ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بانک‌های مالزی حساب‌های بانکی ایرانیان را مسدود می‌کنند

بانک‌های مالزی به ایرانیان ساکن این کشور یک ماه فرصت داده‌اند تا پول‌های خود را از حساب‌های بانکی‌شان خارج کنند. این اقدام به دلیل تحریم‌های مالی آمریکا علیه ایران صورت می‌گیرد.

بانک‌های مالزی حساب‌های بانکی اشخاص و شرکت‌های ایرانی را می‌بندند. این اقدام به‌دلیل تحریم‌های بانکی آمریکا علیه ایران انجام می‌شود.

"Bukit Tinggi" by isriya is licensed under CC BY-NC 2.0 بانک‌ «سی‌آی‌ام‌بی» مالزی

رویترز چهارشنبه ۸ آبان / ۳۰ اکتبر در گزارشی از بستن ناگهانی حساب‌های بانکی ایرانیان در مالزی خبر داد.

براساس این گزارش، بانک‌ها به ایرانیان ساکن مالزی یک ماه فرصت داده‌اند تا پول‌های خود را از حساب‌های بانکی‌شان خارج کنند.

شماری از افراد که در مالزی حساب بانکی داشته‌اند، خبر بسته شدن «فله‌ای» حساب‌های خود را تأیید کرده‌اند. سفارت ایران در در کوالالامپور نیز این موضوع را تأیید کرده است.

بهرنگ صمدی، مدرس دانشگاه به رویترز گفته است بانک‌های مالزی «کاتولیک‌تر از پاپ شده‌اند». او گفت که یکی از ۱۰ هزارایرانی ساکن مالزی است و در ماه اوت گذشته متوجه شده که بانک‌اش (CIMB) حساب ۱۴ ساله او را بسته است.

صمدی افزود: «در کشورهای غربی هیچ مشکلی در باز کردن حساب‌های بانکی وجود ندارد. آن‌ها فقط نسبت به نقل و انتقالات مالی حساس هستند، به‌ویژه در مبالغ کلان.»

علت مسدود شدن حساب‌های بانکی ایرانیان توسط بانک‌های مالزی، تحریم‌های مالی آمریکا علیه ایران عنوان شده است.

روشن نیست که آیا بسته شدن حساب‌های بانکی ایرانیان با ردیابی یک تانکر ایرانی در سواحل مالزی در سال جاری مرتبط بوده است یا خیر. رویدادی که موجب نارضایتی آمریکا شد.

رویترز ۹ فروردین / ۲۹ مارس سال جاری، با استناد به داده‌های ردیابی کشتی‌ها، از پهلو گرفتن یک تانکر حاوی سوخت (نفت کوره) ایران در سواحل مالزی خبر داد. ساعاتی پیش از آن، سیگال مندلکر، معاون امور تروریسم و امور مالی در وزارت خزانه‌داری آمریکا در سفر به سنگاپور از کشورهای منطقه خواسته بود تا نسبت به «شیوه‌های مختلف ایران برای فریب جامعه بین‌الملل در ارتباط با فروش نفت» هوشیار باشند.

وزارت امور خارجه آمریكا و سخنگوی نخست‌وزیری مالزی به سؤالات رویترز در مورد بستن حساب‌های بانکی ایرانیان در مالزی پاسخی ندادند.

بسیاری از ایرانیان گفته‌‌اند که از ده‌ها هموطن خود شنیده‌اند که اطلاعیه‌هایی در همین زمینه از بانک‌ «سی‌آی‌ام‌بی» و «ار‌اچ‌بی بانک» دریافت کرده‌اند.

در اطلاعیه بانک‌ «سی‌آی‌ام‌بی» که نسخه‌ای از آن نیز به دست رویترز رسیده، آمده است: «متأسفیم از این‌که باید به شما اطلاع دهیم که قادر به ادامه روابط بانکی نیستیم».

بانک‌ها دلیلی برای این اقدام خود ارائه نکرده‌اند، اما برخی از افراد گفته‌ند که مقامات بانکی این اقدام را به بررسی دقیق‌تر تحریم‌ها مربوط دانسته‌اند.

بانک مرکزی مالزی به شکایت یکی از ایرانیان که توسط رویترز مشاهده شده با ایمیلی پاسخ داده و نوشته است، چنین مواردی بستگی به میزان خطر و ارزیابی آن توسط خود بانک‌ها دارد.

اما در ماه ژوئیه در وب‌سایت بانک مرکزی مالزی به بیانیه‌ای از کارگروه اقدام مالی (FATF) اشاره شد که در آن اعضای این سازمان دیده‌بان پولشویی در جهان خواستار «افزایش دقت و احتیاط» در مورد ایرانیان شده بودند.

ایران از چهار لایحه مرتبط با توصیه‌های گروه ویژه اقدام مالی دو لایحه را تصویب کرده و دو لایحه دیگر درباره پیوستن جمهوری اسلامی به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) و کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) در مجمع تشخیص مصلحت نظام معطل مانده است.

گروه ویژه اقدام مالی ۲۶ مهر/ ۱۸ اکتبر در آخرین روز اجلاس خود در پاریس، تا بهمن ۹۸ / فوریه ۲۰۲۰  به ایران فرصت داد که با تصویب کنوانسیون‌های پالرمو و تامین مالی تروریسم هنجارهای جامعه بین‌الملل در مقابله با پولشویی را بپذیرد.

سفارت ایران در کوالالامپور گفته است که برای حل این مشکل تلاش می‌کند. این سفارت هفته گذشته در ایمیلی به رویترز با بیان این‌که شرکت‌های ایرانی نیز از این محدودیت‌ها بی‌نصیب نمانده‌اند، گفت: «ما امیدواریم که با حسن‌نیت و همکاری مقامات مالزی، مذاکرات نتیجه مثبتی به‌همراه داشته باشد.»

اکنون ایرانیان ساکن مالزی با مشکل پرداخت شهریه مدارس یا صورت‌حساب‌های بیمارستان‌ها مواجه شده‌اند.

یکی از آن‌ها که نمی‌خواست نامش فاش شود گفت: «بدون داشتن حساب بانکی باید از روش‌های قدیمی مثل نگه داشتن پول در زیر بالش یا فلاکس چای استفاده کنیم. (...) این عادلانه نیست.»

آمریکا قصد دارد تحریم‌های خود علیه ایران را شدت بخشد. استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا دوشنبه ۶ آبان / ۲۸ اکتبر پس از دیدار و گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که ایالات متحده تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را با تکیه بر پیشنهادهای دولت اسرائیل افزایش خواهد داد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ساها

    مالزی سالهاست که دو دوزه بازی می کنه؛ در ظاهر حساب چهار تا دانشجو رو می بنده، تا صداشون در بیاد و در بوق سرنا کنند، در پشت پرده هم تبدیل به عوامل پشت پرده و شرکتهای رژیم جمهوری اسلامی شده! مگر امثال بابک زنجانی کجا بانک می زدند؟ و میلیونها دلار پول مردم ایران را در مالزی انباشته می کردند؟ دقیقاً همانزمان دولت مالزی حساب بانکی چند ده تا دانشجو رو مسدود کرد، و برای بعضی ایرانیان که هیچ کاره بودند و دستشان از زمین و آسمان کوتاه بود حساب بانکی باز نمی کرد. راستی چه خبر از میلیونها دلار پول انباشته شده مسئولین ایران در بانکهای مالزی؟ آیا دولت مالزی آنها را هم می بندد؟

  • سیاوش

    مسدود می کنند یا می بندند ؟ مانند سازمان صدا و سیما می نویسید !