ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس ستاد ارتش آمریکا: صلح با طالبان دور نیست

ژنرال مارک مایلی در کابل گفت احتمال موفقیت مذاکرات صلح با طالبان برای پایان دادن به جنگ ۱۸ ساله در افغانستان بیش از گذشته است و می‌تواند «در آینده نزدیک» رخ دهد.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در نخستین سفر خود به افغانستان نسبت به مذاکرات صلح با طالبان اظهار خوش‌بینی کرد و گفت احتمال موفقیت مذاکرات صلح بیش از گذشته است و این موفقیت می‌تواند «در آینده نزدیک» رخ دهد.

ژنرال مارک مایلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ـ عکس از یوتیوب
ژنرال مارک مایلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ـ عکس از یوتیوب

به‌گزارش رویترز، در اوایل ماه جاری، طالبان در افغانستان استادان آمریکایی و استرالیایی دانشگاه آمریکایی را که بیش از سه سال در گروگان‌ آن‌ها بودند آزاد کردند و امیدها را برای احیای مذاکرات صلح افزایش دادند.

احتمال موفقیت مذاکرات صلح با امتناع طالبان از گفت‌وگو با دولت افغانستان که آن‌ها آن را «نامشروع» و تحت حمایت آمریکا می‌دانند پیچیده است. وضعیت سیاسی آشفته‌ای در افغانستان حاکم است و ادامه خشونت‌ها تنها آن را دشوارتر می‌کند.

ژنرال مارک مایلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روز چهارشنبه ۶ آذر / ۲۷ نوامبر برای نخستین بار پس روی کار آمدنش در ماه سپتامبر به افغانستان سفر کرد. او به خبرنگاران گفت: «۱۸ سال است که عمیقاً درگیر مسائل افغانستان هستم. فکر می‌کنم نسبت به هر زمان دیگری بخت این‌که مذاکرات صلح به نتیجه مثبت برسد بیش‌تر است. (...)  حتی با داشتن بخت کم، شاهد مذاکرات موفقیت‌آمیز صلح در آینده نه‌چندان دور خواهیم بود.»

مایلی در همین حال افزود: «برای رسیدن به یک نتیجه واقعاً مثبت هنوز کار باقی مانده است. بارها در شرایط این‌چنینی اتفاق افتاده که طرف‌ها به‌رغم پیشرفت مذاکرات از موضع‌شان پا پس کشیده‌اند.»

در طول ۱۸ سال گذشته، دیپلمات‌ها و مقام‌های ارشد ارتش آمریکا به‌طور مرتب در مورد خوش‌بینی خود و توقف جنگ صحبت کرده‌اند، اما طالبان همچنان به کنترل بخش‌های بزرگی از افغانستان ادامه می‌دهند.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در حالی از به نتیجه‌ رسیدن مذاکرات این کشور با گروه طالبان در آینده‌ نزدیک ابراز امیداوری کرده است که پیش از این، ۹ دور مذاکرات دو طرف در دوحه انجام شده ولی هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است.

مذاکرات بین طالبان و آمریکا با هدف پایان دادن به جنگ، پس از حمله‌ طالبان به کابل و کشته‌شدن یک سرباز آمریکایی و ۱۱ نفر دیگر در ۱۶ شهریور / ۷ سپتامبر متوقف شد و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا این مذاکرات را «مرده» خواند. پیش از توقف مذاکرات، دو طرف گفته بودند که به توافق نزدیک شده‌اند.

دو تن از رهبران طالبان به رویترز گفته‌اند که این گروه از آخر هفته گذشته بار دیگر نشست‌هایی را با مقام‌های ارشد آمریکایی در دوحه برگزار کرده‌اند. آن‌ها گفته‌اند که به‌زودی می‌توانند روند صلح را از سر بگیرند.

یکی از رهبران طالبان گفت: «رهبران ما جلسات غیررسمی را با مقام‌های ارشد ایالات متحده در دوحه آغاز کرده‌اند و روی طرحی برای چگونگی از سرگیری روند صلح کار می‌کنند.»

ماه گذشته ارتش آمریکا اعلام کرد که حدود دو هزار سرباز خود در افغانستان را کاهش داده است، تا تعداد سربازان آمریکایی در افغانستان را به ۱۲ هزار تا ۱۳ هزار نفر برساند.

با اعلام از سرگیری گفت‌وگوهای آمریکا و طالبان در دوحه به‌نظر می‌رسد که جمهوری اسلامی ایران نیز خود را آماده کرده است که با حصول توافق بین طالبان و آمریکا در دور تازه مذاکرات، نیروهای آمریکایی به تدریج از افغانستان خارج شوند و ایران روابط دیگری با افغانستان برقرار کند.

روز گذشته، چهارشنبه ۶ آذر / ۲۷ نوامبر، سهیل شاهین، سخنگوی طالبان با انتشار پیامی در توئیتر اعلام کرد که ملا برادر، معاون رهبر طالبان در رأس هیأتی برای دیدار و گفت‌وگو با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به تهران سفر کرده است. وزارت خارجه ایران نیز دیدار ظریف و ملا برادر را تأیید کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد مذاکرات صلح در افغانستان و همچنین موضوع مهاجران افغانستانی به ایران در دستور کار قرار داشت. ظریف در این دیدار بر آمادگی جمهوری اسلامی برای «مساعدت به شکل‌گیری و تقویت گفت‌وگوهای بین افغان با مشارکت دولت و تمام نیروهای مؤثر سیاسی» تأکید کرد. ظریف همچنین از آمادگی ایران برای «گسترش همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی با کشور و مردم افغانستان بر اساس منافع مشترک» دو همسایه خبر داد.

وزارت خارجه ایران اعلام کرد که یکی از اهداف مذاکرات ظریف با ملا برادر «یافتن فصل مشترک همکاری در بیرون رفتن نیروهای خارجی و امنیت افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی اعلام شده است.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.