ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

محمود صادقی: ممکن است طرح تحقیق و تفحص از وزارت اطلاعات را بدهیم

به گفته این نماینده مجلس، در سوال‌های ۱۰ گانه‌ای از وزیر اطلاعات پرسیده شده است که این اعتراف‌ها تحت چه شرایطی گرفته شده‌اند؟

محمود صادقی در مورد احتمال درخواست تحقیق و تفحص مجلس از وزارت اطلاعات گفته است اگر اظهارات و پاسخ محمود علوی، وزیر اطلاعات در خصوص اعترافات در پرونده متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای قانع کننده نباشد، درخواست تحقیق و تفحص از این وزارتخانه مطرح خواهد شد.

عکس از آرشیو

به نوشته خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، این نماینده مجلس با اشاره به اعلام وصول طرح ممنوعیت ضبط و پخش اعترافات اشخاص از صداوسیما و رسانه‌های گروهی گفت در این خصوص در سوال‌های ۱۰ گانه‌ای از وزیر اطلاعات، پرسیده شده است که این اعتراف‌ها تحت چه شرایطی گرفته شده‌اند؟

محمود صادقی پیش از این در مورد طرح ممنوعیت ضبط و پخش اعترافات از اشخاص از صداوسیما و رسانه‌های گروهی گفته بود که این طرح اعلام وصول شده.

این نماینده مجلس اما تنها به "ضبط و پخش" اعترافات اشاره کرده و نه شرایط "اخذ" این اعترافات.

او در پاسخ به این سوال که چرا ممنوعیت اخذ اعترافات در این طرح پیشنهاد نشده، گفته است:

«باید بگویم این امر در قوانین موجود وجود دارد و این مطلبی که عنوان شده است برای ما محرز نشده که وزیر باید در این مورد پاسخ دهند و اگر قانع نشویم تقاضای تحقیق و تفحص خواهیم داد.»

صادقی در زمینه بحث راستی‌آزمایی اعترافات تلویزیونی پخش شده از متهمان پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای گفته است:

«پس از صحبت‌های مازیار ابراهیمی در خصوص اعترافاتش بحث راستی آزمایی اعترافات از سایر متهمان مطرح شد و در این زمینه شخصا از وزیر اطلاعات سوال کردم.»

به گفته صادقی وزیر اطلاعات در این باره توضحیات نسبتاً خوبی هم ارائه داده اما این تصور ایجاد شده که همه واقعیات را بیان نکرده است.

او با اشاره به حضور یکی دیگر از متهمان پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای در مجلس گفته است:

«شخصی که ما با او جلسه مذکور را برگزار کردیم برای اعتراف به تلویزیون نیامده بود اما در جریان همه امور بود. او بر اساس اقاریر غیر‌واقعی و داستان‌سرایی یکی دیگر از متهمان دستگیر شده بود که در یک دفتر حمل و نقل کار می‌کرد.»

علی مطهری یکی دیگر از نمایندگان مجلس در مرداد ماه به ماجرای مازیار ابراهیمی در «بازداشت اشتباهی» او در پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای و اخذ اعترافات اجباری از او پرداخته و گفته بود:

«متاسفانه شاهد هستیم که در جمهوری اسلامی از این اتفاقات رخ می‌دهد و افرادی به بهانه حفظ نظام، ممکن است فردی را که جنایتی مرتکب نشده متهم کنند، آن ‌هم فقط برای اینکه جوابی به مردم داده باشند. این ظلم است. ما مجاز به این اقدامات نیستیم.»

رهبر جمهوری اسلامی اما معتقد است اعتراف فرد علیه خود نافذ است و به این ترتیب طرح پیشنهادی محمود صادقی که از سوی هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول شده، احتمالا نمی‌تواند مانع از شکنجه احتمالی متهمان برای مجبور کردن آنها به اعتراف شود.

صدا و سیمای جمهوری اسلامی در طول چهار دهه گذشته بی‌اعتنا به اعتراض‌ها، بارها و بارها صدا و تصویر فعالان مدنی و سیاسی و متهمان به جرایم مختلف را در قالب برنامه‌های گوناگون پخش کرده که علیه خود یا دیگران یا گروها، مجموعه‌ها یا سازمان‌هایی اعتراف کرده‌اند.

آخرین نمونه‌ پخش اعترافات اجباری مربوط به روح‌الله زم، مدیر سایت و کانال تلگرامی آمدنیوز می‌شود که بر اساس خبرهای منتشر شده توسط اطلاعات سپاه در خارج از ایران بازداشت و پس از انتقال به ایران، در مکان نامعلومی نگهداری می‌شود.

مورد دیگر، اعترافات فاطمه. خ، معروف به «سحر تبر»، فعال اینستاگرامی ۲۲ ساله است که روز شنبه ۱۳ مهر ماه از سوی ماموران پلیس و با دستور دادسرای ارشاد تهران بازداشت شد.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.