ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

درخشش مستندهای ایرانی در جشنواره فیلم ایدفا

مهرداد اسکویی برای فیلم «سایه‌های بی‌خورشید» درباره دختران بزهکار بهترین جایزه جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام را به دست آورد. از دو فیلم ایرانی دیگر هم تقدیر شد.

 سی و دومین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا) برندگان خود را اعلام کرد. فیلم «سایه‌های بی‌خورشید» به کارگردانی مهرداد اسکویی جایزه بهترین کارگردانی این جشنواره معتبر سینمایی را به دست آورد. از دو فیلم ایرانی دیگر نیز تقدیر شد.

مهرداد اسکویی در سی و دومین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا)

 برای نخستین بار ایران سه جایزه مهم از جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا) را به دست آورد: فیلم «سایه‌های بی‌خورشید» به کارگردانی مهرداد اسکویی جایزه بهترین کارگردانی، مستند «خلاف جهت عقربه‌های ساعت» به کارگردانی جلال وفایی جایزه بهترین اثر بخش مستندهای نیمه‌بلند و «آشو» اثر جعفر نجفی نیز جایزه بهترین مستند بخش کودک و نوجوان را از آن خود کردند.

در مجموع ۱۰ فیلم مستند از ایران و درباره ایران در سی و دومین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام به نمایش درآمد.

پوستر سی و دومین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا)

موضوع مستند «سایه‌های بی‌خورشید» ساخته مهرداد اسکویی برنده جایزه بهترین کارگردانی ایدفا زندگی چند دختر نوجوان ایرانی در یک مرکز بازپرروری است. آن‌ها پدر، شوهر یا یکی از اعضای مرد خانواده خود را به قتل رسانده‌اند. اسکویی از دریچه دوربینش با این دختران زندانی وارد گفت‌وگو می‌شود. سه دختر از این جمع با همدستی مادرشان پدرشان را کشته‌‌اند. به تدریج معلوم می‌شود که محیط دربسته زندان، برای این دختران سرپناهی است در جامعه‌ای با رفتار خشن مردانه.

این فیلم با آثار مستندسازانی همچون پاتریشیو گزمن از شیلی، یورگن لث از دانمارک، آلن کاوالیه از فرانسه، الکس گیبنی از آمریکا، نیک برومفیلد از آمریکا، سرگئی لوژینستا از روسیه، پتر لوم از چک و ایوا مولواد از دانمارک در رقابت بود. اسکویی پیش از این در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی گفته بود:

« من با ساخت فیلم‌هایم به دنبال تغییر هستم و بزرگترین دغدغه‌ام در چهار مستند اخیر، آینده بچه‌هایی بوده که در کانون اصلاح و تربیت بزرگ شده‌اند.»

«کاغذ پاره‌ها» ساخته بهزاد نعل‌بندی، «لحظه معصومیت» به کارگردانی محسن مخملباف و «تارهای ممنوعه» به کارگردانی حسن نوری و همینطور «متولد اوین» ساخته مریم زارع از دیگر آثار سینماگران ایرانی بود که در ایدفا به نمایش درآمد.

مریم زارع در زندان اوین متولد شده، در سال ۱۳۶۷ بعد از کشتار زندانیان سیاسی در ایران، هنگامی که فقط دو سال داشت به آلمان مهاجرت کرده و اکنون جزو استعدادهای سینمایی این کشور به شمار می‌آید. زارع در مستند «متولد اوین» (به تهیه‌کنندگی مؤسسه “توندوسکی‌فیلم”) تلاش می‌کند سکوت خانواده‌اش درباره نحوه تولدش در زندان را بشکند و با آن‌ها در این‌باره وارد گفت‌وگو شود. او با دیگر فرزندان زندانیان سیاسی که در زندان اوین متولد شده‌اند، تماس می‌گیرد و تجربه آن‌ها و پیامدهای تولد در زندان در زندگی آن‌ها را جویا می‌شود.

جایزه بهترین مستند بلند جشنواره فیلم ایدفا به مستند «در زمزمه» محصول مشترک اسپانیا، فرانسه، سوئیس و کوبا به کارگردانی مشترک هیدی حسن و پاتریشیا پرز فرناندز رسید.

سی و دومین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا) از تاریخ ۲۰ نوامبر تا ۱ دسامبر (۲۹ آبان تا ۱۰ آذر) در کشور هلند برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.