ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتصاب‌های کارگری در اراک از سر گرفته شد

کارگران سه کارخانه بحران‌زده اراک، هپکو، آذرآب و واگن‌پارس در اعتراض بە نامشخص‌بودن وضعیت کارخانە‌ها و عدم دریافت حقوق معوقە دست به اعتراض زدند.

کارگران سه کارخانه بحران‌زده اراک روز یکشنبه ۱۰ آذر در اعتراض بە نامشخص بودن وضعیت کارخانە‌ها و عدم دریافت حقوق معوقە دست به اعتراض زدند. کارگران دو ابرشرکت پیمانکاری صنعتی، هپکو و آذرآب، در خیابان راهپیمایی اعتراضی برپا کردند. در جریان اعتصاب کارگران کارخانه واگن پارس، یک تولیدکننده واگن‌های قطار، دست‌کم دو تن از اعتصاب‌گران احضار شده‌اند.

    

    کارگران هپکو و آذرآب در مهر ماه امسال با خواست تعیین تکلیف این دو کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود دست به اعتصاب زدند. ده‌ها تن از کارگران احضار و برای مدتی بازداشت شدند اما جز پرداخت بخشی از مطالبات معوقه کارگران اقدام دیگری صورت نگرفت.

    در پی اعتصاب چند روزه کارگران هپکو در مهر سال جاری، خبرهای ضد و نقیضی درباره خلع ید از شرکت هیدرو اطلس، سهامدار عمده خصوصی هپکو منتشر شد. اما پس از آن مجمع عمومی سهامداران این شرکت که قرار بود هشتم آبان به مشکلات این شرکت و چگونگی ادامه‌کاری آن رسیدگی کند، لغو شد. این مجمع عمومی در روزهای بعد پشت درهای بسته برگزار شد.

     جلسه‌ای که قرار بود با شرکت محمد تقی آبایی هزاوه، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی و اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهوری ایران برای برای رسیدگی به مشکلات هپکو و آذرآب برگزار «به دلیل برخی مشکلات» لغو شد.

    محمدتقی آبایی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در ارتباط با وضعیت این دو کارخانه روز دوشنبه ۱۱ آذر به خبرگزاری مهر گفت هپکو به سازمان خصوصی‌سازی واگذار شده اما تاکنون از سوی این سازمان هیچ اقدامی برای واگذاری مجدد آن صورت نگرفته است.

    «شرکت هپکو تا تعیین تکلیف وضعیت و پیداشدن متقاضی واجد شرایط و صلاحیت دار، به طور موقت به سازمان خصوصی‌سازی واگذار شده بود، اما هنوز هیچ اقدامی از سوی این سازمان صورت نگرفته است.»

    به گفته‌ی آبایی کارخانه آذرآب نیز وشعیت مشابهی دارد:

    «سهامدار عمده این شرکت نیز بانک کشاورزی به میزان ۳۳ درصد و یک شخص حقیقی به میزان ۱۲ درصد است که قرار بود سهام بانک کشاورزی واگذار شود که در این زمینه نیز هنوز اقدامی انجام نشده است.»

    برای بزرگ شدن تصویر روی آن کلیک کنید

    کارگران واگن پارس که دو روز گذشته در اعتصاب بودند خواستار تعیین تکلیف وضعیت کارخانه، افزایش حقوق و پرداخت مطالبات معوقه خود هستند.

    ایلنا یکشنبه ۱۰ آذر به نقل از کارگران نوشت با این که شرکت مپنا سهام کارخانه را خریداری کرده هنوز وضعیت شرکت بلاتکلیف است و امور مالی و مدیریتی آن سر و سامان نیافته است که این امر بر دریافت سفارشات تولید نیز تاثیر می‌گذارد.

    کارگران همچنین خواستار افزایش دستمزد خود و همسان‌سازی آن با شرکت‌های ریلی مشابه هستند. مسئولان گرچه قول رسیدگی به این خواست کارگران را داده‌اند اما هنوز به وعده خود عمل نکرده‌اند.

    دو تن از کارگران واگن پارس در پی اعتصاب احضار شده‌اند. به گفته‌ی محمد تقی آبایی، مدیر کل اداره کار استان مرکزی بازداشت نشده‌اند بلکه از آن‌ها «تعدادی سوال پرسیده شده است.»

    بیشتر بخوانید:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.