ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ظریف: هزینه زیادی به مردم تحمیل کرده‌ایم

ظریف به جناح مخالف دولت تاخت و گفت به‌عنوان وزیر خارجه مجبور است از عملکرد مخالفان هم دفاع کند. او گفت فقط به حفظ برند جمهوری اسلامی فکر می‌کند و اگر به خود فکر می‌کرد جایزه نوبل می‌گرفت.

محمدجواد ظریف در اظهارات تازه‌ای به جناح مخالف دولت حمله کرد و این جناح را مسئول هزینه‌های واردشده بر مردم دانست. او گفت آن‌ها موجب صدور قطعنامه‌های شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی شدند و وزارت خارجه را مجبور کردند که پای میز مذاکره بنشیند. ظریف وزارت خارجه را نماینده کل نظام در جهان دانست و گفت به همین دلیل مجبور است در عرصه جهانی از عملکرد جناح مخالف نیز دفاع کند. او گفت فقط به حفظ برند جمهوری اسلامی فکر می‌کند و اگر به خود فکر می‌کرد جایزه نوبل را گرفته بود.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران

 محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران عصر سه شنبه ۲۳ مهر در دیدار با شماری از فعالان فضای مجازی، از عملکرد وزارت خارجه در جریان توافق هسته‌ای دفاع کرد و گفت: «سیاست خارجی وجه‌المصالحه دعواهای جناحی نیست. اگر بگویم برجام شکست خورده نتیجه‌اش این می‌شود که مردم اعتمادشان را به اقتصاد و نظام از دست می‌دهند. (...) وزارت خارجه نماینده همه ایران است و وظیفه دفاع از عملکرد کل نظام را برعهده دارد در حالی که سایر دستگاه‌ها از عملکرد خود دفاع می‌کنند.»

محمدجواد ظریف با اشاره به سخنان محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران درباره قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران، گفت: «یک‌سری گفتند قطعنامه کاغذپاره است رفتند شش قطعنامه علیه ایران برای کشور گرفتند. هر چقدر به آن‌ها التماس کردند که اگر قطعنامه‌ای بگیریم بدون رضایت آمریکا نمی‌توانیم از آن قطعنامه بیرون بیاییم، آن وقت ریش ما گروی آمریکا می‌شود. گوش نکردند و شعار دادند. به هزینه این مردم شعار دادند. هزینه زیادی به مردم تحمیل کرده‌ایم (...) چرا ناگزیر به این کار (مذاکرات هسته‌ای) شدیم؟ چون شش قطعنامه شورای امنیت علیه ما گرفته بودند و ما ناچار بودیم برای آن‌که بتوانیم این قطعنامه‌ها را برداریم صحبت کنیم.»

پرونده ایران در اسفند ۱۳۸۴(مارس ۲۰۰۶) از سوی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای امنیت ارجاع شد. شورای امنیت شش قطعنامه علیه پرونده هسته‌ای ایران تصویب کرد که چهار قطعنامه آن حاوی تحریم‌های تازه بود. محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری وقت هر بار با تصویب این قطعنامه‌ها آن‌ها را «کاغذپاره» می‌خواند.

احمدی‌نژاد شهریورماه جاری در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی با انتقاد از توافق هسته‌ای گفته بود هرگز زیر بار امضای چنین توافقی نمی‌رفت اما الان شرایط متفاوت است.

وزیر خارجه ایران از سخت‌گیری‌های پس از برجام در جذب سرمایه‌ها در کشور نیز انتقاد کرد و گفت «۷۰ بازرگان را با خود به سفر می‌برد» و آن‌ها قرارداد می‌بستند اما این قراردادها برای این‌که در ایران عملیاتی شود «باید سه سال دنبال آن بدوند». او همچنین گفت «بعد از برجام ۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی» به ایران آوردند اما کمتر از ۵ میلیارد دلار آن جذب شد.

ظریف در بخش دیگری از سخنان خود درباره استعفایش گفت: «دوستان می‌گویند چرا من آن شب استعفا کردم؟ چون تلاش من حفظ برند ایران بود. آن شب من به این نتیجه رسیدم دیگر من برند ایران نیستم. اگر می‌خواستم برند ظریف باشد، جایزه صلح نوبل را می‌گرفتم یعنی خیلی راحت بود.»

محمدجواد ظریف پس از سفر غیرمنتظره بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در ۶ اسفند سال گذشته / ۲۵ فوریه به تهران و دیدار با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس از سمت خود استعفا داد. گفته می‌شد که او به بی‌خبر گذاشتنش از سفر اسد اعتراض کرده است. کمتر از دو روز بعد، با مخالفت حسن روحانی با این استعفا، ظریف به سر کار خود بازگشت.

ظریف افزود: «آن شبی که قرار بود جایزه صلح نوبل را اعلام کنند، کسی به من زنگ زد و گفت سخنرانی‌ات را نوشتی؟ به او گفتم خیالت راحت راحت باشد، به من جایزه صلح نوبل نخواهند داد. دو سال متوالی بالاترین امتیاز جایزه نوبل را بنده داشتم. آن بنده خدا (جان کری) هم پاسوز ما شد. خانم موگرینی هم پاسوز ما شد. برای این که قرار نبود برند یک فرد را دنبال کنم، قرار بود برند ایران را دنبال کنم.»

پس از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی، در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ چنین گفته می‌شد که محمدجواد ظریف، جان کری، وزیر خارجه وقت آمریکا و فدریکا موگرینی، مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا به‌دلیل تلاش‌هایشان برای رسیدن به توافق از نامزدهای دریافت جایزه نوبل صلح هستند اما این جایزه هرگز به آن‌ها تعلق نگرفت. با این حال معلوم نیست که ظریف چگونه از «بالاترین امتیاز جایزه نوبل» خبر دارد.

وزیر امور خارجه ایران با انتقاد از عملکرد مخالفان، درباره بازداشت یولیا یوزیک، خبرنگار روس که ۱۲ مهرماه جاری توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد، گفت: «خبرنگار روس را از اول نباید می‌گرفتند، مثل خیلی‌های دیگر». اتهام یولیا یوزیک «جاسوسی برای اسرائیل» اعلام شد اما سخنگوی دولت ایران بعد گفت اتهام او جاسوسی نیست و خبرنگار روس مشکل ویزا داشت. یولیا یوزیک ۱۸ مهر آزاد شد و به روسیه رفت.

ظریف در ادامه، تفاوت وزارت خارجه با سایر وزارتخانه‌ها را این دانست که «آن‌ها از عملکرد خودشان دفاع می‌کنند ولی وزارت خارجه موظف است از عملکرد کسانی دفاع کند که بیشترین حمله را به او می‌کنند».

به‌گفته ظریف وزارت خارجه ایران از فقیرترین دستگاه‌های کشور است و با کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار بودجه اداره می‌شود.

محمدجواد ظریف پیش از این نیز چند بار علیه مخالفان وزارت خارجه و دولت سخن گفته بود. یک بار در آبان‌ماه سال گذشته زمانی که شورای نگهبان لایحه «سی‌اف‌تی» یکی از لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی را رد کرد ظریف تلویحاً گفت یکی از دلایل مخالفت با این لوایح این است که بسیاری از پولشویی در ایران منفعت می‌برند. او یک بار نیز در اسفند سال گذشته، پس از استعفا و بازگشتش بر سر کار گفته بود دیگران نباید این وزارتخانه را مزاحم تلقی کنند و هر دستگاهی در داخل و یا خارج از دولت نباید سیاست خارجی خودش را داشته باشد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اباد.کریم

    سیاست من نبودم دستم بود........ چهل سال است خیانت ها را به گردن دیگران میاندازند اگر صادق باشید باید به صراحت مطالب را بگویید

  • sattar beheshti

    روزنامه فیگارو، چاپ پاریس، از چگونگی دستگیری روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، به نقل از منابع خود نوشت که زم در سفر به عراق و با همکاری سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه دستگیر شده است!. نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران کار خود را با فرستادن یک زن جوان به پاریس آغاز کردند. این زن جوان، روح‌الله زم را قانع کرد که برای دیدار با آیت‌الله علی سیستانی، رهبر شیعیان عراق ، به عراق سفر کند. در شهر مذهبی نجف این مخالف جمهوری اسلامی توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت شده و از آنجا به ایران منتقل شده است دلیل این اقدام فرانسه را «آزادی دو فرانسوی زندانی در ایران از ماه ژوئن تاکنون» دانست!؛

  • صديق

    اگر جايزه صلح نوبل را نگرفتي در عوضش بابت عملكرد منحصر بفردت در دفاع از برند جمهوري اسلامي دماغ طلايي پينوكيو را از شخصي كه سازمانهاي فوقالذكر را اداره ميكند بايد بگيري.

  • sattar beheshti

    سکوت ۵ میلیارد یورویی دولت ایتالیا و موگرینی درباره اعتراض‌ها در ایران و پشتیبانی حفظ برجام! « اینویتالیا گلوبال اینو» ایتالیا خط اعتباری ۵ میلیارد یورویی را در اختیار «بانک صنعت و معدن» و «بانک خاورمیانه» جمهوری اسلامی ایران قرار داد!. پولها همانجا رفت که سکوی نفتی رفت! و در عوض مردم ایران را تاگلوگاه مقروض میکنند تا دهها سال نفت ارزان بفروشند تا بدهی های اینها را پس بدهند!.

  • farid

    همه مقامات حکومت اسلامیتان بیشترین امتیاز صلح نوبل و حقوق بشر و پاک بودن را دارند ولی از دید طالبان و حشدالشعبی و حزب اله و حماس ؟!