ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«چندین نهاد بین‌المللی امدادگر از شمال سوریه خارج شدند»

مقامات کرد در شمال سوریه می‌گویند حملات ارتش ترکیه موجب شده تا دست‌کم ۱۵ نهاد و سازمان بین‌المللی کمک‌رسان کارمندان خود را از منطقه خارج کنند و این، کمبود کمک‌های انسانی را بیشتر می‌کند.

در حالی‌که ارتش سوریه با وجود انتقادهای کشورهای مختلف به حملات خود به کردهای سوریه ادامه می‌دهد، مقامات کرد در شمال سوریه گفته‌اند که حملات ترکیه دست‌کم ۱۵ نهاد و سازمان بین‌المللی کمک‌رسان را مجبور کرده که کارمندان خود را از منطقه خارج کنند. موضوعی که می‌تواند کمبود کمک‌های انسانی در این منطقه را بیشتر کند.

پس از حملات ارتش ترکیه به شمال سوریه وضعیت انسانی در این منطقه وخیم‌تر می‌شود. (عکس از آرشیو)

به‌گزارش شبکه کُردی «رووداو»، دولت محلی کردی در شمال سوریه در فیس‌بوک خود نوشت: «وضعیت انسانی آوارگان در مناطقی که هدف تجاوز قرار گرفته‌اند، با قطع شدن همه کمک‌های بشردوستانه و توقف فعالیت تمامی سازمان‌های بین‌المللی بدتر شده است.»

خالد ابراهیم، رئیس امور بشردوستانه دولت محلی كرد در یک نشست خبری گفت عقب‌نشینی سازمان‌های امدادی «آوارگان را در رنج‌های خود رها کرده است».

ابراهیم گفت: «دست‌کم ۱۵ نهاد و سازمان بین‌المللی به‌دلیل حملات ترکیه، شمال سوریه را ترک کرده‌اند. این امر منجر به بحران انسانی شده است، زیرا آوارگان به مواد غذایی، آب و احتیاجات روزانه خود نیاز دارند.»

مدارس محلی در استان حسکه اکنون میزبان خانواده‌های آواره از شهرهای مرزی تل ابیض ، رأس‌العین و روستاهای اطراف هستند زیرا ظرفیت اردوگاه‌ها تکمیل شده است.

یکی از زنان آواره که به مدرسه‌ای در حسکه پناه برده است به رووداو گفت: «اردوغان از ما چه می‌خواهد؟ ما کجا باید برویم؟ ما نمی‌توانیم هر روز آواره شویم.»

یک مرد عرب از ساکنان رأس‌العین نیز گفت: «تنها چیزی که ما نیاز داریم بازگشت به خانه‌هایمان است. چیز دیگری نمی‌خواهیم.»

به گفته خالد ابراهیم، بیش از ۳۰۰ هزار نفر آواره شده‌اند که۷۰ هزار نفر از آن‌ها کودک هستند. سازمان ملل متحد این رقم را ۱۶۰ هزار نفر اعلام کرده است.

حسکه که اکثر آوارگان به آن‌جا گریخته‌اند، در ۸۰ کیلومتری جنوبِ شهر مرزی قمیشلی قرار دارد.

ابراهیم گفت: «کودکان آواره به شیر، غذا و آب تمیز نیاز دارند. بنابراین ما از جامعه جهانی می خواهیم تا به ما کمک کنند.»

هلال احمر کردستان می‌گوید تجهیزاتش کمتر می‌شود. این سازمان محلی در بیانیه‌ای که روز یکشنبه در فیس‌بوک منتشر کرد ضمن ابراز تأسف از «حمایت بسیار محدود» از آوارگان داخلی، دولت ترکیه را متهم به نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه در جلوگیری از ارسال کمک‌های انسانی کرد.

هلال احمر کردستان نیز گفته است بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی کمک‌رسان به‌دلیل نبردهای میان نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) و شبه‌نظامیان مورد حمایت ترکیه عقب نشسته‌اند. آن‌ها همچنین پس از توافق امنیتی روز یکشنبه نیروهای سوریه دموکراتیک با دمشق، از پیش‌روی نیروهای دولتی سوریه با حمایت روسیه، نگران هستند.

هلال احمر می‌گوید پس از خروج کارمندان سازمان‌های امدادرسان در دو روز گذشته، در حال حاضر این سازمان تنها سازمان امدادی در بیشتر مناطق شمال سوریه است که خدمات فوری ارائه می‌دهد.

بسیاری از نهادهای کمک‌رسان بین‌المللی دلیل عقب‌نشینی خود را وضعیت امنیتی منطقه و مشکلات تدارکاتی عنوان کرده‌اند.

کمیته بین‌المللی نجات (IRC) در نامه‌ای به رووداو آورده است: «اوضاع در شمال شرقی سوریه به سرعت بدتر می‌شود و ما گزارش‌هایی از تلفات غیرنظامیان می‌شنویم. در شش روز گذشته ۴۲ نفر، از جمله سه کودک کشته شده‌اند. سازمان‌هایی که ما از آن‌ها پشتیبانی می‌کنیم  همچنان با مشکلات بزرگتری برای دسترسی به افراد نیازمند مواجه می‌شوند.»

این نهاد بین‌المللی همچنین گفته که مجبور شده است کلیه تجهیزات درمانی خود را در شمال شرقی به حالت تعلیق درآورد. به‌گفته کمیته بین‌المللی نجات، با وجودی که وسایل نقلیه کمک‌رسان مشخص شده‌اند، یکی از سازمان محلی مورد حمله قرار گرفته و دو دستگاه آمبولانس آن‌ها نیز آسیب دیده‌اند. آن‌ها دیگر قادر نیستند به رأس‌العین برسند زیرا هر بار که سعی می‌کنند به این شهر نزدیک شوند آمبولانس‌هایشان مورد حمله قرار می‌گیرند.

این کمیته همچنین می‌گوید بسیار از بیمارستان‌ها مجبور شده‌اند کار خود را تعطیل کنند و آن‌هایی که باز مانده‌اند مملو از جمعیت قربانیان هستند: «انتظار می‌رود میزان کشته‌ها بر اثر بیماری‌هایی که معمولاً قابل پیشگیری هستند، افزایش یابد زیرا در این زمینه امکانات کافی برای پشتیبانی از آوارگان وجود ندارد. مرگ‌ومیر مادران نیز ممکن است افزایش یابد زیرا دسترسی زنان به کمک‌های خاص مورد نیاز آن‌ها به‌طور فزاینده دشوار می‌شود.»

سازمان امدادرسان DanChurchAid از دانمارک نیز این اطلاعات را تأیید کرده و به روزنامه «کپنهاگنر پست» گفته است فعالیت‌ایش را در شمال سوریه «به‌دلیل وضعیت امنیتی منطقه» به حالت تعلیق در آورده است.

در اقدامی مشابه، سازمان غیردولتی Mercy Corps نیز اعلام کرد که به‌دلیل درگیری‌های نظامی مداوم و حضور «بازیگران مسلحِ همواره در حال تغییر» در این منطقه، کارمندانش قادر به «فعالیت مؤثر» نیستند و بر این اساس فعالیت خود را به حالت تعلیق درآورده است.

براساس اعلام سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) حدود ۲۰۰پناهجو شنبه شب گذشته از شمال سوریه وارد اقلیم کردستان عراق شدند. این پناهجویان از طریق روستاهای مرزی خود را به اقلیم کردستان رساندند.

براساس آمار مرکز هماهنگی مشترک بحران منطقه، در حال حاضر حدود ۲۲۶ هزار پناهنده سوری در منطقه کردستان پناه گرفته‌اند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه شامگاه سه‌شنبه ۲۳ مهر / ۱۵ اکتبر در بازگشت از سفرش به باکو پایتخت جمهوری آذربایجان گفت هرگز به درخواست آمریکا برای اعلام آتش‌بس در شمال سوریه تن نمی‌دهد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بامداد امروز چهارشنبه ۲۴ مهر / ۱۶ اکتبر در گفت‌وگوی تلفنی با اردوغان، از او خواست کاری کند که ارتش این کشور با ارتش سوریه درگیر نشود. پوتین همچنین بر ضرورت حفظ تمامیت ارضی سوریه تأکید کرد.

از چهارشنبه گذشته تاکنون تهاجم نظامی ترکیه به مناطق کردنشین شمال و شرق سوریه با رمز «چشمه صلح» ادامه دارد. نیروهای ارتش ترکیه در شهر منبج سوریه مستقر شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.