ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قتل یک روزنامه‌نگار بر شدت اعتراض‌ها در پایتخت هائیتی افزود

نهمی جوزف روزنامه‌نگاری بود که اعتراضات و بحران اقتصادی در هائیتی را پوشش می‌داد. او سومین روزنامه‌نگار به‌قتل‌رسیده از آغاز ریاست‌جمهوری جوونل موئیز در ۲۰۱۷ است.

اعتراضات در هائیتی بار دیگر پس از کشف جسد یک روزنامه‌نگار منتقد در خودروی شخصی‌اش شدت گرفته است. مردم هائیتی از ماه گذشته میلادی علیه فساد حاکمان کشور و وضعیت نامطلوب اقتصادی دست به اعتراض زده‌اند.

هائیتی، اعتراضات ۱۱ اکتبر ــ عکس: AFP

در بزرگ‌ترین اعتراض روزهای اخیر، هزاران معترض در پرتو پرنس، پایتخت هائیتی جمعه شب ۱۱ اکتبر با پلیس درگیر شدند. پلیس به سمت معترضان گاز اشک‌آور و تیر هوایی شلیک کرد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، جسد نهمی جوزف، روزنامه‌نگاری که اعتراضات و بحران اقتصادی در هائیتی را پوشش می‌داد، شامگاه پنجشنبه ۱۰ اکتبر پیدا شد. او با شلیک چند گلوله به سرش به قتل رسیده بود.

پس از پیدا شدن جسد نهمی، معترضان در خیابان‌های پرتو پرنس تلاش کردند به ساختمان ریاست جمهوری نزدیک شوند، ماموران پلیس اما با شلیک گاز اشک‌آور، گلوله لاستیکی، و تیر هوایی مانع ادامه حرکت معترضان شدند.

جوزف سومین روزنامه‌نگار در هائیتی است که از زمان به قدرت رسیدن جوونل موئیز، رئیس‌جمهوری در ۲۰۱۷ کشته می‌شود.

«گزارشگران بدون مرز»، یک نهاد بین‌المللی مدافع حقوق خبرنگاران در اعلامیه‌ای نسبت به «افزایش حمله‌ها علیه رسانه‌ها» ابراز نگرانی کرد و از مقام‌های هائیتی خواست که به تلاش‌هایشان برای حفاظت از روزنامه‌نگاران بیفزایند.

اعتراض‌ها علیه کمبود سوخت، تورم افسارگسیخته و اتهام‌های فساد علیه رئیس‌جمهوری و نزدیکانش یک ماه گذشته هائیتی را در بر گرفته است. معترضان خواهان کناره‌گیری جوونل موئیز از قدرت هستند. موئیز اتهام فساد را تکذیب کرده است.

به گزارش «شبکه ملی دفاع از حقوق بشر» هائیتی، دست‌کم ۱۷ تن از زمان آغاز اعتراضات کشته و ۱۸۹ تن دیگر زخمی شده اند.

به گزارش منابع خبری، در جریان اعتراضات روز جمعه یک نوجوان ۱۶ ساله نیز به دست ماموران پلیس به قتل رسید و شمار کشته‌شدگان اعتراضات به دست‌کم ۱۸ تن رسید. ‎

هائیتی فقیرترین کشور قاره آمریکا است. موئیز هفته گذشته دستور تشکیل کمیته‌ای ویژه برای یافتن راه خروج از وضعیت فعلی هائیتی را صادر کرد.

منتقدان حکومت تلاش او برای گفت‌و‌گو را اما دیرهنگام ارزیابی کرده اند و خواهان کناره‌گیری او هستند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.