ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چندین کشته و مجروح در حمله به کنسولگری ایران در کربلا

عده‌ای از دیوار بالا رفتند و پرچم عراق را به اهتزاز درآوردند. ساعتی قبل از این واقعه نخست‌وزیر عراق از تشکیل یک کمیته تحقیق خبر داد. 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس مقامات امنیتی عراق صبح دوشنبه ۴ نوامبر/ ۱۳ آبان اعلام کردند که در درگیری با معترضان در اطراف کنسولگری ایران در کربلا، دست‌کم سه نفر کشته و ۱۹ نفر مجروح شدند. بر اساس این گزارش دست‌کم ۷ نفر از مأموران امنیتی نیز در درگیری‌های شامگاه گذشته مجروح شده‌اند. میر مسعود حسینیان، سرکنسول ایران در کربلا از مسافران و زائران خواست «تا برقراری امنیت لازم» از سفر به کربلا خودداری کنند.

یکشنبه ۳ نوامبر/ ۱۲ آبان: معترضان ابتدا کنسولگری ایران در کربلا را محاصره کردند و سپس محوطه آن را به آتش کشیدند (عکس: توییتر)

شماری از معترضان عراقی که عده آن‌ها بیش از هزار نفر تخمین شده، شامگاه یکشنبه ۳ نوامبر/ ۱۲ آبان در اطراف کنسولگری ایران در کربلا گرد آمدند. بر اساس فیلم‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، گروهی از معترضان ابتدا دیوار و سپس با پرتاب کوکتل مولوتوف محوطه کنسولگری را به آتش کشیدند. عده‌ای از دیوار بالا رفتند و پرچم عراق را به اهتزاز درآوردند.

میر مسعود موسویان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با شبکه عربی‌زبان العالم (وابسته به ایران) در پی این حوادث اعلام کرد که نیروهای امنیتی بر اوضاع مسلط‌اند و شرایط را در اطراف کنسولگری ایران در کربلا به حالت عادی درآورده‌اند.

فرماندهی پلیس کربلا هم اعلام کرد که اوضاع در اطراف کنسولگری جمهوری اسلامی تحت کنترل است.

ویدیو:یکشنبه ۳ نوامبر/ ۱۲ آبان: شروع حریق در کنسولگری ایران در کربلا

انسداد خیابان‌ها در بغداد

ساعتی قبل از حمله به کنسولگری ایران در کربلا، شبکه الجزیره و خبرگزاری رویترز گزارش داده بودند که معترضان در بغداد خیابان‌ها و معابر پایتخت را مسدود کرده‌اند.

دانشجویان معترض نیز عبور و مرور را با پارک کردن خودروها در شاهراه‌های اصلی بغداد مختل کردند. بر اساس گزارش‌ها، پلیس از مداخله خودداری کرده است. اعتراضات در مدارس و دانشگاه‌ها با تحصن دانشجویان و تمدید اعتصاب از سوی اتحادیه معلمان همراه شد و سندیکاهای مهندسان، پزشکان و وکیلان نیز حمایت خود را از اعتراضات اعلام کردند.

گزارش‌ها همچنین حاکی از تعطیلی بسیاری از ادارات دولتی و تجاری و برقراری شرایط مشابه با بغداد در شهرهای جنوبی عراق است. مسدود شدن راه‌ها بسیاری از فعالیت‌ها را مختل کرده و معترضان می‌گویند برای اعمال فشار بیشتر بر دولت تنها به کارکنان بیمارستان‌ها و نیروهای پلیس اجازه عبور و مرور خواهند داد.

عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق، همزمان با این تحولات با انتشار بیانیه‌ای از معترضان خواست به زندگی روزانه خود بازگردند.

اعتراضات خیابانی در بغداد و ۱۰ استان جنوبی و جنوب شرقی عراق وارد مرحله دوم و تازه‌ای شده است. معترضان از جمعه گذشته خواهان تغییر نظام پارلمانی به نظام ریاستی و خاتمه دادن به مداخله خارجی در کشورشان هستند.

مکان‌های ویژه برای تجمعات اعتراضی

عادل عبدالمهدی در بیانیه روز یکشنبه خود با شناسایی حق معترضان در ادامه تجمعات اعتراضی در مکان‌های ویژه، خواهان پایان اعتراضات خیابانی و تعطیلی روند زندگی اجتماعی و اقتصادی کشور شد.

در اعتراضات سراسری اکتبر تا نوامبر دست‌کم ۲۵۰ نفر کشته شده‌اند. مأموران امنیتی و برخی اشخاص نقابدار با گلوله‌های جنگی معترضان را هدف قرار داده‌اند. عبدالمهدی در بیانیه خود از تشکیل یک کمیته تحقیق با حضور نهادهای دولتی و غیر دولتی خبر داد. این کمیته به دستور نخست‌وزیر مکلف شده است درباره حمله نیروهای امنیتی به معترضان با شلیک مستقیم گاز اشک‌آور و استفاده از گلوله‌های جنگی در مقابله با معترضان تحقیق کند.

عبدالمهدی گفت بعد از یک ماه که از اعتراضات و تعطیلی مدارس و ادارات می‌گذرد زمان آن فرارسیده که زندگی اجتماعی به حالت عادی برگردد.

در دو روز گذشته معترضان راه‌های منتهی به بندر ام‌القصر و برخی میدان‌های نفتی در جنوب عراق را مسدود کرده‌اند. عبدالمهدی در بیانیه خود گفت انسداد راه‌ها و بندر ام القصر و اعتصاب سراسری باعث کمبود کالا، افزایش قیمت‌‌ها و دشواری اقدامات امدادی شده و به همین جهت، دولت از معترضان می‌خواهد در مکان‌های ویژه به اعتراضات خود ادامه دهند.

بعد از اعتراضات سراسری در دی ۹۶ در ایران هم دولت روحانی مکان‌های مشخصی را برای تجمع و اعتراض در شهرهای مختلف تعیین کرده بود. اما در شهریور سال جاری دیوان عدالت اداری این مصوبه را خلاف قانون اساسی جمهوری اسلامی دانست و آن را رد کرد.

خبرگزاری‌های عراق شنبه‌شب به نقل یک منبع آگاه سیاسی از سفر ناگهانی مقتدی صدر به ایران خبر دادند و گفتند او از طریق فرودگاه نجف وارد ایران شده است. اگر ایت خبر حقیقت داشته باشد، این دومین بار در طی یک هفته است که رهبر جریان سائرون و از مخالفان دولت عبدالمهدی به ایران سفر می‌کند.

پانویس:

این گزارش با اطلاعات تازه به روز شد و تیتر آن هم تغییر کرد

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.