ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رویترز: حمله به تأسیسات نفتی سعودی کار ایران بود

چهار منبع آگاه به رویترز گفته‌اند که سران نظامی ایران چهار ماه قبل از حمله به تأسیسات نفتی سعودی ابتدا می‌خواستند به مواضع آمریکا حمله کنند اما بعد با موافقت خامنه‌ای نقشه حمله به تأسیسات نفتی را کشیدند.

خبرگزاری رویترز در یک گزارش تفصیلی از چهار منبع آگاه روایت کرده است که سران امنیتی ایران چهار ماه پیش از حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی در سلسله جلسات خود ابتدا قصد داشتند حمله به مواضع نظامی آمریکا را در دستور کار خود قرار دهند اما بعد با موافقت علی خامنه‌ای تصمیم گرفتند به تأسیسات آرامکو سعودی حمله کنند.

دوشنبه ۲۵ شهریور/۱۶ سپتامبر: میدان نفتی بقیق عربستان سعودی

رویترز، دوشنبه ۴ آذر / ۲۵ نوامبر در یک گزارش تفصیلی با عنوان «نقشه ایران برای حمله به عربستان سعودی» به‌ نقل از چهار منبع آگاه که نام آن‌ها ذکر نشده، اعلام کرد که چهار ماه پیش از حمله به تأسسات نفتی عربستان سعودی با پهپاد و موشک مقام‌های نظامی ایران در یک مجتمع امنیتی حفاظت‌شده در تهران گرد هم آمده بودند.

در این جلسه که در مه/ اردیبهشت گذشته برگزار شد، مقام‌های بلندپایه سپاه پاسداران و جمعی از نخبگان ارتش ایران که در توسعه موشکی و عملیات پنهانی نقش دارند، شرکت داشتند.

بنا به این گزارش، موضوع اصلی جلسه «چگونگی مجازات آمریکا به‌دلیل خروج این کشور از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌های اقتصادی علیه ایران» بود. بر اساس گزارش رویترز در این جلسه سرلشکر حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران گفته است: «وقت آن است که شمشیرها را از نیام بیرون بکشیم و درسی به آن‌ها بدهیم.»

تندروها در این نشست از حمله به اهداف باارزش، از جمله پایگاه‌های نظامی آمریکا صحبت کرده‌اند. با این حال در نهایت از تقابل مستقیم با آمریکا صرف نظر شد زیرا احتمال می‌رفت که واکنش ویرانگر آمریکا را در پی داشته باشد. در عوض، مقامات سپاه تصمیم گرفتند تأسیسات نفتی عربستان سعودی را هدف قرار دهند، این پیشنهاد در جلسه ماه مه/ اردیبهشت و دست‌کم در چهار جلسه بعد از آن به بحث گذاشته شد.

این گزارش‌ها از سوی سه مقام آشنا با این جلسات به رویترز اطلاع داده شده و چهارمین فرد نیز به تصمیم‌گیری‌های ایران نزدیک است. او اولین کسی است که نقش رهبر جمهوری اسلامی در طرح حمله ۱۴ سپتامبر به تأسیسات نفتی آرامکو را افشا کرده است.

این افراد گفته‌اند که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به این شرط با این حمله موافقت کرد که «نیروهای ایرانی از حمله به افراد غیرنظامی یا آمریکایی خودداری کنند.»

مسئولیت حملات ۱۴ سپتامبر به تأسیسات نفتی عربستان سعودی را شیعیان حوثی یمن که ایران از آن‌ها پشتیبانی می‌کند، به‌عهده گرفتند. این حملات منجر به قطع ۵ درصد منابع نفتی جهان شد و تنش بین ایران و آمریکا را تشدید کرد. آمریکا، عربستان سعودی، بریتانیا، فرانسه و آلمان ایران را مسئول این حمله دانسته‌اند اما ایران این اتهام را رد می‌کند.

طبق گفته مقام رسمی نزدیک به تصمیم‌گیری‌های ایران، نقشه رهبران نظامی جمهوری اسلامی برای حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی در طی چند ماه تدوین شد و «دست‌کم در پنج جلسه جزئیات به‌طور کامل مورد بحث و بررسی قرار گرفت و آخرین مرحله پیش از حمله در اوایل ماه سپتامبر بوده است.»

سه منبع دیگر گفته‌اند که تمامی این جلسات در مکانی امن در جنوب تهران برگزار شد. آن‌ها گفته‌اند که خامنه‌ای در یکی از این جلسات در محل اقامت خود نیز شرکت کرده است.

این سه مقام افزوده‌اند که سایر شرکت‌کنندگان در برخی از این جلسات یحیی رحیم صفوی، دستیار و مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی در امور نیروهای مسلح و قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران بودند.

یکی از این منابع گفته است: «از جمله اهداف احتمالی که در ابتدا مورد بحث قرار گرفت، بندرگاهی در عربستان سعودی، یک فرودگاه و پایگاه‌های نظامی آمریکا بود.»

به‌گفته این منابع «توافق درباره حمله به تأسیسات آرامکو تقریباً به اتفاق آرا به دست آمد.»

در تماس رویترز، یک سخنگوی سپاه پاسداران از اظهار نظر درباره این گزارش خودداری کرد. علیرضا میریوسفی، مسئول مطبوعاتی دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک اظهارات چهار منبع رویترز را رد کرد و گفت ایران هیچ نقشی در این حملات نداشته، جلسه‌ای هم از مقام‌های ارشد امنیتی برای بحث درباره چنین عملیاتی برگزار نشده و علی خامنه‌ای نیز اجازه حمله نداده است.

دفتر ارتباطات دولت عربستان سعودی به درخواست اظهارنظر پاسخ نداد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.