ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تمدید ۱۲۰ روزه معافیت تحریمی عراق برای خرید گاز و برق از ایران

عراق با مشکل تأمین انرژی روبه‌روست. این کشور چند بار متوالی معافیت آمریکا از تحریم‌های ایران را دریافت کرده است. بدون موافقت آمریکا مبادلات تجاری با ایران با جریمه مواجه خواهد شد.

دولت آمریکا اعلام کرد که معافیت تحریمی عراق برای واردات گاز طبیعی و برق از ایران به مدت ۱۲۰ روز دیگر تمدید شده است. عراق با مشکل تأمین انرژی دست به گریبان است.

عکس از آرشیو زمانه

به‌گزارش رویترز، دولت آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که «این معافیت تضمین می‌کند که عراق با گام برداشتن در راه کاهش وابستگی خود به واردات انرژی از ایران، بتواند نیازهای کوتاه‌مدت انرژی خود را تأمین کند. ما با دولت عراق در زمینه حمایت از تدابیر کاهش‌دهنده وابستگی انرژی در تعامل هستیم.»

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا سال گذشته پس از اعمال تحریم‌های مجدد علیه ایران و منع کشورها از خرید انرژی از ایران، نخستین معافیت را برای عراق صادر کرد. این پنجمین معافیت تحریمی عراق برای واردات انرژی از ایران است. ابتدا این معافیت ۴۵ روزه بود، سپس دو معافیت ۹۰ روزه و سرانجام در ماه ژوئن گذشته یک معافیت ۱۲۰ روزه صادر شده بود.

دولت آمریکا برای وارد کردن «فشار حداکثر» به ایران، عراق را وادار به یافتن منابع جایگزین كرده است، عراق گفته است كه اگر به مدت سه تا چهار سال به استفاده از گاز ایران ادامه دهد، برق کافی تولید خواهد كرد.

لووی الخطیب، وزیر انرژی عراق ماه گذشته در ابوظبی اعلام کرد که عراق اکنون ظرفیت تولید ۱۸ هزار مگاوات برق را دارد در حالی‌که سال گذشته این ظرفیت ۱۲ هزار تا ۱۵ هزار مگاوات بود اما هنوز هم این کشور زیر تقاضای بالای برق قرار دارد که می‌تواند به حدود ۲۵ هزار مگاوات برسد و هر ساله رو به افزایش است.

الخطیب همچنین گفت بخش برق ۵۰ سال قدمت  دارد و به دلیل حملات گروه «دولت اسلامی» (داعش) ۲۵ درصد ظرفیت خود را از دست داده که برای به‌روزرسانی شبکه به سرمایه‌گذاری دست‌کم ۳۰ میلیارد دلار نیاز دارد.

بازار انرژی عراق در سردرگمی است و نمی‌تواند برق کافی برای تأمین نیازهای داخلی این کشور تولید کند. این مشکل به‌ویژه در ماه‌های تابستان حادتر می‌شود.

جنگ هشت ساله با ایران و فقدان سرمایه‌گذاری کافی برای بازسازی زیرساخت‌های برق، سبب وابستگی این کشور به منابع تأمین گاز و برق از ایران شده است.

ایران سومین شریک اقتصادی عراق است و این کشور روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز از ایران وارد می‌کند. با گاز وارداتی از ایران نیازهای یک میلیون خانوار عراقی به انرژی تأمین می‌شود. تخمین زده می‌شود که با تحریم گاز و برق وارداتی از ایران، ۳۰ درصد از خانوارهای عراقی از این منابع انرژی محروم بمانند.

تهران سال گذشته صادرات برق به شهرهای جنوبی عراق را قطع کرد. البته آن زمان ایران خود با مشکل حاد قطعی برق در برخی مناطق کشور روبه‌رو شده بود. این مسئله اما به تنش بین دو کشور انجامید و شعله اعتراض‌های بصره را افروخته‌تر کرد. یک مقام عراقی علت این اقدام ایران را باج‌خواهی سیاسی دانسته بود.

در اعتراضات ماه جاری میلادی در عراق نیز تأمین برق و آب یکی از خواسته‌های معترضان بود. در این اعتراضات بیش از ۱۰۰ نفر کشته و ۶ هزار نفر زخمی شدند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.