ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واکنش‌ها به ماجرای محموله ۱۴۰ هزار تنی ذرت‌های آلوده

به گفته رئیس کمیسیون اصل نود دولت تصمیم داشت ذرت‌های آلوده را به کشور برزیل بازگرداند و اگر میسر نشد آن را به فرآورده دیگری مانند الکل تبدیل کند.

رئیس سازمان استاندارد اعلام کرد ۱۴۰ هزار حتی یک کیلو ذرت آلوده از گمرک ترخیص و وارد کشور نشده است. سازمان ملی استاندارد ایران، گمرک و وزارت کشاورزی نیز پیشتر در بیانیه‌ مشترکی ورود ذرت آلوده به ایران را تکذیب کرده بودند.  سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اما یادآوری کرد که هنوز گزارش رسمی مستندی در خصوص واردات ذرت آلوده به آفلاتوکسین به دست مجلس شورای اسلامی نرسیده است.

مسئولان سازمان ملی استاندارد، وزارت کشور و وزارت بهداشت اعلام کردند محموله ذرت‌های آلوده به آفلاتوکسین در توقیف گمرک‌اند و به کشور وارد نشده‌اند.

امیر خجسته، نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی شنبه ۱۱ آبان در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده بود  ۵۰۰ هزار تن ذرت به ارزش ۳۵ میلیون دلار و توسط چند شرکت خصوصی و دولتی با ارز اختصاصی کالاهای اساسی وارد بندر امام شده است و از این مقدار ۱۴۰ هزار تن طبق آزمایش‌های انجام شده به سم آفلاتوکسین آلوده است. به گفته او این محموله به‌رغم آلودگی هنوز در انبار نگهداری می‌شود و به‌خاطر هزینه بالا همچنان از امحا آن خودداری شده است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران روز سه‌شنبه ۱۴ آبان در واکنش به صحبت‌های نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و کاربران فضای مجازی درباره ورود ذرت آلوده به ایران گفت:

«در سال ۹۵، ۵۰۰ هزار تن ذرت وارد کشور شده بود که آزمایش بسیار دقیق بر روی این محصول انجام شده است. بر اساس نتیجه آزمایش ها، ۳۵۰ هزار تن از این ذرت ها، گواهی انطباق گرفته و آلودگی ندارد، از این رو اجازه داده شده است تا به داخل کشور وارد شود اما آلودگی به نوعی سم، در ۱۴۰ هزار تن از این ذرت ها شناسایی شده است که این میزان، هنوز در گمرک است. تا زمانی که کالا در گمرک است، به معنای این است که وارد کشور نشده است. این ذرت‌های آلوده به علت نداشتن اجازه ترخیص در گمرک مانده و حتی یک کیلوگرم از آن، به کشور وارد نشده است».

پیروزبخت احتمال وارد شدن ذرت‌های آلوده تحت «برخی فشارها» را رد کرد و گفت:

«سلامت مردم، خط قرمز فعالیت های ما است. این سازمان، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و دولت پیگیر این موضوع هستند و اعلام می کنیم که حتی یک کیلوگرم ذرت آلوده وارد چرخه مصرف نشده است».

ذرت آلوده وارد شد اما ترخیص نشد

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نیز روز دوشنبه ۱۳ آبان از بیانیه مشترک سازمان ملی استاندارد ایران، گمرک و وزارت کشاورزی در رد «شایعه ورود ذرت آلوده به ایران» خبر داد. در این بیانیه اعلام شده است تمام محموله ذرت ۳۵۰ هزار تنی وارد شده به کشور، از نظر کیفی مشکلی نداشته و کیفیت و سلامت آن‌ها، قبل از ورود به کشور از سوی سه مرجع نظارتی یعنی سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی پایش و تایید شده و سپس مجوزهای لازم برای ترخیص صادر شده است.

رحمانی فضلی، وزیر کشور نیز اعلام کرد ذرت‌های آلوده «برخلاف شایعات» ذرت علوفه‌ای و دامی هستند. او توضیح داد:

« از سال ۹۲ تا ۹۵ حدود ۳۰ میلیون تن ذرت وارد کشور شده است که در این میان یک محموله قریب به صد و پنجاه هزار تنی از طریق دریا قصد ورود به کشور داشت. دستگاه های مربوط و وزارت کشور این موضوع را به دقت رصد کردند و با همکاری دستگاه‌های متولی تخصصی نگذاشتند این کالا وارد کشور شود. در برخی رسانه‌ها این موضوع به نوعی مطرح شد که این ذرت ها خوراک انسان است اما اصلاً اینطور نیست. این محموله، ذرت علوفه ای و دائمی بوده و به هیچ وجه وارد کشور نشده است»

بر اساس اظهارات وزیر کشور دولت سه نامه درباره این محموله دریافت کرده و حسن‌ روحانی، رئیس جمهوری «دستورات محکمی» در خصوص عدم ورود این کالا به کشور صادر کرده است. او وعده داد:‌ اکنون برای مرجوع کردن یا امحا این ذرت‌ها تمهیداتی اندیشیده می شود.

 رئیس سازمان ملی استاندارد ایران نیز ۱۲ مهر اعلام کرده بود رئیس‌جمهوری دستور توقف واردات ذرت‌های آلوده به کشور و برخورد قضایی با متخلفان را صادر کرده و تکلیف کرده است که اگر این محموله مرجوع نشود، باید امحا شود.

کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت نیز خبر ورود ذرت آلوده به بازار را تکذیب کرد و آن را ناشی از رفتار «غیرحرفه‌ای و غیرمسوولانه» صدا و سیما در پخش مصاحبه امیر خجسته و دامن زدن فضای مجای به این مصاحبه خواند. جهانپور گفت:

«موضوع این است که این ذرت‌ها فقط وارد گمرک امام خمینی (ره) شده و طی این مدت اجازه خروج پیدا نکرده است».

 مجلس: خیال مردم راحت باشد

مجلس نیز روز دوشنبه برای بررسی درخصوص پرونده ذرت‌های آلوده در  کمیسیون اصل ۹۰ جلسه غیر علنی تشکیل داد.

داوود محمدی، رئیس کمیسیون اصل نود  در حاشیه این جلسه به خبرنگاران گفت:

«گزارشی به کمیسیون اصل ۹۰ رسید که ذرت‌های آلوده در گمرکات کشور وجود دارد. کمیسیون تیمی را برای بررسی موضوع اعزام کرد، جلسات متعددی برگزار شد که مسئولان گمرکات، وزارت بهداشت، سازمان استاندارد، سازمان دامپزشکی و مرکز پژوهش‌های مجلس در آن جلسات حضور داشتند. در این باره در دولت تصمیمی اتخاذ شده بود که یا این ذرت‌ها به کشوری که از آنجا وارد شده (برزیل) مرجوع شود یا چنانچه  امکان تبدیل آن به فرآورده‌ای دیگر همچون الکل وجود دارد، این اقدام صورت گیرد».

او در ادامه گفت: نظر دیگر این بود که این ذرت ها به «کشوری که با استاندارهای آنان هماهنگ است» ارسال شود و  این موضوع در کمیسیون اصل ۹۰ هم برای پیگیری مصوب شد. «خیال مردم راحت باشد که یک دانه از این ذرت‌ها هم به داخل کشور وارد نشده است. تمامی اینها در گمرکات است و کمیسیون و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط هم بر آن نظارت دارند تا به هیچ نحوی وارد کشور نشود».

 علی ابراهیمی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه گفت هنوز گزارش رسمی مستندی در خصوص واردات ذرت آلوده به آفلاتوکسین به دست مجلس شورای اسلامی نرسیده است، اما کمیسیون این موضوع را دنبال می‌کند. ابراهیمی نیز تاکید کرد: اگر ذرت یا سویا به آفلاتوکسین آلوده باشد به هیچ وجه قابل استفاده برای دام و انسان نیست و این مسئله را در کمیسیون کشاورزی مطرح خواهد کرد:‌

«ما هنوز نمی‌دانیم تا چه اندازه این خبر مستند است ولی اگر واقعیت داشته باشد به هیچ عنوان نباید وارد بازار شود، چرا که حتی اگر مصرف کننده اولیه دام باشد اثرات آفلاتوکسین در آن باقی می‌ماند و آلودگی را منتقل می‌کند. ما در خصوص ذرت و سویا هنوز نتوانسته‌ایم بحث تراریخته را حذف کنیم سویا یا ذرت آلوده به میکروب به هیچ عنوان قابل قبول نیست. بنده این موضوع را در کمیسیون کشاورزی مطرح می‌کنم تا مستندات آن مورد بررسی قرار گیرد».

به‌نظر می‌رسد به‌رغم این‌که عدم امحا یا ارجاع ذرت‌های آلود باعث نشر خبر ورود آن‌ها به ایران شده، هنوز در مورد سرنوشت این محموله ۱۴۰ هزارتنی که در انبارهای گمرک متوقف شده است توافق نظری وجود ندارد. در مورد این‌که مسئولیت خرید این محموله بر عهده چه نهادهایی‌ست نیز توضیح دقیقی از سوی مقامات ارائه نشده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    رژیم آخوندی سالهای سال است که اقدام به واردکردن آلوده ترین وبی کیفیت ترین اقلام مورد استفاده عمومی مردم کرده ومی کند زیراکه این اقلام با قیمت های بسیاربسیارنازلی دراختیار تجارآخوندی ازکشورهای خارجی قرارداده میشود...مرغ های یخ زده و برنج و حبوبات مسموم هندی وچینی که سالهادرایران به فروش رفته است..چه میشود تاجر آقازاده مسلمان که فلان هزارتن ذرت را ازکشوری می خرد و پولش را می پردازد و حتی قبل خرید این مقادیرهیولائی یکبار به کیفیت ذرت ها توجه نمی کند و حتی خواهان هیچگونه آزمایشات بهداشتی برآنچه می خرد توجهی نکرده است !! درحقیقت خریداران و تاجران بین المللی حبوبات و گندم وذرت و همچنین گوشت ازکشورهای فروشنده درمرحله اول خواهان گواهی تایید شده کیفیت و بهداشتی ازطرف فروشنده و همچنین تضمین کیفیت جنس تا به مرحله بارگیری برروی کشتی ها هستند...حالا که به دلیلی که همان درگیری دردادن باج و روشوه به مقامات حکومتی می تواند باشد که به فاش شدن آلوده بودن ذرت های وارداتی انجامیده است نباید تصورکرد که دراین چهل ساله چنین ذرت ها وگندم ها وحبوبات الوده به مردم خورانده نشده بودند...اگرکشورهای اروپائی بودند تمامی حجم 140هزارتنی را معدوم و می سوزاندند ولی درایران چنین نیست وبدون شک ذرت های آلوده آرد شده و به مصرف مرغ داری ها و گاوداری ها خواهد رسید که درحقیقت آلودگی مخرب ذرت بطریق غیرمستقیمی تقدیم مردم ایران خواهد شد...بله درحقیقت رژیم آخوندی ازجامعه ای که مردمان سالم را تشکیل میدهند وحشت دارد ونه ازجامعه ای که با تغذیه مسموم بیمار شده اند و راهی دکتر و درمانگاه و بیمارستان هستند...

  • sattar beheshti

    - نماینده دادستان تهران در دادگاه «مفسدان اقتصادی» از گم‌ شدن ۱۱۰ میلیون درهم در بانک پارسیان خبر داد. رسول امیرقهرمانی با اعلام این خبر از نماینده بانک پارسیان خواست «سرنوشت» این درهم‌ها را مشخص کند!!. در نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات علی دیواندری، مدیرعامل سابق بانک‌های ملت و پارسیان، و تعداد دیگری از متهمان این پرونده، نماینده دادستانی گفته بود متهمان با پول این بانک «دو کشتی به نام خود» خریده‌اند!!. به گفته نماینده دادستانی، «در بانک ملت مبلغ ۱۰۵ میلیون دلار و در بانک پارسیان مبلغ ۶۰ میلیون دلار تخلف شده !».