ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مدیرمسئول رسالت: قالیباف احتمالاً از تهران کاندیدای انتخابات مجلس می‌شود

محسن پیرهادی، دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی گفته احتمالا محمدباقر قالیباف از لیست انتخابی تهران در انتخابات مجلس یازدهم شرکت می‌کند.

هنوز تا انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی کمتر از چهار ماه باقی مانده، اما گمانه‌زنی‌ها بر سر نامزدهای این انتخابات از مدت‌ها پیش آغاز شده است. محمدباقر قالیباف، شهردار سابق تهران و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از کسانی است که از احتمال شرکت او در انتخابات مجلس سخن به میان آمده. محسن پیرهادی، از چهره‌های نزدیک به قالیباف اکنون از احتمال حضور در فهرست نامزدهای اصول‌گرا از تهران خبر داده است.

محمدباقر قالیباف، از چهره‌های مطرح اصولگرایان

محسن پیرهادی، دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی و مدیر مسئول روزنامه رسالت، جمعه ۱۰ آبان در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در خصوص گمانه‌زنی‌ها درباره حضور محمدباقر قالیباف در انتخابات یازدهمین دوره مجلس از حوزه انتخابیه تهران یا مشهد گفت:

«برداشت شخصی من این است که در صورت نامزدی در انتخابات، ایشان از حوزه انتخابیه تهران به مجلس ورود کنند، اما این که تصمیم قطعی ایشان چیست، باید منتظر ماند و دید و نظر بنده گمانه‌زنی است و قطعی نیست ... حضور یا عدم حضور آقای قالیباف در انتخابات مجلس، تابع مولفه‌های متعددی است، از جمله این که ایشان چهره‌ای ملی است و ممکن است شرایط به گونه‌ای پیش رود که از منظر نخبگان جریان انقلاب، حضور ایشان، ضرورت پیدا کند.»

در هفته‌های گذشته و با نزدیک‌تر شدن به زمان برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس، گمانه‌زنی‌ها و خبرهای ضد و نقیض در مورد شرکت کاندیداهای مختلف شدت گرفته است. محمدباقر قالیباف، از چهره‌های جناح اصولگرا ــ که مبتکر «نواصول‌گرایی» است‌ــ یکی از افرادی است که گمانه‌زنی‌ها در مورد حضور او در انتخابات یازدهمین دوره مجلس در جریان است و پیشتر بسیاری خبر از حضور او در لیست انتخابی مشهد داده بودند.

قالیباف که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۶ یکی از نامزدهای اصول‌گرایان بود، بالاخره به نفع ابراهیم رئیسی، ریاست کنونی قوه قضائیه ــ اما نه به دلخواه خود ــ کنار کشید. پس از شکست اصول‌گرایان در برابر حسن روحانی، شهردار سابق تهران در نامه‌ای سرگشاده و انتقادی اصول‌گرایان را به «خودانتقادی» فراخواند و از «جوانان انقلابی» خواست تا «آتش‌به‌اختیار» وارد صحنه شوند. قالیباف در انتها با طرح پرسش‌هایی خواستار اندیشیدن به «ویژگی‌ها و مبانی نواصول‌گرایی» شد.

محسن پیرهادی نیز با اشاره به جریان «نواصول‌گرایی» تأکید کرد که قالیباف و همفکرانش از رویکرد نواصولگرایانه کوتاه نمی‌آیند و در تلاش برای توافق با شورای وحدت اصول‌گرایان در این زمینه هستند.

شهردار سابق تهران تاکنون رسما اعلام نکرده که قصد شرکت در انتخابات مجلس یازدهم دارد. حسن بیادی، دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی نیز پنج‌شنبه ۹ آبان گفت که هنوز از شرکت قالیباف در انتخابات آتی مجلس اطلاعی ندارد، اما شرکت شهردار سابق تهران را اقدام پسندیده‌» توصیف کرد و گفت:

«امثال قالیباف برای ترغیب و تشویق مردم برای مشارکت در انتخابات بتوانند نقش‌آفرینی کنند و این حق قانونی هر کسی است که در انتخابات می‌تواند شرکت کند و ظرفیت مدیریتی و اجرایی آقای قالیباف اگر بیشتر از سایرین نباشد، کمتر از آنان نیست.»

چندی پیش، رضا شیران خراسانی، نماینده مردم مشهد در مجلس نیز درباره حضور قالیباف در انتخابات مجلس گفت: «با قطعیت می‌گویم آقای قالیباف نه از مشهد و نه از تهران کاندیدا نمی‌شود، چرا که قصدی برای حضور در انتخابات مجلس ندارد.»

شیران خراسانی در عین حال تأکید کرد که شورای وحدت اصول‌گرایان در مورد حضور نمایندگان وابسته به این جریان در انتخابات مجلس یازدهم تصمیم‌گیری می‌کند،

سعید جلیلی، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، از دیگر چهره‌های جریان اصولگرا است که این روزها گمانه‌زنی ها در مورد حضور او در انتخابات یازدهمین دوره مجلس نیز بالا گرفته است.

حوزه انتخابیه مورد نظر دبیر سابق شورای امنیت ملی جمهوری اسلامی نیز هنوز مشخص نیست. برخی گمانه‌زنی‌ها از حضور جلیلی در انتخابات از مشهد حکایت دارد و برخی دیگر پیش‌تر از قرار گرفتن رئیس سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در صدر فهرست جبهه پایداری در تهران خبر داده بودند.

فهرست پایداری به سرلیستی جلیلی قرار بود با فهرست اصلاح‌طلبان به سرلیستی محمدرضا عارف و فهرست شورای وحدت به سرلیستی محمدباقر قالیباف رقابت کند، اما این گمانه‌زنی اکنون با شک و تردید بیشتری مواجه شده است.

با نزدیک شدن به انتخابات یازدهمین دوره مجلس، بار دیگر دغدغه حاکمیت و جناح‌های سیاسی شرکت‌کننده در انتخابات برای افزایش مشارکت هرچه بیبشتر مردم بالا گرفته است. علاوه بر آن هر جریانی با برجسته کردن چهره‌های شناخته شده، سعی در کسب موفقیت در انتخابات پیش‌رو را دارد.

اولین دوره انتخابات یازدهمین دوره مجلس ایران، دوم اسفند سال جاری برگزار خواهد شد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.