ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نتایج انتخابات در افغانستان همچنان نامعلوم است

تکلیف ۱۳۷ هزار رأی در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان روشن نیست و بازشماری آرا آغاز نشده است. نهادهای ناظر مشکلات فنی دستگاه‌های بیومتریک را عامل این تأخیر می‌دانند.

قرار بود که نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان فردا، پنج‌شنبه ۱۶ آبان (قوس) / ۷ نوامبر اعلام شود اما هنوز تکلیف ۱۳۷ هزار رأی روشن نیست و بازشماری آرا نیز آغاز نشده است. گروه‌های انتخاباتی کاندیداها از این اوضاع ناراضی‌اند.

انتخابات در افغانستان ـ عکس از آرشیو

به‌گزارش روزنامه ۸صبح افغانستان، شرکت آلمانی درمالوگ که دستگاه‌های بیومتریک انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را ارائه داده است، گزارش تصفیه داده‌های رأی‌دهند‌گان را به تازگی در اختیار کمیسیون مستقل انتخابات قرار داده است. در این گزارش گفته‌شده که از میان یک میلیون و ۹۲۹ هزار و ۳۳ رأی، ۸۶ هزار و ۲۶۶ رأی به دلایل فنی باطل شده است. با این حال اما ابهام در مورد ۱۳۷ هزار رأی هنوز باقی است.

شماری از کارزارهای انتخاباتی کاندیداها خواهان توضیحات کمیسیون مستقل انتخابات در مورد سرنوشت این آرا و آغاز بازشماری آرا شده‌اند.

فریدون خوزون، سخنگوی کارزار انتخاباتی «ثبات و هم‌گرایی» ‌به رهبری عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی کنونی افغانستان، یکشنبه ۱۲ آبان / ۳ نوامبر تأکید کرد که روند باز شماری آرا تا زمان روشن شدن سرنوشت ۱۳۷ هزار رأی نباید آغاز شود.

خوزون افزود که موضوع تصفیه کامل آرا و تعیین سرنوشت ۱۳۷ هزار رأی را با کمیسیون مستقل انتخابات در میان گذاشته و از مسئولان در این کمیسیون خواسته‌اند که بازشماری آرا پس از روشن شدن تکلیف این آرا آغاز شود.

گروه انتخاباتی عبدالله عبدالله امروز چهارشنبه ۱۵ آبان / ۶ نوامبر در اطلاعیه‌ای از نشست فوق‌العاده شورای رهبری این گروه خبر داد و گفت در این نشست تصمیم گرفته شد که کمیسیون انتخابات پیش از آغاز بازشماری آرا، به تمام خواسته‌های کارزار انتخاباتی «ثبات و هم‌گرایی» رسیدگی کند.

کارزار انتخاباتی «دولت‌ساز» به رهبری محمداشرف غنی، رئیس‌جمهوری کنونی افغانستان گفته است که بر اساس اطلاعات ناظران این گروه انتخاباتی، شرکت آلمانی درمالوگ، مسئول دستگاه‌های بیومتریک انتخابات، در یک ایمیل رسمی از اعتبار ۱۳۷ هزار رأی به کمیسیون مستقل انتخابات اطمینان داده است. جاوید فیصل، از سخنگویان این گروه انتخاباتی روز یکشنبه گفته بود که این میزان از آرا پس از استفاده دستگاه‌های احتیاطی به دست آمده و معتبر هستند.

او مسئول تصمیم‌گیری در مورد انتخابات را کمیسیون مستقل انتخابات دانست و هر گونه نظر و درخواست در مورد ابطال آرا را «مداخله» در کار این کمیسیون و برخلاف قانون عنوان کرد.

پیش از این، اعضای کمیسیون مستقل انتخابات گفته بودند که این آرا به دلیل استفاده هم‌زمان از دستگاه‌های اصلی و احتیاطی و فورم نتایجی که معلومات در آن درج نشده، جدا شده‌اند. با این حال، اورنگ‌زیب، از اعضای کمیسیون مستقل انتخابات شنبه گذشته گفته بود که از مجموع آرا، ۸۶ هزار و ۲۶۶ رأی «بی‌اعتبار» و آرای باقی‌مانده معتبر هستند. مسئولان کمیسیون اما در مورد سرنوشت ۱۳۷ هزار رأی جدا شده توضیحی نداده‌اند.

نهادهای ناظر بر انتخابات شرکت درمالوگ را مقصر می‌دانند. این شرکت در اوایل اعلام کرده بود که حدود یک میلیون و ۹۲۹ هزار معلومات رأی‌دهندگان‌ به سرور مرکزی انتقال یافته که از آن میان، حدود ۱۳۷ هزار آن جدا شده است. این شرکت در گزارشی که به کمیسیون مستقل انتخابات فرستاده، حدود ۸۶ هزار رای را «بی‌اعتبار» خوانده و حدود یک میلیون و ۸۴۳ هزار و ۱۰۷ آن را معتبر دانسته است.

یوسف رشید، رییس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان «فیفا» شرکت درمالوگ مقصر دانست و گفت جدا کردن حدود ۱۳۷هزار رأی نه از سوی گروه‌های انتخاباتی و کمیسیون مستقل انتخابات ، بلکه از سوی این شرکت مطرح شده و توضیح کافی نیز در این‌باره داده نشده است.

اعضای کمیسیون مستقل انتخاب گفته‌اند، روند بازشماری در ولایت‌ها به‌زودی آغاز می‌شود. آن‌ها اما در مورد آمار کامل محل‌هایی که به بازشماری فرستاده شده‌اند، اطلاعاتی ارائه نداده‌اند.

انتخابات ریاست جمهوری افغانستان ۶ مهر (میزان) / ۲۸ سپتامبر برگزار شد، و طبق تقویم، قرار بود نتایج اولیه آن ۲۷ مهر (میزان) / ۱۹ اکتبر و نتایج نهایی ۱۶ آبان (قوس) / ۷ نوامبر اعلام شود. ۱۳ نامزد در این دور از انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان شرکت کردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.