ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اردوغان: منطقه امن، فراتر از نظر مقامات آمریکایی است

مظلوم کوبانی، از فرماندهان نیروهای سوریه دموکراتیک مستقر در شمال سوریه گفته است این نیروها به هیچ وجه با پاکسازی قومی به بهانه ایجاد منطقه امن موافقت نخواهند کرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دو روز پس از اعلام آتش‌بس پس از حمله ترکیه به شمال سوریه، با اشاره به توافق روز پنج‌شنبه گفته است منطقه امنی که مد نظر آنکارا ست، فراتر از آن چیزی است که مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند. یک فرمانده نیروهای سوریه دموکراتیک اما گفته است نیروهای کرد مستقر در شمال سوریه به هیچ وجه با پاکسازی قومی به بهانه ایجاد منطقه امن موافقت نخواهند کرد.

چهارشنبه ۱۶ اکتبر/۲۴ مهر: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه هنگام سخنرانی در پارلمان

رئیس جمهوری ترکیه روز پنج‌شنبه ۱۷ اکتبر/ ۲۵ مهر پس از دیدار با مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، آتش‌بس ۵ روزه میان دولت ترکیه و نیروهای کرد را به شرطی پذیرفت که کردها از منطقه مورد نظر اردوغان در خاک سوریه عقب‌نشینی کنند، اما اخبار ضد و نقیضی از نقض آتش بس از سوی ترکیه شنیده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز و به نقل از فرماندهان میدانی کرد مستقر در شمال سوریه، با وجود توافق آتش‌بس میان طرف‌های درگیر، ترکیه از روز جمعه در چند نوبت به اهدافی عمدتا غیر‌نظامی در نزدیکی شهر رأس‌العین (سری‌کانی) حمله کرده است.

یک مقام آمریکایی درباره نقض آتش‌بس از سوی ترکیه به رویترز گفته است درگیری‌ها تا حدود زیادی متوقف شده اما توقف کامل درگیری‌ها نیازمند زمان کافی است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعه از گفت‌وگوی تلفنی خود با همتای ترکش خبر داد و گفت نقض آتش بس در منطقه شمال سوریه مربوط به موارد جزئی بوده و مساله‌ای ادامه‌دار نخواهد بود.

ترامپ همچنین در توئیتی نوشت که آمریکا امنیت میدان‌‌های نفتی در شمال و شرق سوریه را تضمین می‌کند.

با وجود اختلاف‌های اساسی میان مقامات آمریکایی و دولت ترکیه بر سر محدوده منطقه حائل مورد نظر دولت ترکیه در شمال سوریه، سرانجام طبق یک توافق ۱۳ ماده‌ای که روز پنج‌شنبه در آنکارا به امضای هیأت عالی‌رتبه آمریکایی و دولت ترکیه رسید، طرف‌های درگیر در شمال سوریه موظف شدند تا خروج کامل نیروهای کرد سوری از مناطق مورد نظر دولت ترکیه در شمال سوریه، آتش‌بس برقرار باشد.

مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا در همین راستا گفته است نیروهای نظامی آمریکا در اجرای این توافق‌نامه و ایجاد منطقه امن نقشی نخواهند داشت.

مظلوم کوبانی، از فرماندهان نظامی نیروهای سوریه دموکراتیک درباره ایجاد منطقه امن در شمال سوریه از سوی دولت ترکیه گفته است اگر ایجاد این منطقه به اشغال نظامی و آوارگی ساکنان محلی بینجامد، دیگر نامش منطقه امن نخواهد بود.

به گفته این فرمانده نظامی، نیروهای کرد مستقر در شمال سوریه به هیچ وجه با پاکسازی قومی به بهانه ایجاد منطقه امن موافقت نخواهند کرد.

اردوغان اما گفته است در صورت عدم عقب‌نشینی نیروهای سوریه دموکراتیک از منطقه مورد توافق، عملیات گسترده نظامی را در شمال سوریه مجددا آغاز خواهد کرد.

طبق گفته اردوغان، طول منطقه امن مورد نظر او در شمال سوریه ۴۰۰ کیلومتر و عمق پیشروی برای ایجاد این منطقه حداقل ۳۲ کیلومتر خواهد بود.

او در یک نشست خبری در عصر روز گذشته درباره ادامه روند آتش‌بس در شمال سوریه گفت اگر تا عصر روز سه‌شنبه، وعده‌ها در مورد خروج نیروهای سوریه دموکراتیک از شمال سوریه عملی نشود، عملیات نظامی ارتش ترکیه گسترده‌تر از قبل مجددا آغاز خواهد شد.

اردوغان نیروهای کرد مستقر در شمال سوریه را تروریست می‌نامد و قصد دارد با ساکن کردن گروه‌های جهادی تحت حمایت دولت ترکیه در مناطقی از شمال سوریه این نیروها را وادار به عقب‌نشینی از مرزهای ترکیه کند.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه پس از توافق آتش‌بس در همین باره گفته است:

«آنچه آمریکا و ترکیه بر سر آن توافق کرده‌اند یک آتش‌بس نیست چرا که توافق آتش‌بس بین دو طرف درگیر دارای مشروعیت ممکن است.»

به گفته چاووش‌اوغلو مطابق توافق با آمریکا ترکیه عملیات خود را متوقف می‌کند تا «تشکیلات تروریستی» منطقه امن را تخلیه کند.

بنابر اعلام سازمان صلیب سرخ، پس از آغاز عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه تاکنون ۲۰۰ هزار نفر از ساکنان شمال سوریه مجبور به ترک محل زندگی خود شده‌اند.

همچنین ترکیه از سوی سازمان عفو بین‌الملل به ارتکاب جنایات جنگی در خلال عملیات نظامی در سوریه متهم شده است.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.