ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بدنه جبهه اصلاحات نامزدهای اصلاح‌طلبان را برمی‌گزیند

با نزدیک شدن انتخابات اختلاف‌نظر اصلاح‌طلبان ادامه دارد. شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان طرح «سرا» را تصویب کرد تا بدنه اجتماعی این جبهه نامزدها را برگزیند. برخی با این طرح مخالفت کرده‌اند.

در حالی‌که کمتر از چهار ماه به انتخابات مجلس یازدهم باقی مانده است در جبهه اصلاح‌طلبان همچنان اختلاف نظرهایی وجود دارد. شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان طرحی به نام «سرا» را تصویب کرده است تا بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان نامزدهای خود برای انتخابات را برگزیند. این طرح به اجرا در نیامده با مخالفت‌هایی روبه‌رو شده است.

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان شامگاه یکشنبه ۱۲ آبان در بیست و دومین نشست خود تصمیم‌گیری درباره لیست‌های انتخاباتی را به بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان واگذار کرد.

در این نشست طرحی به نام «سرا» تصویب شد که بر اساس آن بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان شامل اعضای احزاب اصلاح‌طلب و همه فعالان سیاسی و مدنی اصلاح‌طلب با عضویت در یک سامانه رأی‌سنجی می‌توانند در گزینش نامزدهای اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس شرکت کنند.

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان این طرح را گام جدیدی به سمت «انتخاب دموکراتیک‌تر، شفاف‌تر و کاراتر» نامزدهای جبهه‌ اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دانسته است.

‎پرستو سرمدی، عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به خبرگزاری دانسجویان ایران (ایسنا) گفته است که با اجرای این طرح، تصمیم‌گیری در مورد انتخابات از نهاد بالادستی شورای عالی به بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان منتقل می‌شود و نهادهای بالادستی در جریان اصلاحات تنها مجری تصمیمات بدنه اجتماعی اصلاحات خواهند بود.

سرمدی گفت: «اصلاح‌طلبان با این تغییر نشان دادند، تغییرات اجتماعی را درک می‌کنند و امکان افزایش انسجام جبهه‌ای بر پایه دموکراسی درونی در آن‌ها وجود دارد.»

به‌گفته او «محمد خاتمی، رهبر جریان اصلاحات از موافقان این طرح است».

سرمدی اظهار امیدواری کرد که طرح «سرا» به «بازگشت پویایی و تحرک به جامعه کمک کند».

در همین حال، غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی دوشنبه ۱۳ آبان از تصویب کلیات طرح «سرا» انتقاد کرد و گفت: «آن چه انتخابات را معنادار می‌کند و به مردم رغبت رأی‌دادن می‌بخشد، نتیجه رأی‌دادن است و نه مناسک آن. شکل‌گرایی و مناسک‌گرایی سیاسی چه برای حکومت چه برای اصلاحات بیراهه است. به فکر کارآمدی اصلاحات باشیم.»

کرباسچی خطاب به اصلاح‌طلبان افزود: «بگویید در مجلس یازدهم چه می‌کنید تا مردم درباره رأی‌دادن و ندادن به شما تصمیم بگیرند. برای مردم اهمیتی ندارد که چگونه نامزد شده‌اید، مهم این است که چه می‌کنید.»

پیش از این در یکم آبان‌ماه جاری، محمدرضا عارف، رئیس شواری عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم، ضمن تأکید بر تلاش‌های این شورا برای بالا بردن هرچه بیشتر مشارکت مردم در انتخابات، اعلام کرد که در انتخابات یازدهمین دوره مجلس اصلاح‌طلبان دیگر به راهبرد ائتلاف تکیه نمی‌کنند و با «لیست اصلاح‌طلبانه» به میدان می‌آیند.

پیشتر محمدرضا تاجیک، فعال سیاسی که یکی از نظریه‌پردازان اصلاحات دانسته می‌شود، گفته بود با لیستی رأی دادن مخالف است. تاجیک به اصلاح‌طلبان پیشنهاد کرده بود به جای انبوهی از کاندیداهای غیرمنسجم، دو کاندیداری خوب معرفی کنند. تاجیک با تأکید بر اینکه «باید آگاهانه در بازی قدرت شرکت کرد»، از اصلاح‌‌طلبان خواست برای پیروزی در «بازی قدرت» شرکت نکنند، بلکه باید به بیرون قدرت بروند تا قدرت دوباره بگیرند.

در روز‌های اخیر گزارش‌های متفاوتی از رایزنی‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان منتشر شده است. در حالی‌که گروهی از اصلاح‌طلبان از شرکت فعال در انتخابات سخن می‌گویند اما هنوز بر سر ارائه «لیست ائتلافی» همچون دوره قبل یا «لیست اصلاح‌طلبانه» اختلاف نظر دارند.

نگرانی‌های جناح اصلاح‌طلب و محمدرضا عارف، به انتخابات دهمین دوره مجلس در سال ۱۳۹۵ باز می‌گردد. زمانی که اصلاح‌طلبان با تشکیل فراکسیون امید متشکل از ۱۶۷ نماینده اعلام کردند که در اکثریت هستند و با این رویکرد، سعی در پیروزی در این انتخابات و به ریاست رساندن عارف به ریاست مجلس را داشتند. اما همزمان جناح اعتدالگرا که حامی دولت حسن روحانی است، با تشکیل فراکسیون اعتدال که بعد از اعتراض اصلاح‌طلبان به فراکسیون مستقلین تغییر نام داد، موجب ریزش اعضا در دو جناح دیگر، علی‌الخصوص اصلاح‌طلبان شد و با ائتلاف با فراکسیون ولائی‌ها، موفق شدند علی لاریجانی را به ریاست مجلس منصوب کنند.

گروهی از نظریه‌پردازان اصلاح‌طلبان همچون مصطفی تاج‌زاده نیز از «لیست اصلاح‌طلبانه» دفاع می‌کنند اما شرکت در انتخابات را مشروط به پذیرش این لیست از سوی شورای نگهبان می‌دانند. آن‌ها می‌گویند اگر لیست اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شد نباید در انتخابات شرکت کرد.

در روزهای اخیر در میان محافل اصلاح‌طلب گفته می‌شود که محمد رضا عارف انتخابات شرکت نخواهد کرد و ظاهراأ خود را برای ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ آماده می‌کند.

عبدالله ناصری و علی شکوری‌راد، دو نفر از چهره‌های اصلاح‌طلب  این خبر را تأیید کرده‌اند، اما شهیندخت مولاوردی، یکی دیگر از اصلاح‌طلبان این خبر را «شایعه» دانسته است.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۲ اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.