ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زنجیره سانتریفیوژهای IR-6 در نطنز فعال شد

علی اکبر صالحی همزمان با سالگرد اشغال سفارت آمریکا و قبل از اعلام گام چهارم، از زنجیره ۳۰ تایی سانتریفیوژهای پیشرفته رونمایی کرد.

همزمان با چهلمین ساگرد اشغال سفارت آمریکا، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از از زنجیره ۳۰ تایی سانتریفیوژهای IR-6 در تأسیسات نظنز رونمایی کرد. اتحادیه اروپا بلافاصله با انتشار بیانیه‌ای از ایران خواست در تصمیم خود نسبت به کاهش تعهداتش در برجام تجدید نظر کند.

تأسیسات هسته‌ای ایران در نطنز. همزمان با افزایش تولید اورانیوم در نطنز وزی ارتباطات از نصب یک فایروال برای جلوگیری از خرابکاری صنعتی خبر داد. تأسیسات نطنز در سال ۸۹ هدف بدافزار استاکس‌نت قرار گرفت (عکس: آرشیو)

از ۱۸ اردیبهشت سال جاری، بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، ایران تاکنون در سه مرحله با افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم سطح تعهدات خود در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ را کاهش داده است. قرار است چهارمین گام ایران در کاهش تعهداتش در برجام به زودی اعلام شود.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی دوشنبه ۱۳ آبان/ ۴ نوامبر گفت طی ۱۵ ماه گذشته ۱۵ سانتریفیوژ IR-6 دیگر در تأسیسات نطنز راه‌اندازی شده و اکنون زنجیره ۳۰ تایی از این سانتریفیوژهای پیشرفته هم فعال شده است. به گفته صالحی، ایران در حال حاضر ۶۰ دستگاه IR-6 در اختیار دارد که این ماشین‌ها در مجموع ۶۰۰ سو (SWU) به ظرفیت غنی‌سازی ایران افزوده‌اند.

صالحی گفت زنجیره سانتریفوژهای پیشرفته چهار سال زودتر از موعد مقرر در برجام راه‌اندازی شده و این الزاماً به معنای نقض برجام توسط ایران نیست.

— پاد (@PadDolat) November 4, 2019

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی که به مناسبت بیست و نهمین سالگرد درگذشت بنیانگذار جمهوری اسلامی در ۱۴ خرداد سال جاری ایراد کرد دستور داد که سازمان انرژی اتمی آمادگی لازم برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو را در «چارچوب برجام» یعنی بدون نقض توافق هسته‌ای فراهم کند.

علی اکبر صالحی اعلام کرد که کارشناسان هسته‌ای ایران در صدد دستیابی به سانتریفیوژهای IR-9 هستند که سرعت غی‌سازی آن ۵۰ بار بیشتر از سانتریفیوژهای نسل اول است. این سانتریفیوژها در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ذکر نشده‌اند. اگنس واندر مول، سخنگوی وزارت  خارجه فرانسه چهارشنبه  اکتبر/ مهر سال جاری در یک نشست خبری در پاریس در جمع خبرنگاران گفته بود:

«ایران باید از گذر به مرحله بسیار نگران‌کننده‌ای از اقدامات جدید که می‌تواند به گسترش تنش‌ کمک کند، خودداری کند.»

اتحادیه اروپا روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای از ایران خواست که در کاهش تعهداتش در برجام تجدید نظر کند. در بخشی از بیانیه کمیسیون اروپا آمده است:

«به ایران توصیه می‌کنیم در تصمیم خود برای راه‌اندازی سانتریفوژها تجدید نظر کرده و به محتوای توافق هسته‌ای پایبند باشد.»

به گزارش آسوشیتدپرس ماجا کوچیانیک، سخنگوی کمیسیون اروپا نیز در یک نشست خبری گفت:

«برجام مربوط به امنیت ما است و توافقی نیست که فقط برای امنیت منطقه و اروپا اهمیت داشته باشد، بلکه برای امنیت کل دنیا اهمیت دارد.»

این سخنگوی کمیسیون اروپا در بخش دیگری از سخنانش گفت که پایبندی اتحادیه اروپا به توافق به «پایبندی کامل ایران» وابسته است.

همزمان با راه‌اندازی سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر در تأسیسات هسته‌ای نظنز، علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری روز دوشنبه خود اعلام کرد که ایران قصد نداشت از برجام خارج شود اما در اثر سیاست‌های دولت آمریکا وادار به کاهش تعهداتش در توافق هسته‌ای شد. ربیعی گفت رئیس جمهوری در همان روزی که گام چهارم به اجرا دربیاید، آن را اعلام می‌کند.

— پاد (@PadDolat) November 4, 2019

پس از آنکه طرح مشترک ژاپن و فرانسه برای تخصیص ۱۸ میلیارد دلار اعتبار به ایران به نتیجه نرسید، سید عباس موسوی،  سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرده بود اتحادیه اروپا توانایی لازم برای اجرای تعهدات خود در برجام را ندارد. به همین سبب ایران آماده اجرای گام چهارم برای خروج از توافق هسته‌ای است. مهلت ایران به اتحادیه اروپا ۱۴ آبان به سر می‌رسد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.