ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اتحادیه اروپا: چالش‌ها در ایران با خشونت حل نمی‌شود

اتحادیه اروپا هرگونه خشونت در اعتراضات اخیر در ایران را غیرقابل قبول خواند و خواهان تضمین حق آزادی بیان و گردهمایی شد. ایران در پاسخ گفت اروپا دخالت نکند و به مشکلات داخلی خود برسد.

اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه‌ای در مورد اعتراضات اخیر در ایران، هر گونه خشونت را غیرقابل قبول خواند و گفت حق آزادی بیان و گردهمایی باید تضمین شود. وزارت خارجه جمهوری اسلامی بیانیه اتحادیه اروپا را دخالت در امور داخلی ایران خواند و گفت اروپا بهتر است به «مشکلات و نابسامانی‌های داخلی خود» برسد.

عکس از آرشیو

اتحادیه اروپا پنج‌شنبه ۳۰ آبان / ۲۱ نوامبر با انتشار بیانیه‌ای به ناآرامی‌های اخیر در ایران واکنش نشان داد. در این بیانیه ضمن اشاره به «اعتراضات در چندین شهر ایران» که «منجر به جان باختن و مجروح شدن بسیاری از افراد شده»، آمده است: «چالش‌های اجتماعی و اقتصادی را باید از طریق گفت‌وگوی فراگیر حل کرد و نه با استفاده از خشونت. ما انتظار داریم نیروهای امنیتی ایران حداکثر خویشتن‌داری را در برخورد با اعتراضات داشته باشند و معترضان نیز با تظاهرات مسالمت‌آمیز رفتار کنند. هرگونه خشونت قابل قبول نیست. حق آزادی بیان و گردهمایی باید تضمین شود.»

اتحادیه اروپا از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است که جریان آزاد اطلاعات و دسترسی به اینترنت را تضمین کنند.

اعتراضات سراسری در ایران در واکنش به افزایش ۳۰۰ درصدی نرخ بنزین جمعه ۲۴ آبان در اهواز آغاز شد و به سرعت به بیش از ۱۰۰ شهر بزرگ و کوچک ایران سرایت کرد و در پی آن اینترنت در ایران به‌طور کامل قطع شد. عفو بین‌الملل سه‌شنبه ۲۸ آبان / ۱۹ نوامبر اعلام کرد که بر اساس گزارش‌هایی که دریافت کرده است «دست‌کم ۱۰۶ معترض در ۲۱ شهر ایران کشته شده‌اند.»

ایران روز پنج‌شنبه بلافاصله به بیانیه اتحادیه اروپا پاسخ داد. سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در این‌باره گفت: «اروپا به جای اظهارات مداخله‌آمیز و دفاع از اشرار پاسخگوی خلف وعده‌های خود نسبت به مردم ایران باشد. آن‌چه که در خصوص ایران باید در درجه اولِ توجه قرار گیرد پاسخگویی اروپا نسبت به خلف وعده و عدم اجرای تعهدات برجامی آن‌ها و همراهی با قلدری‌های آمریکا در تحریم و تروریسم اقتصادی ضد مردم ایران است.»

او به کشورهای اروپایی توصیه کرد «بهتر است ابتدا به مشکلات و نابسامانی‌های داخلی خود پرداخته و در پی درمان نارضایتی‌های گسترده‌ای باشند که هر هفته در اروپا به اشکال مختلف سر باز می‌کند و تلفات و بازداشت‌های فراگیر به دنبال داشته است.»

روز پنج‌شنبه همچنین فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و سازمان‌های ایرانی عضو آن، جامعه‌ دفاع از حقوق بشر در ایران و کانون مدافعان حقوق بشر، اعلام کردند که مقامات ایران «باید فوری به سرکوب مرگبار معترضان که در بسیاری از شهرها برای ابراز مخالفت با افزایش قیمت بنزین به خیابان‌ها ریخته‌اند، پایان دهند».

در پی اعتراضات اخیر در ایران، شنبه شب ۲۵ آبان به دستور شورای امنیت کشور (شاک) اینترنت در ایران از دسترس خارج شد و برخلاف وعده‌ها که قرار بود تنها برای ۲۴ ساعت قطع باشد، تاکنون وصل نشده است. امروز پنج‌شنبه ۳۰ آبان خبرهایی مبنی بر دسترسی محدود به اینترنت در برخی از نقاط ایران منتشر شد.

احمد خاتمی، سخنگوی مجلس خبرگان روز پنج‌شنبه اعلام کرد که اعضای کمیسیون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مجلس خبرگان رهبری در مصوبه‌ای از مسئولان خواستند از این پس به «شبکه‌ها و فضای مجازی خارجی» اجازه فعالیت ندهند.

در واکنش به این سخنان احمد خاتمی، محمد کاظمی عضو کمیسیون حقوقی مجلس گفت: «مجلس خبرگان نمی‌تواند قانون‌گذاری کند و مصوبه بدهد. ماهیت وظیفه مجلس خبرگان، نظارت بر عملکرد رهبری و انتخاب رهبر در شرایط خاص است. ممکن است مجلس خبرگان رهنمودی به مجلس، دولت و مردم بدهد اما این نهاد نمی‌تواند مصوبه‌ای لازم‌الاجرا را صادر کند.»

پیش از این حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شرایط کنونی را بهترین فرصت برای راه‌اندازی اینترنت داخلی دانسته و گفته بود: «وزیر ارتباطات باید تلاش کند که اینترنت داخلی را فعال کند.»

با اعتراضات اخیر در کشور، در میان مقامات حکومتی ایران بار دیگر همچون اعتراضات دی‌ماه ۱۳۹۶، در نظر گرفتن مکان ویژه‌ای برای برگزاری تجمعات اعتراضی موضوع بحث قرار گرفته است. با اجرای چنین طرحی کنترل مأموران امنیتی بر اعتراضات بیشتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.