ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: بی‌مایه فطیر است، کشور را چگونه اداره کنیم؟

رئیس جمهوری با اشاره به تحریم نفتی ایران اعلام کرد که دولت ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد.

رئیس جمهوری اسلامی یک بار دیگر مخالفانش را خطاب قرار داد: استکبار این است که یک فرد یا یک جمع به ملت رشید بگوید شما اشتباه می‌کنید و حرفی که ما جمع کوچک می‌زنیم درست است. روحانی با اشاره به تحریم نفتی ایران گفت بی‌مایه فطیر است در این معنا که بدون پول نمی‌توان کاری را از پیش برد. رئیس جمهوری این پرسش ساده را مطرح کرد: کشور را چگونه و با کدام پول باید اداره کرد؟

سه‌شنبه ۵ شهریور: سخنان حسن روحانی در پاسخ به دعوت مکرون به گفت‌وگو با ترامپ (عکس: آرشیو)

حسن روحانی، صبح سه‌شنبه در ادامه سخنرانی‌های متعددش در دو روز گذشته در استان یزد و کرمان، یک بار دیگر با اشاره به تحریم نفتی ایران، کمبود بودجه دولت و عدم پرداخت مالیات‌ها از استیصال دولت در اداره کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت (پاد)، روحانی گفت:

«سخت‌ترین سال‌ها در این ۴۱ سال همین روزهاست. چه زمانی بوده که برای فروش نفت این همه مشکل داشته باشیم؟ ممکن است یک نفر که به مسائل بودجه آشنا نیست بگوید خب‌ اشکال ندارد بعداً بفروشید، خب زمین کشاورزی را هم مهر‌ و موم کنیم. نمی‌شود که در چاه‌ها را ببندیم.»

روحانی در ادامه سخنانش اعلام کرد که دولت از محل مالیات‌ها ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در آمد دارد و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه. بر همبن اساس، به گفته روحانی ایران در اثر تحریم نفتی آمریکا از فروش ۶۰۰هزار میلیارد تومان نفت در سال محروم شده است. روحانی سپس پرسش ساده‌ای را مطرح کرد:

«وقتی امروز کشور با مشکلات فروش نفت مواجه می‌شود، چگونه باید کشور را اداره کنیم؟ دولت ۴۵۰ هزار میلیارد برای حل مشکلاتی مثل حقوق بازنشستگان، معلمان، کارمندان، حل مشکل معلولین و خدمات می‌دهد. این ۴۵۰ هزار میلیارد از کجا به دست می‌آید؟»

رئیس جمهوری سپس آشکارا گفت کار دولت لنگ مانده است:

«بی مایه فطیر است، بدون پول نمی‌توان کار کرد، چقدر می‌توانیم مالیات بگیریم؟ بالاترین مالیاتی که پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده بگیریم ۱۵۰ هزار میلیارد است.  ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دیگر را از کجا بیاوریم؟»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی یکشنبه ۱۲ آبان، در آستانه برگزاری چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا، با گوشه‌چشمی به دولت روحانی، گفته بود کسانی که مذاکره با آمریکا را حلال مشکلات می‌دانند اشتباه می‌کنند.  روحانی دو روز بعد در پاسخ به خامنه‌ای گفته بود مقاومت زمینه را برای مذاکره فراهم می‌کند و مذاکره نافی مقاومت نیست. روحانی روز گذشته (دوشنبه ۲۰ آبان/ ۱۱ نوامبر) در سخنانی که در کارخانه فولاد بافت ایراد کرد، گفت پیامبر با کافران پیمان می‌بست و وقتی آن‌ها پیمان می‌شکستند پیمان دوم را با آن‌ها می‌بست و کسی هم ادعا نمی‌کرد که پیامبر اسلام ساده‌لوح است. رئیس جمهوری اسلامی سپس با صراحت گفت:

«ما سر هر میز مذاکره‌ای که برای منافع ملت ضرورت داشته باشد، می‌نشینیم و گفتگو می‌کنیم. »

سخنرانی‌های متعدد روحانی در یزد و کرمان مقارن است با بیانیه تروئیکای اروپایی و گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات زیرزمینی فردو را تأیید کرده است. احتمال می‌رود که اگر نشست شورای حکام به نتیجه نرسد، اتحادیه اروپا نیز ایران را تحت تحریم‌های اقتصادی قرار دهد. امانوئل مکرون و دونالد ترامپ در حاشیه برگزاری اجلاس ناتو در لندن با یکدیگر درباره کاهش تعهدات ایران در برجام گفت‌وگو می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • amir

    حسن‌روحانی در کرمان: لااقل یک‌ مقداری انتخاب را بدهیم دست مردم. اگر مقداری از انتخابات فرمایشی و مهندسی شده رژیم دست مردم بود؛ دیگر *** مثل تو چگونه میتوانست ۸ سال حکومت کند. نهایت توانایی تو شیخ شیاد پر کردن آفتابه های شابدولعظیم است نه ریاست جمهوری.

  • امیر

    کافیه بودجه نهادهای مفتخور و کارمندان بیکاره رو جمع کنین و یک مشت پاچه بگیر رو روانه تولید کنین و پول مفت ندین بودجتون درست میشه

  • اتحاد, همبستگی و اتکا به ظرفیت های خویش

    اگر با این راهکارها می خواهند «بسته حمایتی» بدهند؛ بهتر است ندهند. این شکل از بازتوزیع فقر برای دست نخورده ماندن دارایی های غارتگران مردم و دانه درشت ها نه تنها دردی از مردم دوا نمی کند که با تضعیف بیشتر قدرت خرید و عمیق تر کردن سیکل رکود وضع لایه های محروم را بدتر خواهد کرد. همین که روحانی در مورد وضعیت واقعی اقتصاد کشور سرانجام گوشه ای از پرده ها را در کرمان بالا زده، هم عمق تبهکارانه بودن اولویت های نظام و هم چشم اندازی را که در انتظار مطالبه گران اردوی کار و زحمت کشور است، به خوبی نشان می دهد. وقتی در متن ورشکستگی بزرگ مالی و آمارهای وحشتناکی که رئیس قوه مجریه اعلام کرده، همچنان اولویت شان حمایت از حسن نصرالله، حشد الشعبی، بشار اسد، هوتی های یمن، موشک سازی، و ادامه اختلاس و غارت بیشتر منابع کشور از طریق واگذاری دارایی های بین النسلی کارگران در سازمان تامین اجتماعی، ادامه خصوصی سازی واحدهای بزگ صنعتی، برون سپاری های بیشتر؛ و پولی و طبقاتی تر کردن بهداشت و آموزش و پرورش است، و همین «الویت ها» و سیاست ها دست در دست تحریم ها پولی باقی نگذاشته که خرج همسان سازی حقوق بازنشستگان و اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری، رفع مشکلات زیرساختی بیش از نوزده میلیون حاشیه نشین، حمایت از صنایع بحران زده و یا تامین اجتماعی لایه های محروم و محذوف جامعه شود. معلوم است که بازنشستگان را از هر گروه و گرایشی که باشند به خاطر مطالبه همسان سازی در جلوی مجلس ضرب و شتم کنند؛ معلوم است که باید شاعر، نویسنده، معلم، فعال کارگری و حامی محیط زیست را با پرونده سازی امنیتی در بند کنند، مسموم کنند، با طناب در زندان خفه کنند، و زندگی خانواده های زندانیان سیاسی و عقیدتی را به نابودی بکشند. از آمارهای روحانی در باره مشکلات فروش نفت و کسر سه چهارم کل بودجه، «بسته های حمایتی» برای فرودستان درنمی آید. روحانی اعتراف کند یانه، سهم ما «پائینی ها» چنان که هم اکنون شاهدیم اخراج و بیکاری، دستمزدهای معوقه، اعتراض، تجمع، تحصن برعلیه بی حقی، محاصره تجمعات مسالمت آمیز ما از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی، گاز اشک آور، ضرب و شتم، بازداشت های فله ای و محکومیت به زندان های طولانی برای بیان مسالمت آمیز طلب دستمزد، آموزش، درمان، بهداشت و تامین اجتماعی است. مردم هیچ امیدی به هیچ گروه و جناح و دسته ای در این حاکمیت ندارند و برای رسیدن به مطالبات شان راهی جز اتحاد و همبستگی و اتکا به خودشان ندارند.

  • ارائه «بسته حمایتی» برای 18 میلیون نفر با کدام پول؟

    اردوی کار: حسن روحانی روز سه شنبه 21 آبان در سخنانی در شورای اداری استان کرمان گفته: «در شرایط عادی و ساده‌ای در کشور نیستیم و شرایط ما سخت و پیچیده است»؛ «از ابتدای انقلاب تاکنون هرگز زمانی نبوده که برای فروش نفت و حرکت یک کشتی نفتکش از بندرهای ایران به دنیا تا این حد دچار مشکل شویم»؛ «وقتی امروز وقتی کشور با مشکلات فروش نفت مواجه می‌شود، چگونه باید کشور اداره شود؟»؛ «حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه سال آینده کشور را که دولت باید خرج ارایه خدمات به مردم نماید از کجا به دست بیاید؟»؛ «بالاترین مالیاتی که پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده می‌توانیم دریافت کنیم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است؛ ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مابقی نیاز را دولت باید از کجا بیاورد؟» با وجود اعتراف صریح روحانی به خالی بودن خزانه و ناتوانی از فروش نفت به خاطر تحریم های شدید اقتصادی، او در همین جلسه شورای اداری کرمان وعده داده که: «برای کاهش مشکلات حدود ۱۸ میلیون خانوار که شرایط سختی را در زندگی سپری می‌کنند تصمیم بر این داریم، ماهانه به جز یارانه‌ای که می‌دهیم، یک بسته حمایتی هم در اختیار مردم قرار دهیم، یعنی کارت‌های آنان را شارژ کنیم تا مواد مورد نیاز خود را تأمین کنند تا بدین وسیله بتوانیم از فشار روی مردم بکاهیم.» سوال مردم فرودست این است که وقتی روحانی رسما می گوید که دو سوم کل بودجه لازم برای تامین مخارج آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، حقوق کارمندان و بازنشستگان، رسیدگی به معلولان و اقشار کم‌درآمد را ندارد؛ و با درماندگی می پرسد این پول را «دولت باید از کجا بیاورد» در این صورت بسته حمایتی برای 18 میلیون نفر را چطور می خواهد تامین کند؟ و پول آن را از کجا می خواهد تامین کند؟ آیا دوباره می خواهند قیمت دلار را بالا ببرند و با دلار فروشی و نابودی بیشتر قدرت خرید مردم، بخش ناچیزی از سود حاصله را به عنوان «بسته حمایتی» بدهند؟ این اقدامی است که سال گذشته از طریق ایجاد شوک ارزی از جمله برای بیرون کشیدن هزینه غارت مالباختگان موسسات مالی از جیب مزدبگیران صورت دادند که پیامدهای فاجعه بار آن بر قدرت خرید لایه های محروم همچنان باقی است.

  • "کشور در شرایط عادی نیست"

    ▪️روحانی به محدودیت مالیات گیری برای پر کردن خزانه خالی اشاره کرده و گفته: «بالاترین مالیاتی که پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده می‌توانیم دریافت کنیم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است و این سوال مطرح می‌شود که ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مابقی نیاز را دولت باید از کجا بیاورد. در حالی که گمرکات ما در مجموع حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان و یکسری درآمدهای متفرقه دیگر هم داریم، اما آن درآمد اصلی که کشور را اداره می‌کند، پول نفت است.» ▪️روحانی افزود: اگر در شرایط عادی قرار داشتیم، سالانه ۶۰ میلیارد دلار نفت می‌فروختیم و با تبدیل آن به ریال حدود ۶۰۰ میلیارد تومان یعنی ۲ برابر آنچه نیاز داشتیم به راحتی به دست می‌آوردیم. ▪️اوگفت: اداره کشور نیاز به ریال دارد و باید آن را تأمین کنیم و این در حالی است که ۳۰ درصد منابع مالی کشور از طریق مالیات و عوارض به دست می‌آید. اما در برخی کشورهای دنیا ۱۰۰ درصد از طریق مالیات تأمین می‌شود. ▪️روحانی آمار روشنی از میزان فروش نفت ارائه نداد اما اخیرا حشمت الله فلاحت‌پیشه، نماینده مجلس گفته بود که صادرات نفت، به یک بیستم کاهش یافته که به معنی کاهش صادرات به ۱۴۰ هزار بشکه نفت در روز است.

  • "کشور در شرایط عادی نیست"

    ▪️اردوی کار: روحانی که تا همین دو هفته پیش تلاش مضاعف می کرد تا نشان دهد که حاکمیت از گردنه های سخت عبور کرده؛ مشکلات رو به کاهش گذاشته و اقتصاد رو به بهبود گذاشته، پس از طرح انتقاداتی از قوه قضاییه برای مسکوت گذاشتن فساد «دانه درشت ها» و هم جناحی های این قوه در سحنانش در یزد ، امروز سه شنبه 21 آبان در جلسه شورای اداری استان کرمان به وخامت واقعی وضع حاکمیت در بخشی از سخنانش اشاره کرده و گفته: «در شرایط عادی و ساده‌ای در کشور نیستیم و شرایط ما سخت و پیچیده است.» ▪️به گفته او از اواخر سال ۵۷ تاکنون و در این ۴۱ سال اخیر «سخت‌ترین روزها و سال‌ها این سال‌ها و ماه‌های اخیر بوده است به گونه‌ای که از ابتدای انقلاب تاکنون هرگز زمانی نبوده که برای فروش نفت و حرکت یک کشتی نفتکش از بندرهای ایران به دنیا تا این حد دچار مشکل شویم.» ▪️روحانی پرسیده: «وقتی امروز وقتی کشور با مشکلات فروش نفت مواجه می‌شود، چگونه باید کشور اداره شود؟» ▪️او همچنین پرسیده: «بودجه سالیانه کشور، حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است که شاید امسال بیشتر هم شود و ما این پول را نیاز داریم تا در خزانه برای مصارف دولت و ارایه خدمات به مردم اعم از آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، حقوق کارمندان و بازنشستگان، رسیدگی به معلولان و اقشار کم‌درآمد و مجموع خدماتی که باید ارایه کنیم، هزینه نمائیم. این سوال مطرح می‌شود که پول این ۴۵۰ هزار میلیارد تومان باید از کجا به دست بیاید؟»

  • اعتراف #حسن_روحانی به غیر عادی بودن شرایط کشور

    روحانی که در #کرمان سخن می گفت با اشاره مشکلاتی که دولت و نظام اسلامی حاکم بر ایران با آن دست به گریبان هستند گفت : "سالانه حدود 450 هزار میلیارد تومان بودجه برای اداره کشور در خزانه نیاز است، بالاترین مالیاتی که پیش بینی می شود سال آینده بتوانیم بگیریم 150 هزار میلیارد تومان است. 300 هزار میلیارد تومان دیگر که برای بودجه لازم است را از کجا بیاوریم ؟ درآمد اصلی که کشور را اداره می کند پول نفت است." شواهد نشان می دهد که فروش روزانه نفت در ایران از دو نیم میلیون بشکه در روز به 140 هزار بشکه در روز کاهش یافته است. این سخنان در کنار اظهارنظرهای دیگر حسن روحانی در یزد و رفسنجان نشان می دهد که موقعیت جمهوری اسلامی متزلزل تر از آنست که در تصور می گنجد.