تروریستی خود دارد. پ ی د اما تنها در فهرست تروریستی ترکیه قرار دارد. این گزارش: https://www.radiozamaneh.com/468364