ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طیبه سیاوشی: برخورد با باندهای قاچاق کودکان کار باید با کیفر بازدارنده باشد

به گفته این نماینده مجلس، ۶۰ درصد کودکان کار غیر ایرانی هستند و برای حل این معضل باید جلوی مهاجرت غیرقانونی آنها به داخل کشور گرفته شود.

نایب رئیس فراکسیون پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اجتماعی مجلس با تاکید بر ضرورت برخورد جدی با باندهای قاچاق کودکان کار گفت اگر کیفر بازدارنده در این موضوع -که به نوعی قاچاق این بچه‌ها به ایران برای بهره‌کشی اقتصادی است- وجود داشته باشد، قطعا موثر خواهد بود و این جریان کاهش پیدا می‌کند، در غیر این صورت این موضوع همچنان ادامه می‌یابد.

کودکان کار - زباله گردی

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، طیبه سیاوشی روز یک‌شنبه ۵ آبان ماه با اعلام اینکه درصد بالایی از کودکان کار در ایران از خارج کشور به داخل قاچاق شده‌اند، گفت که ۶۰ درصد این کودکان غیر ایرانی هستند و برای حل این معضل باید جلوی مهاجرت غیرقانونی آنها به داخل کشور گرفته شود.

این نماینده مجلس درباره حل معضل کودکان زباله‌گرد گفت که طبق قانون متولی امر کودکان کار، وزارت کار و به ویژه سازمان بهزیستی هستند و بنابراین مخاطب این مورد را وزارت کار و سازمان بهزیستی می‌دانیم.

سیاوشی با اشاره به عدم وجود نظارت بر پیمانکارهای خصوصی شهرداری و به کار گیری کودکان زیر ۱۵ سال در زمینه بازیافت زباله، حاصل این روند را ثروت‌اندوزی پیمانکاران دانست و گفت:

«طبق قانون کار پیمانکارها باید افراد بالای ۱۵ سال را به کار بگیرند. پیمانکارهایی که به شهرداری‌ها وارد شده‌اند، طی این سال‌ها ساز و کار پیچیده‌ای ایجاد کرده‌اند و با توجه به ثروتی که بازیافت زباله ایجاد می‌کند، باید یک نهادی روی این موضوع نظارت کند و در تعامل با وزارت کار، وزارت کشور یا شهرداری و بهزیستی این مسأله حل و فصل شود.»

سیاوشی درباره بهره‌کشی اقتصادی از کودکان کار که در شهرهای مختلف اتفاق می‌افتد نیز گفت:

«اگر به نیروی کار نیاز است، قرار نیست بچه‌ها مورد بهره‌کشی اقتصادی قرار ‌گیرند، بلکه این بچه‌ها در تمام دنیا در کمپ یا اردوگاه‌هایی زندگی می‌کنند و مهارتی را کسب می‌کنند.»

به گفته این نماینده مجلس، اغلب کودکان کاری که در ایران هستند، زبان فارسی را می‌دانند و باید نوشتن یاد بگیرند تا زندگی خود را در این کشور اداره کنند و این در حالی است که به نیروی کار نیاز باشد و بخواهند آنها را نگه دارند.

نایب رئیس فراکسیون پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اجتماعی ماه گذشته نیز در باره ساماندهی کودکان کار گفته بود ساماندهی کودکان کار امری ضروری است اما بهزیستی و سایر دستگاه‌ها هر چه‌قدر تلاش می‌کنند به نتیجه نمی‌رسند زیرا قدرت مافیا از دستگاه‌های متولی بیشتر است.

یکی از مراکز نگهداری از کودکان کار و خیابان در تهران مرکز بعثت واقع در پارک بعثت تهران است که بنا بر اعلام نهادهای متولی این مرکز، بخشی از کودکانی که در آنجا نگهداری می‌شوند خارجی نبوده و شهروندان ایران محسوب می‌شوند.

همچنین هادی شریعتی، نایب رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان، تیر ماه امسال با اشاره به مرکز یاسر به عنوان یکی از مراکز نگهداری از کودکان کار و خیابان گفته بود:

«غیراصولی بودن طرح ساماندهی کودکان کار را می‌توان در وضعیت اسفبار مرکزی مثل “یاسر” که محل نگهداری موقت کودکان کار است، مشاهده کرد. این مرکز برای کودکان کار چیزی شبیه به زندان است و مسأله اینجاست: چرا با کودکان کار که از آسیب‌دیدگان اجتماعی و قربانی وضعیت ناگوار اقتصادی هستند، همانند یک مجرم باید برخورد شود؟»

به نوشته رسانه‌ها مرکز یاسر تنها ظرفیت نگهداری از ۳۵ نفر را دارد اما هم اکنون بیش از ۱۵۰ کودک کار در این مرکز نگهداری می‌شوند.

اواخر تیر ماه و پس از انتشار خبر فوت و جراحت کودکانی که در مرکز دیگری در تهران به نام مرکز افسریه نگهداری می‌شوند، مهشید موقر، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان تهران بدون اینکه توضیح دیگری در زمینه منشاء این خبر بدهد تنها به تکذیب خبرهای منتشر شده در این زمینه اکتفا کرد.

خبرگزاری تسنیم اما مهر ماه ۹۶ به نقل از ناهید تاج‌الدین، عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام کرده بود شمار کودکان کار در ایران رقمی بین ۳ تا ۷ میلیون نفر تخمین زده می‌شود.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.