ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«خیلی‌ها در ایران نمی‌توانند کفش‌ زمستانی بخرند»

بحران بی‌پولی نمودهای آشکاری در زندگی روزانه مردم ایران دارد. به گفته رئیس اتحادیه کفش‌فروشان البرز با افزایش قیمت چهار برابری قیمت کفش، مردم هر دو سال یک بار کفش می‌خرند.

وضعیت اقتصادی ایران چنان رو به وخامت است که رئیس اتحادیه کفش‌فروشان البرز می‌گوید مردم حتی قدرت خرید کفش زمستانی را هم ندارند و اگر در گذشته سالی دو جفت کفش می‌خریدند در حال حاضر شاید دو سال یک جفت کفش بخرند.

بازار کفش در ایران از تغییرات و نوسانات ناگهانی قیمت‌ها در امان نمانده است. (عکس از آرشیو)

حسین اباذری، رئیس اتحادیه کفش‌فروشان البرز سه‌شنبه ۲۱ آبان از وضعیت بد بازار کفش در ایران خبر داد و گفت: «متأسفانه وضعیت اقتصادی مردم مناسب نیست و نقدینگی کافی ندارند، همچنین اجناس هم نسبت به سال‌های گذشته افزایشی چهار برابری داشته است، از سوی دیگر حقوق قشر کارمند و کارگر نسبت به تورم بالا نرفته است. همین کمبود نقدینگی باعث شده اگر مردم در گذشته سالی دو جفت کفش می‌خریدند در حال حاضر شاید دو سال یک جفت کفش بخرند.»

به‌گفته اباذری قیمت مواد اولیه ساخت کفش همچون چرم، چسب و پارچه افزایش پیدا کرده و همین موجب شده است که قیمت کفش نیز افزایش یابد اما حتی اگر واحدهای صنفی، کفش را زیر قیمت خرید عرضه کنند، «تعداد زیادی از افراد قدرت اقتصادی خرید کفش‌های زمستانی را ندارند».

اباذری گفت: «ما شاهد این مسئله هستیم که افراد در زمستان به جای استفاده از کفش مناسب فصل، از کفش‌های تابستانه مانند صندل استفاده می‌کنند که این نشان از مشکلات اقتصادی دارد.»

در ایران هرچه قیمت کالاها بیشتر می‌شود قدرت خرید اقشار فقیر و متوسط جامعه نیز کاهش می‌یابد. بازار کفش هم از تغییرات و نوسانات ناگهانی قیمت‌ها در امان نمانده است و عدم توانایی مالی مردم نسبت به سال‌های گذشته سبب رکورد بازار این صنف هم شده است؛ مغازه‌هایی که پر از درخواست‌کننده هستند اما توان خرید کالا با قیمت‌های بالا را ندارند.

رسول شجری، رئیس اتحادیه کفاشان مردادماه سال جاری از افزایش ۳۰ درصدی قیمت چرم در سال جاری خبر داد و گفت: «قیمت هر جفت کفش ۵۰ درصد افزایش یافته است.»

صنعت چرم ایران، در ۲۰ سال گذشته از تکنولوژی پیشرفته و به‌روز محروم مانده و پس از واگذاری کارخانه‌های چرم‌سازی به بخش خصوصی چرم‌سازان با مشکلات فراوان مواجه شده‌اند. در حال حاضر صنعت چرم ایران، به‌دلیل عدم تجهیز به تکنولوژی و در نتیجه عقب‌افتادگی از رقبای خود در خارج، نمی‌تواند در بازارهای خارجی حضور یابد و در بازارهای داخلی نیز به‌دلیل عدم رشد کافی در زمینه کیفیت، مدل و تنوع تولید، با مشکلات زیادی روبه‌روست.

این وضعیت، فروشندگان و تولیدکنندگان کفش و کیف را نیز دچار مشکل کرده است. در خرداد سال گذشته شماری از فروشندگان و تولیدکنندگان کیف و کفش در خیابان سپهسالار تهران در اعتراض به آن‌چه گرانی و بی‌رونقی کسب و کار عنوان کردند، دست به تجمع اعتراض‌آمیز صنفی زدند.

حسین اباذری می‌گوید: «واحدهای تولیدی هم مشکلاتی دارند و به جای این‌که از واحدهای تولیدی کوچک حمایت شود فقط روز به روز به شمار دست‌فروشان اضافه می‌شود.»

کاهش ارزش پول ملی ایران پس از اعمال تحریم‌های جدید، تجارت خارجی کشور را مختل کرده و تورم سالیانه را افزایش داده است. از این رو صندوق بین‌المللی پول در گزارش ۶ آبان / ۲۸ اکتبر خود نرخ تورم را برای سال جاری در ایران ۳۵,۷ درصد و برای سال آینده ۳۱ درصد پیش‌بینی‌ کرده است.

صندوق بین‌المللی پول در این گزارش اعلام کرد که ایران برای توازن در بودجه سال آینده خود به نفت ۱۹۵ دلاری نیاز خواهد داشت.

سال گذشته، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده بود که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۸  ۱,۵ درصد و در سال ۲۰۱۹ حدود ۳,۶ درصد کاهش پیدا کند.

قبل از آغاز تحریم‌ها، صندوق بین ‌المللی پول رشد اقتصادی ایران را حدود ۴ درصد تخمین زده بود.

روحانی در سخنانی که سه‌شنبه ۲۱ آبان در کرمان ایراد کرد گفت دولت ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد.روحانی سپس پرسش ساده‌ای را مطرح کرد:

«وقتی امروز کشور با مشکلات فروش نفت مواجه می‌شود، چگونه باید کشور را اداره کنیم؟ دولت ۴۵۰ هزار میلیارد برای حل مشکلاتی مثل حقوق بازنشستگان، معلمان، کارمندان، حل مشکل معلولین و خدمات می‌دهد. این ۴۵۰ هزار میلیارد از کجا به دست می‌آید؟»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.