ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گزارشگران بدون مرز: موج تازه تهدیدهای نیروهای امنیتی ایران علیه دست‌اندرکاران شبکه‌های فارسی‌زبان

گزارشگران بدون مرز اعلام کرد جمهوری اسلامی موج تازه‌ای از تهدید را در اشکالی چون تهدید مستقیم، حملات سایبری، توهین و رعب آفرینی بر روی شبکه‌های اجتماعی علیه خبرنگاران ایرانی خارج از کشور در پیش گرفته است.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی در واکنش به پوشش اعتراضات آبان‌ماه، کارمندان شبکه فارسی‌زبان «ایران اینترنشنال» را ممنوع‌المعامله کرد. همزمان سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای فشار جمهوری اسلامی بر روزنامه‌نگاران خارج از کشور و خانواده‌هایشان را محکوم کرد و از مقامات بریتانیا خواست به تهدیدهای سفیر جمهوری اسلامی در لندن («سفیر تهدید») علیه خبرنگاران واکنش نشان دهند.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی در واکنش به پوشش تلویزیونی اعتراضات آبان توسط شبکه ایران اینترنشنال، کارمندان این شبکه را در ایران ممنوع‌المعامله کرد. عکس از یوتیوب

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه ۵ آذر از «ممنوع‌المعامله» شدن کارمندان ایرانی شبکه «ایران اینترنشنال»، مستقر در لندن، خبر داد. میزان نوشت: «عناصر کلیدی و موثر» شبکه ایران اینترنشنال [... ] با محدودیت‌های قضایی و حقوقی در مورد اموال خود مواجه شده‌اند». این خبرگزاری همچنین به «اقدامات بین المللی در مورد این شبکه» اشاره کرد و گفت در مورد آن‌ها در آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به‌نظر می‌رسد اشاره این خبرگزاری به توییت حمید بدیعی‌نژاد، سفیر جمهوری اسلامی در بریتانیا باشد که پیشتر از شکایت‌ سفارت ایران از شبکه‌های فارسی‌زبان مستقر در لندن خبر داده و نوشته بود سفارت ایران در لندن در نامه رسمی به نهاد نظارت بر شبکه‌های تصویری در بریتانیا (آفکام)، از شبکه‌های فارسی زبان همچون بی‌بی‌سی فارسی، ایران اینترنشنال و من‌و‌تو، به علت آن‌چه او «تحریف مغرضانه تحولات اخیر ایران و دعوت به خشونت گسترده علیه نهادهای مدنی ایران» خوانده، شکایت کرده و خواستار اجرای «قانون» نسبت به آن‌ها شده است.

فشار و تهدید به‌دلیل پوشش فعال اعتراضات آبان

اقدام قوه قضائیه جمهوری اسلامی علیه کارمندان شبکه «ایران اینترنشنال» که قبلا به صورت مشابه در مورد کارمندان شبکه بی‌بی‌سی انجام شده بود، در واکنش به پوشش اعتراضات اخیر در ایران در پخش تلویزیونی و همچنین در شبکه‌های اجتماعی «ایران اینترنشنال» انجام شده است.

اعتراضات خیابانی در ایران روز جمعه ۲۴ بهمن در اعتراض به افزایش قیمت بنزین ابتدا در اهواز، مشهد، سیرجان، گچساران، آبادان، اصفهان و خرمشهر آغاز شد و به‌سرعت به بیش از ۱۰۰ شهر ایران سرایت کرد. مقامات جمهوری اسلامی با قطع سراسری اینترنت و بستن راه‌های ارتباطی به‌ روی مردم، معترضان را با کشتار و دستگیری سرکوب کردند. سازمان عفو بین‌الملل تعداد کشته‌شدگان در این درگیری‌ها را بیش از ۱۴۰ نفر تخمین زده است.

شبکه ایران اینترنشنال در روزهای گذشته از اعمال فشار بر کارمندانش و خانواده‌های آن‌ها از سوی عوامل جمهوری اسلامی خبر داده بود. در بیانیه این شبکه آمده است:

«ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در روزهای اخیر اعضای خانواده عده‌ای از کارکنان تلویزیون ایران اینترنشنال را در تهران و شهرهای دیگر اذیت و آزار کرده‌اند. آن‌ها در چند مورد اعضای خانواده‌ها را از خیابان یا محل کارشان به مراکز اطلاعاتی بردند و تهدیدشان کردند که با کارکنان ایران اینترنشنال تماس تلفنی بگیرند و بگویند که باید بلافاصله همکاری خود با این تلویزیون را قطع کنند.»

بیانیه سازمان گزارشگران بدون مرز در محکومیت آزار خبرنگاران ایرانی

همزمان سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای موج تازه تهدید و فشار بر روزنامه‌نگاران بخش‌های فارسی زبان رسانه‌های جهانی و روزنامه‌نگاران مستقل در خارج از کشور و خانواده‌هایشان در ایران را محکوم کرد. این سازمان همچنین حمید بدیعی‌نژاد را «سفیر تهدید» خواند و با اشاره به فعالیت توییتری او در روزهای اعتراضات مردم، گفت پیام‌های تهدیدآمیز او ادامه رفتار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی علیه مخالفانش است. وبسایت گزارشگران بدون مرز نوشت:

«سفیر جمهوری اسلامی ایران در بریتانیا، با بهره‌‌مندی از مصونیت دیپلماتیک،  تهدید‌های نهادهای امنیتی علیه روزنامه‌نگاران را با الفاظ  و لحن مشابه (مزدور سرویس های امنیتی بیگانه، ارتزاق از بودجه دولت‌های خارجی و اقدام علیه منافع ملی ایران) تکرار می‌کند.»

— Hamid Baeidinejad (@baeidinejad) November 19, 2019

این سازمان می‌گوید همزمان با انتشار توییت‌های تهدید‌آمیز از سوی سفیر جمهوری اسلامی، خانواده شماری از روزنامه‌نگاران در خارج از کشور از سوی ماموران وزارت اطلاعات احضار و از آنها خواسته شده است که «از فرزندانتان بخواهید به همکاری با شبکه‌های معاند پایان دهند. این برای دنیا و آخرت شما و آنها خوب است».

در بخشی دیگر از بیانیه گزارشگران بدون مرز آمده است:

«بنا بر اطلاعات گردآوری شده بدست گزارش‌گران بدون مرز، شماری از روزنامه‌نگاران رسانه‌های جهانی به مانند رادیو فردا، بی‌بی‌سی، صدای امریکا، و شبکه‌های خصوصی ایران اینترنشنال ، من و تو و روزنامه‌های آنلانی چون کیهان لندن، از سوی  سرویس های امنیتی تهدید و هم‌زمان خانواده های برخی از آن‌ها در ایران تهدید شده‌اند. این تهدیدها به اشکال گوناگون بوده اند، تهدید مستقیم، حملات سایبری، توهین و رعب آفرینی بر روی شبکه‌های اجتماعی و ...»

— Farnaz Ghazizadeh (@BBCFarnaz) November 23, 2019

برخی از خبرنگاران مذکور نیز اقدامات عوامل جمهوری اسلامی علیه خانواده‌هایشان را تایید کرده‌اند.

گزارشگران بدون مرز از مقامات بریتانیا خواست به این «اقدام‌های تهدیدکننده و خطرناک برای آزادی رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران» توجه کنند.

براساس گزارش این سازمان از رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۹ جمهوری اسلامی ایران از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۷۰ قرار دارد. مقامات ایران سابقه طولانی در اعمال فشار و تهدید روزنامه‌نگاران دارند. پیش از این دادسرای شهید مقدس در تهران در مرداد ۹۶ حکم ممنوعیت از معامله ۱۵۲ نفر از کارکنان بی‌بی‌سی فارسی را صادر کرده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.